Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
tlumice
-
- Klubové ID: 166
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem dnes byl na testu tlumicu a podle stroje jsou 90-ti % a podle mekanika KO ze prej kdyz kolo zmackne proti pruzine a pusti tak by melo jit dolu pomalu ale me spadne jak kamen:( jak se projevujou spatne tlumice ? auto je hrozne "tvrde" nevim jestli je to tim snizenim nebo 18-kama na nizkoprofilech nebo proste tlumicema, kdyz je budu menit mam vymenit i to horni ulozeni ?
-
- Klubové ID: 660
- Kontaktovat uživatele:
vseobecne plati ze tlusim ti ma "tlumit" vraceni pruziny do puvodniho stavu, tzn, kdyz zmackes prero, nemelo by zpet doslova vystrelit, ale plynule vyjet... pak zalezi na typu a nastaveni tlumice jak moc utlumuje (cim se pomaleji vraci, tim je podvozek vice tvrdsi a je to blize k tzv. "sporotvnimu podvozku")...Hitman píše:tak jsem dnes byl na testu tlumicu a podle stroje jsou 90-ti % a podle mekanika KO ze prej kdyz kolo zmackne proti pruzine a pusti tak by melo jit dolu pomalu ale me spadne jak kamen:( jak se projevujou spatne tlumice ? auto je hrozne "tvrde" nevim jestli je to tim snizenim nebo 18-kama na nizkoprofilech nebo proste tlumicema, kdyz je budu menit mam vymenit i to horni ulozeni ?
Mechanik ma pravdu.Hitman píše:tak jsem dnes byl na testu tlumicu a podle stroje jsou 90-ti % a podle mekanika KO ze prej kdyz kolo zmackne proti pruzine a pusti tak by melo jit dolu pomalu ale me spadne jak kamen:( jak se projevujou spatne tlumice ? auto je hrozne "tvrde" nevim jestli je to tim snizenim nebo 18-kama na nizkoprofilech nebo proste tlumicema, kdyz je budu menit mam vymenit i to horni ulozeni ?
Mrkni na tento popis
http://lazo.czechian.net/slehofer/11%20 ... lumice.htm
Spatne tlumice se projevuji ruzne, od tveho problemu po delsi brzdnou drahu a hlavne spatne chovani auta na spatne vozovce, proste nekontakt s vozovkou - tlumic nestiha
Jinak ta "tvrdost" je samozhrejme take zpusobena snizenim a nizkoprofilama, ale vysledek bych resil po tech tlumicich a menil bych to komplet.
==
Ovsem z te tvrdosti bude tez dost delat to snizeni - ty pruziny uz muzou byt unavene a dou na doraz, nebo samotne snizeni proste uz ma tyto vlastnosti
-
- Kontaktovat uživatele:
no byl jsem na tom co tady koluje po meste, mam je prej vsechny jako noveMartyn píše:Kde jsi byl na testu? Ja byl u Pesicaka - podle testu tlumicu 3 uplne ok, jeden (pravy zadni) tak v 1/3 zivotnosti, ale taky jsem slysel pohadku od znameho jak byl na testu s uplne ko tlumicema a pritom na stroji mu vylezlo ze jsou uplne v pohode:o)

-
- Kontaktovat uživatele:
fakt to udelal, sice jen trochu ale ano koukal jsem na to, to kolo spadlo dolu jak sutr, auto se houpe jak prase a nerovnosti ani nema cenu rikat, skace jak kozaHanz píše:tvuj mechanik musi mit ukrutnou silu, jinak si nedokazu vysvetlit, jak dokaze stlacit kolo proti pruzine a pustithoupe se ti za jizdy auto? jedes a poskakujou ti kola po nerovnostech (nekdo z druheho auta poreferuje)...?

- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
sakra Hanzi ty jsi mi to vzal z pusy..... chtěl bych vidět někoho kdo na sedmě dokáže stlačit při zvedlém autě kolo proti pružině.Hanz píše:tvuj mechanik musi mit ukrutnou silu, jinak si nedokazu vysvetlit, jak dokaze stlacit kolo proti pruzine a pustithoupe se ti za jizdy auto? jedes a poskakujou ti kola po nerovnostech (nekdo z druheho auta poreferuje)...?
IMHO na jakém testu jsi byl? ...respektive jak probýha. Je několik metod a některé jsou naprosto k ničemu.

-
- Klubové ID: 1934
Ahoj ,,tak jsem byl také na testu tlumičů NA stk v Rožnově ,P Radhoštěm,, před tím jsem si už všiml že z obou mi začíná vzlínat olej 1 náznak že jsou v prdeli, tak po měření zjistili jedno kolo 40% a druhé 33% ale poznám to při jízdě je to nestabilní, DILEMA,,,
Důvěra v origo concesionaře.
SYNOT ZLÍN????
Obědnal jsem si 2 silenbloky dolů do ramen --ty 2 největší,,, po tydnu dojdu pani mi je dala,,v ušmourané krabičce!!?? jsem blbec že jsem si to neprohlídl .
doma to prohlížím u kafé,,a zjištuji??
jeden je od BOGE se znakem BMW,,JE ok ale rv 99,,
druhý je od CONTITECH taktéž se znakem BMW ale rok 97!!!!!!!!!
položím si otázku ,,to mám jako skoro za 6 tisíc dostat zboží které ja staré 10 let??? chci říct všem že už nikdy nekoupím nic v náhradě ,všechno stoji za hovno,vydrží to tak 2 měsíce,nekdy i nové je horší jak 10 let staré!?
ALTERNATIVA NENI ,,aspon ne v ČR,,
NEPRACOVAL TADY NĚKDO V BMW SERVISU ORIGINÁL??
je fakt normální že mi dají zboží 10 let stare,, mám pocit že na mou obědnávku zapoměli a dali mi to co našli ve skladě v regálu.i ta cena za 2 gumy se mi zdá byt dost,, ale to bych nějak schroupl,,, ale to stáří se mi nelíbí ,i guma stárne a už nemá ty vlastnosti,
SYNOT ZLÍN????
Obědnal jsem si 2 silenbloky dolů do ramen --ty 2 největší,,, po tydnu dojdu pani mi je dala,,v ušmourané krabičce!!?? jsem blbec že jsem si to neprohlídl .
položím si otázku ,,to mám jako skoro za 6 tisíc dostat zboží které ja staré 10 let??? chci říct všem že už nikdy nekoupím nic v náhradě ,všechno stoji za hovno,vydrží to tak 2 měsíce,nekdy i nové je horší jak 10 let staré!?
je fakt normální že mi dají zboží 10 let stare,, mám pocit že na mou obědnávku zapoměli a dali mi to co našli ve skladě v regálu.i ta cena za 2 gumy se mi zdá byt dost,, ale to bych nějak schroupl,,, ale to stáří se mi nelíbí ,i guma stárne a už nemá ty vlastnosti,
-
- Kontaktovat uživatele:
kola napravy na kovovou desky hydralulika rozhejbe se snizijici se frekvenci dokud nezastavi, byla to od sachsu asi....Huska píše:sakra Hanzi ty jsi mi to vzal z pusy..... chtěl bych vidět někoho kdo na sedmě dokáže stlačit při zvedlém autě kolo proti pružině.Hanz píše:tvuj mechanik musi mit ukrutnou silu, jinak si nedokazu vysvetlit, jak dokaze stlacit kolo proti pruzine a pustithoupe se ti za jizdy auto? jedes a poskakujou ti kola po nerovnostech (nekdo z druheho auta poreferuje)...?
IMHO na jakém testu jsi byl? ...respektive jak probýha. Je několik metod a některé jsou naprosto k ničemu.
-
- Kontaktovat uživatele:
no tak to je husty, bych jim to hodil na hlavu....giovanny píše:Ahoj ,,tak jsem byl také na testu tlumičů NA stk v Rožnově ,P Radhoštěm,, před tím jsem si už všiml že z obou mi začíná vzlínat olej 1 náznak že jsou v prdeli, tak po měření zjistili jedno kolo 40% a druhé 33% ale poznám to při jízdě je to nestabilní, DILEMA,,,
SYNOT ZLÍN????
No to by ma tiež zaujímalo, mám 740iAL (44i) a tlmiče s nastavitelnou tustou...., v origo BMW povedali, že su ok.....ak budu pred koncom životnostou alebo budu KO....zistím to tým, že mi stále ubúda Servo olej..., alebo bude z nich z hora tiecť olej....
Ale ak idem po nejakej ceste, kde su náznaky kolají tak to so mnou hádže zo strany na stranu...
A vlastne aku majú životnosť...????
Ale ak idem po nejakej ceste, kde su náznaky kolají tak to so mnou hádže zo strany na stranu...
Zivotnost tlumicu zavisi na:BaDDog píše:No to by ma tiež zaujímalo, mám 740iAL (44i) a tlmiče s nastavitelnou tustou...., v origo BMW povedali, že su ok.....ak budu pred koncom životnostou alebo budu KO....zistím to tým, že mi stále ubúda Servo olej..., alebo bude z nich z hora tiecť olej....
a) jejich kvalite
b) kvalite silnic
c) jizdnim stylu
obecne cokoliv mezi 8 az 180.000km.
Zivotnost tlumice poznas nejlepe na testeru Korunovacni smer Dejvicke namesti. Vezmes tu ostrou levou hned za prvnimi svetly nahoru v rychlosti tak osmdesat kilometru v hodine a pokud mas po projeti zatackou auto zaparkovane v tom plotu kolem novych bytovek, rozbity predek auta a vypalene airbagy, tak tlumice NEBYLY v poradku.

-
- Klubové ID: 1870
- Kontaktovat uživatele:
Atila píše:Zivotnost tlumicu zavisi na:BaDDog píše:No to by ma tiež zaujímalo, mám 740iAL (44i) a tlmiče s nastavitelnou tustou...., v origo BMW povedali, že su ok.....ak budu pred koncom životnostou alebo budu KO....zistím to tým, že mi stále ubúda Servo olej..., alebo bude z nich z hora tiecť olej....
a) jejich kvalite
b) kvalite silnic
c) jizdnim stylu
obecne cokoliv mezi 8 az 180.000km.
Zivotnost tlumice poznas nejlepe na testeru Korunovacni smer Dejvicke namesti. Vezmes tu ostrou levou hned za prvnimi svetly nahoru v rychlosti tak osmdesat kilometru v hodine a pokud mas po projeti zatackou auto zaparkovane v tom plotu kolem novych bytovek, rozbity predek auta a vypalene airbagy, tak tlumice NEBYLY v poradku.

tiež by ma zaujímalo ako zistiť spoľahlivo či sú tlmiče OK.Mám E39 530D r.2002 M-podvozok cca 200k km v BMW tlmiče OK niečo cez 50% ,ale zdá sa mi, že sa auto húpe viac ako by sa malo, tak som zašiel ešte na STK na kontrolu podvozka a tlmičov, všetko OK tlmiče okolo 70%.
Ak je na ceste najaký hupák, tak mám pocit, akoby auto chcelo urobiť skok.Neviem, či to správne opisujem, ale je to nepríjemné o to viac, že cez jeden taký hupák chodím denne keď idem domov.Ak idem tak 80km/h tak celkom OK, ale ak idem 100 a viac tak auto nadskočí.Fakt neviem, či to je OK alebo nie.
Ak je na ceste najaký hupák, tak mám pocit, akoby auto chcelo urobiť skok.Neviem, či to správne opisujem, ale je to nepríjemné o to viac, že cez jeden taký hupák chodím denne keď idem domov.Ak idem tak 80km/h tak celkom OK, ale ak idem 100 a viac tak auto nadskočí.Fakt neviem, či to je OK alebo nie.