Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
M57N2 problem se vstrikem
-
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
M57N2 problem se vstrikem
Byla jednou jeden trilitrovy baworak. Jelikoz uz mel neco nakokrhano a umrel mu vstrik tak jsem si myslel ze se jen vymeni a odjezd, pohoda leharo kavicka. Ovsem to byl jeden z mych velkych omylu... Po vymene vstriku vse ok, odjezd. Posleze telefon ze se rozla kontrolka motoru, rikam si nevadi uvidime. Od teto chvile zacaly moje neskutecne trable. Korekce v prdeli okolo 5. Demontaz vstriku a ejhle, vstrik podfukoval. Dala se druha podlozka - korekce na pikacu. dala se zase nova podlozka nyni origis za pouhych 134kc napikacu. Nasledovala oprava sedla ( nic mu nebylo ) proste zalapovalo se do naproste dokonalosti. Korekce na pikacu, vstrik opet podfukoval. V naproste zoufalosti jsem zmeril hloubku od ventiloveho vika dolu na dosedaci plochu vstriku.
A tady nastava ten kurevsky problem, to sedlo je o temer 2mm HLUBSI... Byl to ale motor z 535, jeste jsem nepanikaril. nyni jsem se ale dostal ke stejnemu motoru a hloubku vstriku ma stejnou jako ta 535 - 127mm plus minus nejaka desetina jako chyba mereni.
Ten problemovy motor ma 128,9mm !!! Nevypada to ze by to nekdo zmasakroval, ale je to o 2mm hlubsi. Udelal jsem prasarnu, dal jsem dve podlozky a ejhle, vstrik kupodivu nefuci...
Nesetkal se s tim nekdo, mam s tim tak trochu kurewsky problem, protoze dve podlozky je na mne prilis silna prasarna. Jsem v prdeli, nevim proc to mam u toho motoru hlubsi, nikdy jsem se s tim nesetkal.
Pokud by nekdo vedel, budu rad za help.
A tady nastava ten kurevsky problem, to sedlo je o temer 2mm HLUBSI... Byl to ale motor z 535, jeste jsem nepanikaril. nyni jsem se ale dostal ke stejnemu motoru a hloubku vstriku ma stejnou jako ta 535 - 127mm plus minus nejaka desetina jako chyba mereni.
Ten problemovy motor ma 128,9mm !!! Nevypada to ze by to nekdo zmasakroval, ale je to o 2mm hlubsi. Udelal jsem prasarnu, dal jsem dve podlozky a ejhle, vstrik kupodivu nefuci...
Nesetkal se s tim nekdo, mam s tim tak trochu kurewsky problem, protoze dve podlozky je na mne prilis silna prasarna. Jsem v prdeli, nevim proc to mam u toho motoru hlubsi, nikdy jsem se s tim nesetkal.
Pokud by nekdo vedel, budu rad za help.
-
- Klubové ID: 3633
Re: M57N2 problem se vstrikem
Protože to už někdo prasil před tebou a tu dosedací plochu vzal trochu víc, než je zdrávo. Hliník se rád nechá obrábět 

-
Naposledy upravil(a) cheater dne sob 20.11.2021 23:00, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
hele, ale o 2mm???? To je straslive MOOOOOOC. Cumel jsem tam a nenasel nejake stopy, pokud to nevzali stejnym prumerem frezy, no jsem z toho dost v prdeli. Podlozky jsem nezihal, nikdy jsem to nedelal a ani delat asi nebudu. Ja mel sedlo zalapovane TIP TOP. Coz mam potvrzene i tim ze kdyz jsem dal dve podlozky, mimochodem stare protoze jsem nove nemel uz skladem tak to je perfektni. V podlozce to neni. Mam o 2mm hlubsi sedlo. A chci se nejak dopatrat proc...
Mam samozrejme dost bobaky to pustit s tem dvema podlozkama at za par tisic nemame propaleny pist, ze jo...
Mam samozrejme dost bobaky to pustit s tem dvema podlozkama at za par tisic nemame propaleny pist, ze jo...
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
co to za výbavu? třeba by se něco hodilo, nebo počkáme až se trhnou rozvody? 

-
- Kontaktovat uživatele:
nic z toho nechces, dal jsem to sice sem protoze jinam uz vlastne ani nelezu protoze nemam tolik sily... A ti kteri by k tomu mohli neco rict sem lezou, takze je to vlastne OK
Je to stodola, ale sere pes, ty motory jsou napric vsema radama stejne. Az na detaily.
Samozrejme ze jsem to uz probiral po telefonu, nikdo se s tim nikdy nesetkal...

Samozrejme ze jsem to uz probiral po telefonu, nikdo se s tim nikdy nesetkal...
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
a termostat je tam jakej?
a ostatní valce jsi měřil?

a ostatní valce jsi měřil?
-
- Kontaktovat uživatele:
Nemeril a ani ho vytahovat nebudu. To uz je takovy casovy pruser ze se v tom nechu dal rochnit...
-
- Klubové ID: 2166
- Kontaktovat uživatele:
nj asi nejspis moc protahly sedlo no...
kazdopadne dve podlozky funguji naprosto spolehlive... overeno
kazdopadne dve podlozky funguji naprosto spolehlive... overeno
-
- Klubové ID: 3633
Jo, fungují. Kdyby si to chtěl míň na prasáka, tak si tu podložku nech vyrobit na míru na soustruhu. Prostě origo + 2mm.
Jinak dva milimetry v tom hliníku nejsou nic moc. Stačí solidní fréza a trochu zatlačit
Lidi nemaj vůbec cit.
Btw. odkud jsi to měřil? Jen jestli není problém na druhé straně, u šroubů vstřiku.
Jinak dva milimetry v tom hliníku nejsou nic moc. Stačí solidní fréza a trochu zatlačit

Btw. odkud jsi to měřil? Jen jestli není problém na druhé straně, u šroubů vstřiku.
-
- Kontaktovat uživatele:
nene, suplerou od ventildeklu az dospod na sedlo... Zustanou tam dve podlozky kdyz to neni problem, slozim to a uz to nechcu ani videt protoze moje nervy...
Jinak ten repasovany vstrik od pana bosche a tim myslim fabricky repas s krabickou a zataveny ve folii vydrzel asi 100km a bylo po nem. Jak slysim repas, jezi se mi vsecky chlupy... Pak dodelam dalsi pomnicek co mam, potrebuju natahat asi 40 dratu po celem traktoru a pak prisaham ze si beru dovolenou, zaviram a dodelam si svoje vlastni auto...
Jinak ten repasovany vstrik od pana bosche a tim myslim fabricky repas s krabickou a zataveny ve folii vydrzel asi 100km a bylo po nem. Jak slysim repas, jezi se mi vsecky chlupy... Pak dodelam dalsi pomnicek co mam, potrebuju natahat asi 40 dratu po celem traktoru a pak prisaham ze si beru dovolenou, zaviram a dodelam si svoje vlastni auto...
-
- Klubové ID: 2166
- Kontaktovat uživatele:
taky jsou vyrobeny v krůtě (turkej) tak co bys cekal ...