Myslím, že pro orientaci Ti poslouží hodnoty výkonu a tovární hodnoty zrychlení a max. rychlosti docela dobře. Pak jde taky o to jakou octavku v tdi myslis... Myslis 2,0 TDi 103kw? 125kw? nebo 2,0FSI 110kw? 147kw? To si myslim ze je celkem podstatnej rozdil a je potreba si tohle ujasnit a dat tu vedet, pak se da teprve trochu rozumne poradit. Motat se v pojmech "aby to trochu jelo" "jelo to jako octavka" je dost nestastny...
ma 2.0 tdi 103kw+chip=125kw,jede to jak cip
ja bych hlavne chtel,kdyz do toho investuju 400k ,aby mi nepraskala a podobne,mam v merku 2002 rok,kombicek 330d v bmw olomouc,kdyz je to primo od bmw,tak by to nemuselo byt tak spatny
tak si k nim zajdi, že máš vážný zájem a zkus se v tom projet a uvidíš...
a par lidí tady je z olomoucka tak by ti mohli říct názor na toho bmw prodejce.... quite easy
onda95 píše:ma 2.0 tdi 103kw+chip=125kw,jede to jak cip ja bych hlavne chtel,kdyz do toho investuju 400k ,aby mi nepraskala a podobne,mam v merku 2002 rok,kombicek 330d v bmw olomouc,kdyz je to primo od bmw,tak by to nemuselo byt tak spatny
NO ted zrovna ve stredu jsem jel v octavii RS TDi 125kw i v bmw E46 330d 132kW a my poznatky jsou asi takovy. Obe auta jedou jako z praku a jedou docela podobne ve fazi maximalniho zatahu. Ale preci jen bmw ma prijemnejsi klidnejsi beh(6ti valec), tah je kontinualnejsi a v sirsim spektru otacek, TDi proste kopne a za chvili vadne. V 320d jsem bohuzel nejel takze to nemuzu porovnat. Ale jestli chces aby to jelo podobne jako 125kW v octavii tak si myslim ze bliz tomu je asi ta 330d a ji bych asi volil a pojede to jeste o neco lip nez TDi
ja sem ted kdesi cetl,ze modernizovali ten dvoulitr az v roce 2001,kde mu dali commonrail,a ten trilitr to mel od zacatku,tak sem si rikal,ze to treba uz bude vychytanejsi,ale zase mam strach,kdyz je to takovy letadlo,ze to bude uhoneny,ale tomu se asi neubranim u zadnyho dieslu
onda95 píše:ja sem ted kdesi cetl,ze modernizovali ten dvoulitr az v roce 2001,kde mu dali commonrail,a ten trilitr to mel od zacatku,tak sem si rikal,ze to treba uz bude vychytanejsi,ale zase mam strach,kdyz je to takovy letadlo,ze to bude uhoneny,ale tomu se asi neubranim u zadnyho dieslu
330d určitě uhoneny nebude, je to motor dělanej na výdrž. už objemem třilitr není zrovna nejmenší a pokud tomu nebudeš dávat studenýmu tak si myslím že to vydrží stovky tisíc.
ja nejsem z tech,co by zavodili jak kkti, rad se svezu,rad si obcas nekoho predjedu,rad si slapnu a rad se necham pritlacovat do sedacek,ale ne porad,a uz vubec ne pri studenym motoru