Zdravím Vás, včera jsem se stal majitelem e38 728 tak jsem začal trošku řešit nemoci. Svítí kontrlolka airbagu na palubní desce. Dle diagnostiky jde o předpínače bezpečnostních pásů u obou sedadel. Předchozím majitel vlastnil auto necelý rok, auto nejeví žádné známky nehody a stojí si za tím, že když auto kupoval tak kontrolka nesvítila a chyba je údejně v tlakovém čidle sedadla (již jednou řešil). Tak ted nevím jestli vyměnit čidlo a uvidí se nebo jít dle diagnostiky po předpínačích a kabeláži k nim.
Dalším problémem je kontrolka bzdového obložení. Vzadu nové destičky, kontrolka svítí a údajně nekomunikujou desičky. Tak jestli tam mají být desky na 2-kabel nebo 1-kabel? je to 728i r.v. 1997 automat
pokud diag hlásí předpínače pásů, tak to jsou předpíače pásu. zkontroluj jestli ho tam vubec maš (je to takova trubka vždy na straně tunelu) musiš si tam lehnout a podivat se jestli tam je nějaka patrona nebo je to dutý, je tam i konektor oranžovej... a taky prověřit spojení sedačka/auto... tzn ten konektor co je pod sedačkou uprostřed zepředu.. nejlip odpoit nebo vyčisitt a zapojit... a pak z5 na diagnostiku. a chyby smazat a uvidiš . po kabelech se ti pude blbě. spiš bys musel vyhazet pul auta než se na ně dostaneš. jednotka airbagu je uvnitř tunelu a ten se vyndava fakt na ultrahovno.
pak čidlo na destičky neni jen vzadu ale i vepředu. přesnji.. levé přední a pravé zadní.. chyba po nějake době sama zmizi. nejlepší je to zkratnout oboji a ono to da pokoj nadosmrti. malokdy se něco děje s kabelem... mužeš pro jistotu otevřit tu krabičku na podběhu, v ni je konektor .. a ten pročistit.
Tak brzdy vyřešeny! Někdo se do toho vrtal a špatně zapojil konektor v krabičce v zadním podběhu. Takže správně zapojeno a dle návodu zde z fora zapnout klíček 10 sekund čekat a kontrolka zhasla. Jinak k předpínačům pásů jsem se nedostal. Řeším problém se studeným startem viz. nové téma.