Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

tonye36 (Vyreseno vzajemnou dohodou)

Black/white list
OT bude moderovano
Zpráva
Autor
PolarBear

#1 Příspěvek od PolarBear »

Zdravim pratele,

Koupil jsem si inzerovany vuz od clena klubu, bohuzel jsem si pekne naletel.

Pri koupi mi popsal jemu zname vady vozu takto a ziskal si moji duveru.

- Stoceny tachometr. (Motor ma pekny zvuk a krasne jede, myslim ze se mu neda nic vytknout)

- Opravoval levy predni blatnik po tom co to udajne naborila jeho manzelka. Opraveno to bylo pekne takze zadna vytka.

- Opravovany zadni blatnik predchozim majitelem, taky se to tvarilo jako ok.

- nutna vymena oleje (s tim se pocita)

- potreba vymenit brzdove desticky.(s tim jsem pocital)

- sjete zadni pneu (pohoda...)

- jak psal i v inzeratu tak se menili nejake ty cepy atd.

na otazku zdali je na aute nejaka kotoze tak mi rekl ze ne. Nemel jsem moznost auto zvednout a spinit si obleceni lezenim pod auto, kdyz mi rekl ze koroze na voze neni tak jsem mu veril. (bracha ma taky 14 let starou toyotu celicu a zrezla neni...)

Rikal jsem mu na rovinu ze se mi auto libi a ze to vypada na dobry zaklad a provedeni renovace laku vymenit svetla atd.. proste udelat si hezke auticko, ktere mi bude slouzit tak 6 let. Pak asi bude potreba pordit neco vetsiho, pac v te dobe asi uz budeme planovat rodinku... :)

Jenze nadseni opadlo hned druhy den, kdyz jsem zajel do servisu. Kamos to prochazel projel a rikal, ze to vypada dobre a ze za ty prachy je to dobry auto. Jen rikal ze na prevodovce asi neco bude, ze se na to kdyztak pak mrknem.

Pak se auto zvedlo a vsiml si tam nastrikanych plastu na podvozku. Tak mi hned rikal, kamarade tak tohle uz nevypada dobre.. hrabl do toho na nekolika mistech a nasel tam korozi v jednom miste se ten prah proboril.
(lamalo se to jak pernik a pod plasty je to taky rezave)

Zajimave zjisteni, na to ze mi prodavajici rekl ze na aute zadna neni...

Volal jsem mu hned druhy den a rekl jsem mu co se stalo. Byl na dovolene a slibil mi ze si auto veme zpatky. Takze jsem tedy pisemnou zadost o odstoupeni smlouvy neposilal hned. Jenze ejhle vratil se a tvrdil, ze na tom jsme se nedohodli, ze mi pouze rikal ze to zacne resit...

Nekolik dni jsme se nim nemohl spojit, pak to vyslo a prijel se na auto podivat. uznal ze ten prah je skryta vada, ale ze druhou stranu mi neuznava.. a ze mi nabizi opravu na jeho naklady v jeho servisu (myslim ze nikdo z vas by nechtel nove nacakat barvu na auto...)

Vecer jsem jeste v prihradce nasel protokol z STK, ktery mi pri prodeji neukazal a je mi jasne proc... byly tak 2 zavady prevodovky. Volal jsem si na STK a ptal se co to znamena. Tak mi rekli ze se jedna o zatim lehkou zavadu, ktera vozu nebrani v provozu, nicmene az se poskozeni zhorsi tak u vozu tohoto typu je jedina oprava vymena prevodovky...

Tudiz jsem informoval ze za techto okolnosti chci odstoupit od smlouvy.

Ano jsem blbec co duveroval. slovu A mel jsem si auto vzit na STK pripadne nekam do servisu pred koupi. Chybama se clovek uci.

Ale pokud nejde o zivot tak jde o h*vno. Takze pristi tyden na nej podavam zalobu a ze to bude stat nejake penize.. jsou to porad jen penize... Bydlet kde mam auto mam a stabilni prijem mam. Na soud si z prace v Brne muzu vzdycky odskocit :-) At se to tahne treba 5 let je mi to fuk. Kdyz to vyhraju tak tak mam ulozene penize pred inflaci.. :lol:

All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.

A ja stat se zalozenyma rukama nebudu.
tonye36

#2 Příspěvek od tonye36 »

Ještě jsi zapomněl dodat, že žeru malý děti a jsem hrozně šerednej… :-)

Co jsem věděl, jsem ti k autu řekl a nechal tě s ním jezdit, dokud tě to bavilo. Tvůj táta a hlavně ten mechanik co s tebou přijel, si auto prolezl hodně důkladně. Auto jsi nekupoval v návalu emocí, ale až 6 dní po první prohlídce, tudíž jsi měl dost času na to zchladit hlavu a požádat mě o opakovanou prohlídku třeba v Renocaru.

Co se týká koroze, nikdy jsem ti neřekl, že na autě žádná není! Za prvé nejsem mechanik, abych to mohl kvalifikovaně posoudit. A za druhé u pětky z roku 1996 navíc ježděný v ČR být prostě musí. Záměrně jsem tě upozornil na opravy, které na autě v minulosti proběhly, aby ses na tato místa mohl zaměřit. A ono ejhle, na spoji v minulosti opravovaného blatníku, podběhu a prahu na nás kouká dírka :-), to by jeden fakt nečekal…

Přes výše uvedené jsem se s tebou po návratu z dovolené sešel a deklarované problémy s tebou prošel. Přesto, že jsem přesvědčen, že na to nemáš jakýkoli nárok, tak jsem jako výraz dobré vůle nabídl opravu u mého mechanika. Toto jsi odmítl a navrhl jsi řešení formou slevy, což jsme si vzájemně odsouhlasili. No a ty jsi druhý den jednostranně dohodu zrušil!

Nejvíc jsi mě ale dorazil dneska, tvou argumentací o tom jak mám peněz dost, když si bydlím v novém baráku a jezdím s M3. Jo, makám 12 hodin denně a jsem věčně mimo barák. Nedělám to ale proto, abych pak platil 20-30 tis. kč tvému mechošovi za opravu dvou prahů.

Ten protokol z STK jsem ti tam nechal záměrně a nic špatného na něm není. Pouze následující lehké závady:
3071 - vůle v kloubu řadící páky – ano ta tam je, mě nevadila a i ty jsi po projížďce prohlásil, že vůle tam sice je, ale že je to OK. Nevím, jak jsi přišel na to, že by se kvůli tomu musela měnit celá převodovka.
2143 - převod parkovací brzdy – bylo opraveno hned po STK a aktuálně je to OK
3053, 3054 – převodka řízení – byla tam lehká vůle a v rámci bezpečnosti manželky jsem to nechal vyměnit. Dělali to kluci na vrakáči v Obřanech – jezdíš tam pro díly taky, tak se jich klidně zeptej.

Mimochodem by mě docela zajímalo, jak se k takto vysoké částce ten tvůj lumen dopočítal. Cena na koncáka u ACI je 1790 Kč za jeden práh a vyvaření u mého klempíře je pro tebe zdarma. Za těch 20-30 tis. Kč bys totiž pořídil nejenom ty dva prahy, ale i kompletní vyvaření té tvé shnilé E36. A to ti fakt platit nebudu.

Fuj to jsem se nasr…, obvykle si takovýhle výlevy nechávám pro sebe, ale ty jsi mě veřejně poplival, tak to muselo ven. Piš si co chceš, já si své řekl a je na každém, aby si udělal názor. Dále se již k tomuto ani obdobnému tématu, nebudu vyjadřovat, protože můj čas je drahý a stejně ti tvé zcestné argumenty nevysvětlím…
PolarBear

#3 Příspěvek od PolarBear »

Ano pekna pohadka. Ted mi reknete jediny racionalni duvod proc bych si koupil auto o kterem by jste mi narovinu rekl, ze je rezave a ma problem s prevodovkou? (Vami zminovanou opravu si overim v servisu)

papir z STK jste mi zamerne do auta asi nehazel, protze kdyz je to takova prkotina, tak proc jste ty prktoniny neuvedl? Ze zakona jste povinen me informovat o zavadach o kterych jste vedel.

Chtel jsem to hned den po koupi vyresit v klidu a miru. A mohl jste toto skvele auto prodat nekomu jinemu. Jeste by jste na tom vydelal 2.5k + pulku nadrze benzinu.

Co se tyce prahu.. tady se bavime o rozsahle korozi zasahujici az na podlahu. Takze to znamena vyvareni OBOU stran, prace,material a lak. Kalkulace byla z meho servisu za 20 tisic. Chapu ze vase oprava by probehla sundanim prahu nastrikanim a hozenim na auto. Proto jsem take nechtel akceptovat tuto variantu orpavy.

Setkame se tedy pri soudnim rizeni.
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

Pravidlo zní: Důvěřuj ale prověřuj. :wink: Tudíž sis měl auto pořádně prohlédnout.Je jasný že 20 let staré auto nebude bez vady.
PolarBear

#5 Příspěvek od PolarBear »

Ano, to je pro me ponauceni. Ale ten soud rozhodne zkusim.
At uz mam tu zkusenost kompletni. Nez srat pytel penez do toho auto to radsi budu financovat soudni naklady. A kdyz budu mit stesti tak se mi to vsecko vrati, kdyz ne tak holt splachnu dalsi penize do WC.

Takovej uz je zivot. Nekdo to prohraje v pokru, nekoho okradou a nekdo naleti podvodnikovi :?

A jeste bych okomentoval tu moji "zrezlou" E36 ta ma korozi starim a je videt, ale prahy nema tak v hajzlu jak ta E39 po odsrtani zamaskovani.
PolarBear

#6 Příspěvek od PolarBear »

tonye36 píše:Nejvíc jsi mě ale dorazil dneska, tvou argumentací o tom jak mám peněz dost, když si bydlím v novém baráku a jezdím s M3. Jo, makám 12 hodin denně a jsem věčně mimo barák. Nedělám to ale proto, abych pak platil 20-30 tis. kč tvému mechošovi za opravu dvou prahů.

Tohle byla, ale reakce na Vase vymluvy ze tech 70 tisic nemate! (hned druhy den je utratil.. o vikendu asi za BIG maca...a to jsem Vam rekl ze mi ty penize muzete klidne splacet, kdyz si auto vemete zpatky... )

Tak tu ze me nedelejte zavistivce :!:
Brody
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Brody »

Tak s tím asi musíš počítat, že auto z tohoto roku bude s korozí na štíru. :roll: Já taky koupil údajně e36 bez rezu, ale až po týdnu pořádné zkoumání se rez našla, především na spodku, což bych řekl běžné. Jedna dirka se vyvařila a pohoda.
Ale pokud si o nějakých závadách věděl a měl si na rozmyšlení 6 dní tak nevím co řešíš! Dnes aby se člověk bál prodat straší auto. To každej jen čeká že bude jako když vyjde z fabriky. :roll: Je to tvoje blbost měl si dost času si zajet autem někam na zvedák. :wink:
Studna

#8 Příspěvek od Studna »

No já si myslím, že ten soud nemáš šanci vyhrát. Hodně tedy záleží na smlouvě, jak je podrobná a co vše v ní je zapsané. Být tebou, tak se na to vybodnu, auto opravím a pak víš, že je už v pořádku a těch 6let bude sloužit. 20 tisíc za opravu je opravdu hodně nepřiměřená cena. Z vlastní zkušenosti: E36 vyvaření prahu, podlahy, oprava všech orezlin, celolak krom střechy 27 500kč, Ford Transit vyvaření obou prahů, podběhů a podlahy, lakováno půlka auta cena 29 000kč. Víš, ono přijít k soudu a říct jim, koupil jsem 14 let staré auto a je na něm koroze, při koupy jsem si jí nevšiml a teď tam je a já jí nechci, proto odstupuji od smlouvy. Ono to jde pokud se jedná o skryté vady třeba na motoru, či jiných důležitých částech auta, které nemůžeš při prohlídce odhalit, ale v případě koroze karoserie to asi neprojde. No pokud se do toho pustíš, tak přeji hodně štěstí.
Paavo

#9 Příspěvek od Paavo »

Přesně typické čecháčkovské jednání a dělání blbýho.Pokud někdo napíše na klub to co PB a někoho tu timto stylem takto napadne, tak ma asi opravdu problem.Mě kdyby nekdo řekl, že auto je bez koroze, jak to uvádí PB tak a pak bych kopnul do prahu a on se rozsypal, tak bych dotycnemu přišel auto vratit a durazne mu "domluvit".Zase se potvrzuje, že když někoho mohu ojebat, tak to udělám a použiji k tomu ještě záštitu férovosti v podobě BMWklubu.Na blití mi je z takovejch lidí.DOufám, že PB to dotáhne do úspěšného konce
Studna

#10 Příspěvek od Studna »

Paavo píše:Přesně typické čecháčkovské jednání a dělání blbýho.Pokud někdo napíše na klub to co PB a někoho tu timto stylem takto napadne, tak ma asi opravdu problem.Mě kdyby nekdo řekl, že auto je bez koroze, jak to uvádí PB tak a pak bych kopnul do prahu a on se rozsypal, tak bych dotycnemu přišel auto vratit a durazne mu "domluvit".Zase se potvrzuje, že když někoho mohu ojebat, tak to udělám a použiji k tomu ještě záštitu férovosti v podobě BMWklubu.Na blití mi je z takovejch lidí.DOufám, že PB to dotáhne do úspěšného konce

JJ naprosto z tebou souhlasím, je to humus jednání a v čechách bohužel zcela běžné. Ale PB to bude mít hodně těžký, aby to dotáhl do konce ku svému prospěchu a na to prodávající omrdávači spoléhají. Kvalitní smlouva je proto jediným esem v případě problémů.
libovka

#11 Příspěvek od libovka »

Hold si koupil jetý,20let starý, auto tak co čeká.Já tyhle lidi taky nechápu."Praskne mu žárovka" a on se chce soudit. :roll:
ARMAN

#12 Příspěvek od ARMAN »

podle mě soud prohraješ radši ty prachy narvi do auta, čekat že na jetym autě bude vše ok je nesmysl ať to kupuješ od kohokoli od toho je taky prohlidka auta, pokud by se prodavajici branil důkladnějši prohlidce tak auto nevezmeš a je vymalovano ne?
Alexru

#13 Příspěvek od Alexru »

Tak tak,pokud ma prachy na soud,jak pise tak bych na nic necekal a zacal s opravami.Davat to k soudu-vyhozeny prachy-ne rozhodne bych do toho nesel!Léta cekani a tech penez a starosti okolo za to nestoji. 8)taky jsem mel problemy s prepisem hned ze zacatku-vyhnile cislo typu motoru!je to sice prkotina narozdil od tve zkusenosti,ale i tak jsem nevedel co driv.
PolarBear

#14 Příspěvek od PolarBear »

No uvidim.. auto davam pristi tyden na komplet prohlidku abych vedel na cem uplne presne sem. Pokud to bude vypadat moc spatne tak ho budu muset zkusit prodat za dle meho nazoru pravou cenu a to 50k...

Kazdopadne od tohodle typka bych si nekoupil uz ani ponozky.

Jo a Libovka zajimave zaokrouhlujes stari 14 let na 20. Doufam ze to nedelas i s holkama :lol: (Hlavne me neukamenuj je to jen sranda :lol: )
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Leveler »

Co to bylo za E39 a kolik to stálo?
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od MattyX Moderátor »

e39 za 70tisic nebo za kolik byla tedka nevim , zadnou hitparadu bych urcite necekal , 14 let starej kus plechu proste zrezne , todle neni zadna skryta zavada , to je zavada ktera je videt , soud budou akorat vyhozeny love nic vic ktery by jsi mohl zainvestovat do auta , a vyvarka praghu a podlahy i s lakem za 20 tis , tak to te nekdo pekne omrdava na penezich :) ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
fenix

#17 Příspěvek od fenix »

Tak nevím,jak máte sepsanou smlouvu,ale předpokládám že jsi koupil auto ojeté,nikoli nové..S tímhle opravdu neuspěješ,tohle není skrytá vada,ale pouze promin tvá nepozornost,že jsis vůz neprohledl..A souhlasím že výměna prahů je odhadem na částce 7-8k,tak fakt nevím jestli tvůj mechanik hulí trávu,nebo tě jen zkouší..Kdyby jsi po bývalém majiteli hned nevyhrožoval soudy,a přistoupil na domluvě,mohl jsi tyhle peníze ušetřit.
Cert

#18 Příspěvek od Cert »

to se divim, do jaký jsi se dostal situace zrovna ty.....abych tě uvedl do obrazu- já jsem byl druhej vážnej zájemce na tu černou třidvatrojku, kterou jsi se kdysi rozhodl koupit, ale nakonec nekoupil...no jak na tebe byla na den odhlášená. Já jen, že jsi mi z vyprávění a čtení fora přišel jako pořádnej špekulant, co na autě nenechá nic bez povšimnutí a teď totok. Nj, kdo by za život aspoň jednou nenaletěl při koupi auta, jakoby nebyl :twisted: . Ale nechápu, že to nenecháš zpravit. U káry na ježdění na pár let by mi to bylo šumák, jestli to po pěti letech prohnije znova durch.

ps. ja tu černou hned koupil a dodnes se spokojeně divim, že tak zachovalá kára vydržela v inzerci tak dlouho! :o
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ROBi »

Já bych se na nějaký soudy vykašlal, zvlášť u nás v ČR. Ať to bylo jakkoliv, jestli jsi se na to špatně díval, nebo prodejce byl hajzl, přijde mi mnohem rozumnější ty peníze dát do opravy auta, protože já bych teda za cca 70 000 Kč od E39tky nějakou hitparádu nečekal, zvlášť, jedná-li se o první ročníky, tím pádem nejstarší kusy. Co si pamatuju z interátu, tak na pohled to až tak hrozný nebylo (rozuměj za ty peníze), tak bych to zkusil dát do kupy a nebo pokud se s tím nechceš srát, tak to prostě přežij ;) a 20 000 Kč je opravdu nějak moc, za tyhle peníze by se toho dalo udělat mnohem víc :)
PolarBear

#20 Příspěvek od PolarBear »

Chlapy ja necekal zadnou hitparadu.. nejsem blbec abych chtel auto za par susni v TOP stavu. Tak ze me zas nedelejte takovyho trotla prosim :)
(Muj odhad byl ze do toho behem prvniho roku nacpu tak 15-20k, do toho nepocitam pneu)

Ta koroze byla proste zastrikana a zakitovana. Tohle se nedela jako oprava a uz vubez ne jako vizualni efekt pokud s tim chcete nadale jezdit... Tohle se dela proste jen aby se to zakrylo a nazdar bazar pri prodeji.

Muj mechos jeste neoddelal plasty(pod kteryma je to taky orezly, takze nezna uplne finalni rozsah. Takze mi rekl cenu nejhorsiho scenare.

Jak jsem uz rikal, muzu si za to sam. Nemel jsem mu verit a proverit to poradne..

Ovsem nemeni to nic na tom, ze jeho "uprimne" jednani na rovinu, aby to nevypadalo, ze neco maskuje se vazne nekonalo.

Ja mel takovou zkusenost a radil bych ostatnim kdyby s nim obchodovali. Tak si na vsecko dat sakra dobry pozor. Je to clovek kterej umi vyborne mlit pantem a ma hrosi kuzi..
Odpovědět