no to by bol pekny suboj, inac na nemeckych weboch ludia pisu ze 325i/141kW je zhruba na tom rovnako ako 330d 150kw , tu staci male zavahanie pri preradeni a uz stracas nejake stotinky ,
jenže nechápeš že ondra to chce na normal ježdění, nebude s tím lítat ani závodit.
no to by bol pekny suboj, inac na nemeckych weboch ludia pisu ze 325i/141kW je zhruba na tom rovnako ako 330d 150kw , tu staci male zavahanie pri preradeni a uz stracas nejake stotinky ,
No myslim ze je hezky ze tu branis svoje auto , ale projed se v obou a uvidis sam.
Jinak o prumerne spotrebe 6 litru s trilitrovym dieslem si nechte zdat, to se da jezdit s dvoulitrem , kdyz se drzite rychlostnich limitu.
ty mas 330d ????? mohli by sme si niekedy spravit nejaky zraz a len tak sa previest jak v mojej 325i tak v 330d a hned to aj zhodnotit ,
inac na beznej jazdenie je dobry jak diesel , tak benzin, vsetko ma svoje + a - a zalezi len fakt na nom co xce , ci benzin alebo naftu, ja som mal naftu a uz by som do nej viacej nesiel
No myslim ze je hezky ze tu branis svoje auto , ale projed se v obou a uvidis sam.
Jinak o prumerne spotrebe 6 litru s trilitrovym dieslem si nechte zdat, to se da jezdit s dvoulitrem , kdyz se drzite rychlostnich limitu.
a jezdils nekdy s 330d ? delsi trasy ? ja jak sem jel z nemecka do olomouce cca 980km tak sme meli prumeru 6,5 a to sme jeli v nemecku porad tak 160-180 a tady normanle kolem 130-150 jinak jak rikam dlouhodobou prumerku co ted s jednou jezdim je 6,2 po cca 1500km a t os tim jezdim do prace kazdy den + vikendove jezdeni delsi trasy naprd hradec - olomouc, a vcera to jarax trosku vic prohanel no a prumerka nepresahla 8litru kdyz sem tu jeho cestu resetoval a meril je samozdrejme ze kazdy bude branit to auto se kterym je spokojeny nebo ktere vlastni takze nejlepsi je si uvedomit na co to auto je jeslti ho budes vyuzivat kazdy den jestli s nim budes jezdit kratke nebo delsi trasy atd ... procist si forum. takto se nekoho zeptat co si mas koupiut jestli diesla nebo benal procti s ito sepis si udaje na co to budes mit sepis si udaje co kazdy rika o tom udelej si tabulku plusu a minusu a hned budes vedet na cem jsi
vavrekj píše:325i na dilanici pri 140km/h na tempomat zozere 7.9l/100km , pri 120km/h na tempomat 6.9l/100km , najnizisa spotreba pri dlhsej trase PRAHA - KOSICE bola 7.8l/100km (4 osoby + plny kufor, + pri predbiehani vyuzivany potencial auta, inac jazda cca 10percent nad limity, na okrskoch sa pri kludnej jazde da dostat aj na 6-6.5l , pri rychlejsej jazde cca 9-10l
Bere mi to plně stejně! Jinak nepodstatný je rozdíl pořizovací ceny benzin versus diesel. U mojeho auta to dělalo cca 60-80 tisíc v neprospěch dieselu a to budu ještě moooo dlouho jezdit než ten rozdíl vůbec vyrovnám.
Chlapi jak to děláte? Já mám 330XD v automatu a průměr mám na 11 litrech Kdyz jedu na dalnici na tempomat tech 130 tak je spotreba asi na 7... Ale naftu mam zatim zadara z prace tak to neresim...
omlouvam se za maly OT ale kdyz se tu dohadujete o spotrebe:
minuly tyden jsem jel praha Holandsko (980km) vozidlo Audi A6 1,9Tdi 96KW, 2 lidi plne nalozeno. u nas dle predpisu a nemecko "od hranic k hranicim" 200 az 220. celkova spotreba 7l/100. To asi spotrebuje maloktery benzin.
stampee píše:omlouvam se za maly OT ale kdyz se tu dohadujete o spotrebe: minuly tyden jsem jel praha Holandsko (980km) vozidlo Audi A6 1,9Tdi 96KW, 2 lidi plne nalozeno. u nas dle predpisu a nemecko "od hranic k hranicim" 200 az 220. celkova spotreba 7l/100. To asi spotrebuje maloktery benzin.
JaraX: asi nebylo presny slovo "nalozeny"-3 kufry,2x pocitac a nejaky vzorky nutny sebou (pod zatazenou roleta) v podstate cca 100kg. proc by nemohlo? na 200 to slo pekne a na 220 to chvili trva nebylo zas tak tezky to udrzet , ale slo by to o chlup dal. Kdyz tam byl loni 120kW chip tak jsme s tim jeli i 250(omezovac), ale je pravda,ze v jednom a prazdny solo.
v kazdym pripade si myslim ze spotreba super.
I tak koukam po Bawu
stampee píše:omlouvam se za maly OT ale kdyz se tu dohadujete o spotrebe: minuly tyden jsem jel praha Holandsko (980km) vozidlo Audi A6 1,9Tdi 96KW, 2 lidi plne nalozeno. u nas dle predpisu a nemecko "od hranic k hranicim" 200 az 220. celkova spotreba 7l/100. To asi spotrebuje maloktery benzin.
Brno - Holandsko - Brno v e36 323i plno nalozenej za 8,1 Nemecko cca prumer 160-170 km/h.
Top speed 224 podle gps
stampee píše:JaraX: asi nebylo presny slovo "nalozeny"-3 kufry,2x pocitac a nejaky vzorky nutny sebou (pod zatazenou roleta) v podstate cca 100kg. proc by nemohlo? na 200 to slo pekne a na 220 to chvili trva nebylo zas tak tezky to udrzet , ale slo by to o chlup dal. Kdyz tam byl loni 120kW chip tak jsme s tim jeli i 250(omezovac), ale je pravda,ze v jednom a prazdny solo. v kazdym pripade si myslim ze spotreba super. I tak koukam po Bawu
Jarax:
maximalku jsem skutecne dotlacil na 250 (tachometrovych),...
nerikam ze tak jela porad. Jen jsem zkousel kolik to jde,
Do 220 parada ale pak se ji moc nechtelo
...proc? neco se ti na tom nezda?
stormer píše:mám E46 323i a na dovolenou do Chorvatska jsem jel za 7 litrů přesně....
to protože dolů na jih je to z kopce (alespoň podle glóbusu) a když jsi jel z dovolené zase zpátky na sever do kopce tak to bylo za 10l takže v průměru za 8,5L,ne?