Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e36 el. schéma centrálu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
bery
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od bery »

tak kluci ani ťuk,přímo plusovej drát a vůbec nic krom pinu 14 kde se to prostě ukostří
jinak ten vystřelovák nemám mám jen dálku zvlášť mimo klíček
koty
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od koty »

ty jo tak to je mazec a zkoušíš to jak je ten konektor ten žlutej víc v pravo a ty asi nejsi pražák co 8)
bery
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od bery »

asi to bude montérem :lol:
zkoušim to na bílym u tebe je to žlutej co má 26pinů pak tam vede ještě černý který je na dvě půlky a je tam asi jen 7 větších pinů celkem.
Jsem z Teplic,auto dělám komplet takže je rozebraný a nedá se s nim jezdit takže je to na mě,ale nedaří se no něják :(
koty
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od koty »

jo aha ale normálně když zamkneš klíčem tak to cvakne nebo ne
koty
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od koty »

a nedá se dát do toho auta ta novější jednotka třeba co mám já docela ta co tam máš je nějaká podivná se ještě s ní nedělal se tu někoho zeptej pořádně jestli nikdo nemá schéma na tuto jednotku co tam máš a jaký piny jsou zamikací a odemikací
bery
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od bery »

jj když to spojim tak normálně centrál funguje i doublelock,takže jsem asi lama.
Jednotka je popsaná jen ZVM a né ZVM2 tak nevim jestli nemám nějákou zvláštnost,zkusim sem hodit fotky mám to vyfocený tu jednotku i konektory.
koty
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od koty »

a máš multimetr jestli si tam našel plus na nějakým pinu,třeba ta jednotka pracuje přes mínus nevim jsem už dutej
:roll:
bery
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od bery »

zkusim to proměřit zítra a nebo přes mínus,ale už jsem to jednou zkoušel myslim i přes mínus a taky nic

MOD Killca: v tomto prispevku fotky smazany, v nasledujicim prispevku je ta fotka jednou zobrazena
upozorneni: fotky vlozene pres vkladaci system fora vidi jen clenove BMWKLUB ČR o.s., pokud chces, aby byly tve fotky videt pro vsechny, musis je hodit na http://www.imageshack.us napriklad, nebo abys je videl ty, tak vstoupit do klubu
bery
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od bery »

nejde mi sem foto takže bohužel.
Nevim jestli by tam šla ta novější jednotka,ale asi bude mít jiný zapojení si myslim.
Přílohy
DSC0006.jpg
DSC0006.jpg (59.88 KiB) Zobrazeno 170 x
koty
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od koty »

zkus si tu najít od někoho schéma centrálu a popis pinu nevím jestli to tu najdeš tak třeba i na netu no
Killca

#51 Příspěvek od Killca »

jeee, to vypada, jak kdyby nikdo necet, co pisu nejen tady

jinak fotky jsou videt, ale jen pro platici cleny bmwklubu

ty mas ZVM2, bily konektor, davano do e36 do roku 95

zamykaci je pin 20 (signal od kufru) a pak pin (15 a 16) nebo pin (17 a 18 ), problem je v tom, ze v ETM neni popsany kterej piny od 15 do 18 zamyka a odemyka, jsou to jen 2 piny pro ridice a dva piny pro spolujezdce, s tim ze jeden je odemykaci a jeden zamykaci

postup je nasledujici, zaklad je zprovoznit zamykani a odemykani samotne (bez DL)
-tedy vezmu zamykaci drat od externi jednotky, uriznu konec a NEOHOLENY drat s buzirkou zapichnu do tunelu pinu 20, pri zacvaknuti krytu, se kablik uhemuje na tolik, ze nevyleze a pin z bmw jednotky se do nej zarizne jako origo
-vezmu odemykaci drat a pichnu ho stejnym zpusobem do tunelu pinu 21 v bilem konektoru
-ted NESMIM ZAPOMENOUT zapojit vsechny konektory kam patri a vyzkouset zamykani externi jednotkou pres dalku

s tim, ze si dame samozrejme majzla na to, ze mame zapojeni cerveny a dva zlute draty externi jednotky do sebe a to zapoje do stalych 12V, aby vubec externi jednotka cvakala a posilala impulzy samozrejme

pote muzem konektory zase rozpojit a z pinu 20 si udelat vetev na pin 19 PRES DIODU P600K (nebo jakoukoli jinou, kterou uznate za vhodnou, ale musite se v tom vyznat)

znovu zapojit vsechny konektory a tim to hasne

BTW: na pinu 14 je cidlo alarmu nebo co jen mimochodem

BTW2: dat do stareho typu e36 novou jednotku ZKE4 je na prestavbu pulky auta :)

BTW3: pokud to takhle zapojene neslape, je chyba nekde jinde
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
bery
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od bery »

dík za návod,ale vysvětli mi proč to nereaguje přes ten plus drát přímo na ten pin jako všem ostatním??
jinak samo,že centrál původní je zprovozněnej a funguje tak jak má.
četl jsem všechno co tlačítko hledat našlo,ale problém je v tom,že číst jdou témata jen na první stránce,proto jsem začal psát do tohodle a nezakládal nový.
koty
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od koty »

třeba ta jednotka nefaká jak ta má pač tato musí pracovat s několika signály a ty bys to musel ty sygnály nahradit aby si zjistil který je odemikací a tak fakt nevím :roll:
misi24

#54 Příspěvek od misi24 »

ja by som mal otazku...kde najdem na E46 riadiacu jednotku centralu??a ak niekto ma tak by sa zisla aj schema...chcem zapojit alarm a nejako nemozem na to nikde nic najst :( ...dakujem
bery
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od bery »

u e46 nevim,ale e36 má za kaslíkem spolujezdce takové přihrádky z plastu na ruzné jednotky a relátka a řídící jednotka centrálu je u pravé nohy spolujezdce nad repreakem,mohlo by to být podobně jestli ti to pomůže
Killca

#56 Příspěvek od Killca »

bery píše:dík za návod,ale vysvětli mi proč to nereaguje přes ten plus drát přímo na ten pin jako všem ostatním??

a když zapojíš vsechny draty podle návodu a zapojíš konektor na své místo (což musí být, jinak ostatní dveře nemají jak dostat signal od bmw jednotky), cvaká jednotka? měla by v ní cvakat relátka při mačkání tlačítek na dálce

misi24 píše:ja by som mal otazku...kde najdem na E46 riadiacu jednotku centralu??a ak niekto ma tak by sa zisla aj schema...chcem zapojit alarm a nejako nemozem na to nikde nic najst :( ...dakujem

jednotka centrálu je zase za kaslikem spolujezdce, jen teda už je trošku jinak promyšlená a myslím, že už nepracuje tak jednoduše jako jednotka v e36, takže na ní nepůjde jen tak něco jednoduše zapojit jako na jednotku v e36 :)
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Upřesnění: ZVM se dával do E36 do 9/94, ZKE IV od 9/94.
mabulko_123

#58 Příspěvek od mabulko_123 »

Stym datumom ZVM a ZKE4 to nesedi. Vsade je to sice tak pisane, ale ja mam napriklad E36 Touring 11/1995 a mam tam stale modul ZV (ZVM) na central. Nemal som okna origov elektrike tak mozno to suvisi aj stym.
bazypv

#59 Příspěvek od bazypv »

Ja resim ted tento problem:
E36 318is rv 94, ridici jednotka ZKE4, auto nema origo dalku ani imobilizer

Zapojil jsem to takto:
drat alarm odemceni (zluty)-> pres diodu --|>|-- pin 2 (bila/hneda/zlute pruhy) {zluty konektor}

drat alarm zamceni (zeleny)
-> pres diodu --|>|-- pin 15 (seda/bila) {zluty
konektor}
-> pres diodu --|>|-- pin 13 (cervena/bila) {zluty
konektor}

Zamykani DL.

a) Problem:
pokud je vytazena pojistka c. 7 (5A)
- tak dalka funguje ok
- klickem nefunguje

pokud je pojistka c.7 na svem miste
- klickem ok
- dalkou pouze zamceni

Setkal se nekdo s timto problemem?
Muzete poradit co s tim?

b) Potreboval bych poradit odkud nejlepe vytahnout draty pro koncaky dveri a kufru
Predni dvere - pri otevreni cvaka relatko pod nohama ridice.
Zadni dvere - nemaji koncaky soucasti zamku jako predni (koncaky jako je v kufru)

Diky.
koty
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od koty »

spíš mě zajímá proč tam máš ty diody se nemusí dávat pokud neděláš alarm kde máš spínače otevření dveří tak se pak dává dioda na ty spínače přesněji diodový mustek aby ti nesvítily otevřene všechny dvře když otevřeš jedny to dělají ty diody já si tam taky dodělával dálku a bez diod faká furt pač dioda je jednocestna a tam se nebude něco shodovat
Odpovědět