Zdravím potřebuji radu,odvzdušnění chladící soustavy.Tlakuje mi nádobka ,z chladiče jde do nádobky vzduch.Auto při pomalé jízdě nevaří když jedu do kopce a trochu mu přidám tak se začne přehřívat a přestane topit.Vše je vyměněné žádný únik oleje voda čistá.
MOD: přesunuto do servisu
MOD fishmaker: upraven název topicu
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e38 725tds - tlakuje nádobka chladicí kapaliny
-
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
otevři expanzni nadobku, nastartuj motor, dej si na expanzku ruce a udělej si z nich "kornoutek" a nadechni se toho vzduchu z expanzky, pokud ucitíš spálenou naftu tak rovnou začni shánět motor nebo hlavu.
u dieselu praskaj hlavy jak na běžičím pásu, občas praskne i blok.
jinak TDS se nijak neodvzdšunuje, nalej vodu až po vrch a ono si to musí samo sednout.
jinak TDS se nijak neodvzdšunuje, nalej vodu až po vrch a ono si to musí samo sednout.
keď otvoríš expanzku na bežiacom motore a z hadičky od chladiča tam ide vzduch a nie súvislý prúd vody tak je na 99% fuknuté tesnenie alebo prasknutá hlava
na mojom tds mi to tlakovalo chladiaci systém, a pri vyššej záťaži sa to vždy začalo prehrievať a variť, a hlava aj tesnenie boli v pohode, prasknutý bol blok, takže aj také veci sa stávajú
na mojom tds mi to tlakovalo chladiaci systém, a pri vyššej záťaži sa to vždy začalo prehrievať a variť, a hlava aj tesnenie boli v pohode, prasknutý bol blok, takže aj také veci sa stávajú
já teda před startem ještě vždycky pokud možno co nejvíce vymačkám vzduchové bubliny z hadic. Jo a samozřejmě první start s novou náplní pouze s topením naplno, aby se odvzdušnil okruh i v němJaraX píše:otevři expanzni nadobku, nastartuj motor, dej si na expanzku ruce a udělej si z nich "kornoutek" a nadechni se toho vzduchu z expanzky, pokud ucitíš spálenou naftu tak rovnou začni shánět motor nebo hlavu.