Originál zaslal hertz1
[B]To Lukas - je to možné, v papírech udávají o něco víc, dokonce krou?ák až někde kolem 330Nm! Ale ten známý co to čipuje říká, že to nikdy u starších motorů nešponuje až nadoraz. Navíc u origo TDS je přece jenom malinko odlišná řídící jednotka. Jsou to detaily/ jiné,trochu rychlejší EPROMky atd./, ale těch pár koníků to přece jenom ubere. A tady mluvíme o upraveným a načipovaným TD.
ta ridici jednotka to tak neovlivni a tedy rychlost eprom nehraje roli, zalezi na samotnem programu, lukas to myslel tak, ze i precipovane to ma "malej" vykon a ze by chtel aby to bylo o neco lepsi

jinak program neovlivni tlak vzduchu z turba, protoze jak mi Lukas rekl, turbo se serizuje mechanicky (ja myslel puvodne elektronicky)
jak tu nekdo rekl ze z turba to vede gumovou hadici do chladice,
to je neco pro puntickare, protoze na tech gumovyh hadicich jsou urcite nejaky ztraty, ale nedokazu si predstavit jakej tlak to zrovna je a co to s tou hadici dela, ale pro klid v dusi hadice nahradit, trubkou z vynilu a horkovzdusnou pistoli ji upravit. mozna to sou blbosti ale treba to nejakej ten Nm prida.
jinak jeste jsem k tomu neco mel, ale ted mi to uplne vypadlo tak treba priste