Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e65 750i N62 - těsnění vakuového čerpadla
e65 750i N62 - těsnění vakuového čerpadla
Zdravím všechny uživatele tohoto fóra. Mám dotaz jestli se nechá koupit nějaké těsnění na vakuové čerpadlo, jelikož mi z něj začíná kapat olej, konkrétně u toho předního víka ne u motoru. Je to 750i motor myslím N62. Předem děkuji za rady a tipy.
- soukupadam
Re: Vakuové čerpadlo
Ted jsem kupoval na ebay. Sada dvou o krouzku. 10 euro. Za dva dny doma
Nevim, jestli se dá koupit jako ND v BMW nebo autodilech. Spíš ne. Já přesně padnoucí našel v "přebytečný" krabici v práci. Ale když s ním nakracis do nějakého většího obchodu s guferama....... tak určitě seženeš. Ještě na ty vakuovce často prolíná olej kolem výstupu. Tam, kde je nastrčená hadice. Když budeš mít tu vakuovou dole, tak koukni i na čidlo tlaku oleje. Taky je pruserovy.
- soukupadam
Origo se da koupit prave jenom jedno. Myslim to male. Zbytek jenom jako cela pumpa
To jsem nevěděl že u toho víčka je taky o kroužek, u motoru to vím, ale tady jsem spíš čekal nějaké jako je na prsou a pod. Máš odkaz na ten ebay? Doufám že ty motory měly ty čerpadla všechny stejný. Díky
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
Re: e65 750i N62 - těsnění vakuového čerpadla
ono to totiž většinou teče pod víčkem, ne pod pumpou.
při montáží si přes kliku natoč motor tak aby by zářez ve vačce vertikálně, aby do něj hezky zapadla vakuovka, pokud tam rukou nepůjde zastrčit až nadoraz, nedotahuj šrouby, jinak to praskne (špatně nalezla lopatka)
při montáží si přes kliku natoč motor tak aby by zářez ve vačce vertikálně, aby do něj hezky zapadla vakuovka, pokud tam rukou nepůjde zastrčit až nadoraz, nedotahuj šrouby, jinak to praskne (špatně nalezla lopatka)
Těsnění už mám vyměněné, zdá se že už to neteče. Škoda že příspěvek od Jaraxe nepřišel dříve, protože přesně jak píše, sice výřez jsem měl skoro vertikálně (asi náhoda), ale nutkání stáhnout to šroubama tam bylo, naštěstí jsem to bral jen z lehka a když to nešlo tak jsem usoudil že to je blbost že to tam musí jít lehce zasunout. Tak jsem stím trošku zamlel a krásně tam skočila. Chybama se člověk učí.
Všem moc děkuji za rady a tipy, některé sice přišly pozdě, ale i tak jsem za ně moc rád.
Všem moc děkuji za rady a tipy, některé sice přišly pozdě, ale i tak jsem za ně moc rád.
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
njn, já jsem zbaběle utekl z fora, protože tady spousta lidí nemá moje rady ráda,pak jsem si ale řekl že kvuli těm kterým to pomůže to smysl má.
To je samozřejmě dobře že si vrátil, protože je nás spousta co si dobré rady cení a hlavně těch lidí co ti dneska poradí je strašně málo. Ať se ti dobře daří a nenech se tu zbytečně vysávat od lidí, co tu píšou nesmysly.
- soukupadam
Taky jsem ji nedavno delal a chcalo to jenom pres vicko.
JaraX píše:njn, já jsem zbaběle utekl z fora, protože tady spousta lidí nemá moje rady ráda,pak jsem si ale řekl že kvuli těm kterým to pomůže to smysl má.

- Filozof
- Klubové ID: 1044
občas je dobré když je dusno zmizet a až se vzduch vyčistí ...s čistou hlavou zase vrátit.
Stejné jako manželka když někomu dělá dusno a chlap zmizí na pár hodin / dní ... pochopí že bez něj to nejde a jak se vrátí tak je moc ráda že je zpět.
Stejné jako manželka když někomu dělá dusno a chlap zmizí na pár hodin / dní ... pochopí že bez něj to nejde a jak se vrátí tak je moc ráda že je zpět.