Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e60 m54b25 - nemrznouci smes chlazeni
e60 m54b25 - nemrznouci smes chlazeni
Zdar, mám e60 s motorem m54b25. Koupil jsem s bezbarvou chladici kapalinou na cca -30°. Ted jsem koupil origo bmw (modrozelena). Premyslim jak nejlepe vypustit starou, jestli vytece i z kabiny. Nemam pri vypousteni zapnout zapalovani a dat na max topeni? Co proplach? Mate nekdo zkusenost? Diky.
Re: Nemrznouci smes chlazeni e60 m54b25
Ahoj, takže dnes jsem vyměnil. Možná se bude hodit někomu jinému se stejným motorem.
Celková náplň jsem se někde dočetl je asi 8.5 litru. V pravém rohu (ve směru jízdy) dole je na chladiči výpustný ventil, po jeho otevření vytekl chladič a nějaké hadice, asi 4,5 litru. Dále je pod svody výfuku na bloku šroub na 13mm klíč, tam vyteče také dost. Bohužel to už pobleje vše v cestě
. Je tam špatný přístup. Novou směs jsem namíchal z orig. BMW č. 83192211191 (modro/zelená barva). Pak už jsem jen napustil, nechal ohřát na 95°C kdy sepne větrák, zkontroloval hladinu, projel asi 10km, po vychladnutí doplnil cca 0,2 litru. Při jízdě kolísá teplota mezi 94 - 100°C. Nové směsi se vešlo 6,75 litru, takže tak dva litry předpokládám jsem nedokázal vypustit (možná v topení). Vrtá mi hlavou jen ta původní směs, která byla bezbarvá, ale sladká a na -30°C. Auto pochází z říše, čekal jsem, že orig. BMW voda bude bezbarvá ale je přišla modrá. Setkal se někdo s bezbarvou nemrzkou? Používalo ji BMW? Věřím, že ten zbytek starý smíchaný s novou neuškodí.
Tak dokonce podle Autodat je celkové množství 10,6 litru
Celková náplň jsem se někde dočetl je asi 8.5 litru. V pravém rohu (ve směru jízdy) dole je na chladiči výpustný ventil, po jeho otevření vytekl chladič a nějaké hadice, asi 4,5 litru. Dále je pod svody výfuku na bloku šroub na 13mm klíč, tam vyteče také dost. Bohužel to už pobleje vše v cestě

Tak dokonce podle Autodat je celkové množství 10,6 litru