Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Predelavka H7 světel na xenon e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
lumike30

Predelavka H7 světel na xenon e39

#1 Příspěvek od lumike30 »

Zdravím, mám na autě originál xenon světla, ale uz jsou úplně v pytli. Teď jsem koupil jiné, ale omylem H7. Je možné je nějak predelat na xenon? Nebo je lepší se na to vykaslat a sehnat xenonova světla? Děkuji předem za rady.
drifterCZ

Re: Predelavka H7 světel na xenon e39

#2 Příspěvek od drifterCZ »

predelat to jde. dulezite je jestli jdou rozlepit. 2002 a pozdejsi nejdou. jenze jde o to co tam dat - chtelo by to nove paraboly pocitej tak 6tis a casto i nove plexi aby to za neco stalo, cca 3tis. nebo z nich vzit jen plexi a hodit plexi na tve xenony. Ale beztak budes mit i paraboly vyrezle. Kdybys prodaval at uz xenon nebo halogen tak napis, mel bych mozna zajem
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Zrepasuj si ty stávající xenony. Kup si projektory + krycí plexi - třeba zde:

https://autotechnik.sk/eshop/product.ph ... chProduct=

Mě to před 2 lety vyšlo celkem na asi 7500,-...projektory, plexi, asfaltová šňůra, tyčky na ovládání...

Pokud máš facelift světla, tak ty jsou slepené polyuretanem a ten nejde rozlepit...musíš to opatrně odřezat (ideálně vibrační pilkou) , z drážky potom vyškrábat ten polyuretan, do drážky vložit asfaltovou šňůru a následně nasadit nové plexi.

Odstranění toho plexi a vyčištění drážky je na tom nejzdlouhavější...

Mám to už dva roky a fakt to stojí za to...jestli myslíš, že jsi šikovný na ruce tak směle do toho...jestli ne, tak si to nech raději udělat :-) Není to úplně plug and play...ale zase žádná atomová věda to taky není...
Přílohy
IMG_2037.JPG
IMG_2037.JPG (1.06 MiB) Zobrazeno 4771 x
lumike30

#4 Příspěvek od lumike30 »

Tohle by za ty peníze šlo. Popřemýšlím o tom, díky za brouka do hlavy. Jde nějak zjistit, z jakeho roku jsou ty světla?
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Myslím, že je na nich někde vyražen rok výroby...mělo by to být takové kolečko se šipkou...ale jak to přesně vypadá si nejsem moc jistý...ale podle mě je rozdíl jen takový, že buď máš předface a nebo poface.

Koupí jiných starších světel si asi moc nepolepšíš...projektory budou taky vysvícené...výměna projektorů je prostě nejlepší řešení...
lumike30

#6 Příspěvek od lumike30 »

Ten rok výroby jsem tam právě nikde nenašel. Renovace puvodnich xenonu bude asi nejlepší reseni. Jak to nakonec dopadne dám sem vědět.
ardo

#7 Příspěvek od ardo »

Rok výroby býva vedle patice u blinkru.Světla vyrobéné tuším že do 3/2002 jdou rozlepit (tím měsícem si nejsem jistej).Světla vyrobené později již rozlepit nejdou
lumike30

#8 Příspěvek od lumike30 »

Tak jsem to vyresil. Dal jsem tam redukci z h7 na d2s a prehodil startery. A je to.
Odpovědět