nahriat a vborit do vnutra ak to ide, o tlaky strach nemaj, v tom zasobniku by mala byt konst. zasoba vzduchu z ktorej sa cerpa, preto to ma tvar takej vane.. drzim palce nech to facha.. uz vrci?
jura46x píše:Mtotor fčí... teď ještě tam napasovat to sání a to lanko s plynem a můžu vyjet. Díky moc za cený rady!!!
Jestli ti můžu poradit, tak si natáhni ke stop ventilu spínaný plus třeba od spínačky, protože to plus co je k originálnímu čerpadlu je řízený jednotkou a někdy to dělá bordel, setkal jsem se s tím že pokud tam není el. čerpadlo tak to dostává nějaký záchvaty a vypíná to šťávu do stop ventilu.
jo, to všechno příjde. Ale Vyskytla se chyba... :/ přez přírubu čerpadla mě sere ven olej z rozvodů. Budu to muset něják pořešit něják to utěsnit, ale nevím jak, nesetkal se s tím někdo?
primerane, ako clovek to namatlaj motorovym silikonom, ale skutocne nie prebytocne, aby to nepopadalo do motora.. original je na prirube cerpadla velky O-kruzok..
j to rozhodne bude lepsie, ak tam vobec nieje.. ja som ho mal uz dost zlisovany, ale tesni.. no tym silikonom som myslel len trochu tam kde bol ten kruzok
Já to dělám tak že na čerpadle zaleju zepředu tekutým kovem ty prolisy, přebrousím do roviny pilníkem, a pak ti to normálně dotěsní ten ó kroužek. Ale musíš to mít zalitý tím tekutým kovem jinak se ten těsnící kroužek nemá o co opřít.
No já jsem tam ten o-kroužek normálně narval, nic jsem nezalíval kovem. příruba je hladká, vybrání na kroužek je v bloku, ne na čerpadle, proto jsem si jí nevšiml. Už je to v cajku. Když už padla řeč na to turbo, nevíte chlapi kolik to sériový turbo snese? Kolik tlačí v sérii, nebo by mělo a kolik se tam muže nastavit. Chtěl bych aby to nebylo zas něják drastický k životnosti toho turba a motoru. Nový turbo zatím kupovat nebudu, to až časem, podle peněz. Zatím bych poléčil toto sériový. Je po repasi a chtěl bych aby ještě chvílu sloužilo.
seriovo dava 1.1Bar, spickovo az k 1.4.. co znesie by ti povedali na dieselpower fore, jeden clovek tam tunil omegu na viac ako 200PS, tusim tomu daval 2 Bary.
jura46x píše:No já jsem tam ten o-kroužek normálně narval, nic jsem nezalíval kovem. příruba je hladká, vybrání na kroužek je v bloku, ne na čerpadle, proto jsem si jí nevšiml. Už je to v cajku. Když už padla řeč na to turbo, nevíte chlapi kolik to sériový turbo snese? Kolik tlačí v sérii, nebo by mělo a kolik se tam muže nastavit. Chtěl bych aby to nebylo zas něják drastický k životnosti toho turba a motoru. Nový turbo zatím kupovat nebudu, to až časem, podle peněz. Zatím bych poléčil toto sériový. Je po repasi a chtěl bych aby ještě chvílu sloužilo.
Bez problémů ti snese dlouhodobě 1,6-1,8 baru. Je to ještě poctivý turbo, co něco vydrží. Jinak jsem na něm foukal i 2,1baru. Na E34 foukám teď 1,8b, to je asi maximum co uděláš s tou origo regulační baňkou, kdybys chtěl víc tak v ní musíš vyměnit pružinu za silnější. S GT2260 na E39 foukám 2,1b.
starynovy píše:seriovo dava 1.1Bar, spickovo az k 1.4.. co znesie by ti povedali na dieselpower fore, jeden clovek tam tunil omegu na viac ako 200PS, tusim tomu daval 2 Bary.