tak to je rozhodne něco v prdeli, buďto tam nemám tlak, nebo je KO to čidlo, zhruba 2,5V se mi na něm objeví když to potlačím do omezovače. Zdá se že to TDSo jede tak napul kompresor, kompresor..
Ale vzhledem k skutečnosti že tam máte naprázdno o 0,4V více, bych to videl na to čidlo.. Ty si taky měřil to novší?
Já mám novější ale tak jako nesázel bych jen na čidlo chtělo by to čidlo zkusit půjčit za funkční nebo ho prohodit do motoru kterej jede jak má. Pokud se něco změní je to čidlem.
Jinak nemáš netěsnost na sání ? Těsní ti intercooler děravá hadice ? Protože já mám trhnutý těsnění mezi sáním a hlavou ještě jsem ho nevyměnil, ale vím o tý dírce proto mi to ukazuje cca -0.8V dole.
Zejtra si nainstaluju drát do interiéru a budu sledovat hodnoty který budou za jízdy.
A ještě jedna věc při stojícím autě ti to turbo nafouká úplný hovno auto musí bejt v zátěži aby něco vůbec nafoukalo. Takže buď píchnout na diag a sledovat live hodnoty nebo si natáhnout drát dovnitř auta napojit to na voltmetr a někde to ukostřit a jezdit a sledovat napětí při otáčkách a hlavně v zátěži kopce atd to turbo fouká nejvíc
Jo, jasný bez zátěže to moc nepude, musím sehnat ten kompresor, a nanutit tomu ten Bar, sání jsem měl ted dolú, a tesnení jsou jako nové, hadice ohmatem taky, IC nevim - jak se vybírá? Možná by stala za to dýmová skouška těsnosti, a potlačit subjektivní dojem změřením 0-100, to dá celkem odhad jak to auto jede. Trochu odbočím, když byl na Filete problém s kyslíkovou sondou, tak s nezapojenou to delalo pod 17s, a se zapojenou 20+, takže lecos poznat jde.
Tak jasný buď si pučit kompresor a s manometrem to měřit nebo za jízdy a pak si to zkusit přepočítat nebo provést alespoň jedno měření s voltmetrem a manometrem najednou pak už si člověk je schopnej hodnoty dopočítat. Nebo si půjčit to čidlo za funkční od někoho
mam ten samej problém,když bych potřeboval od někoho něco pujčit,tak s TDS tu nikoho neznám,moji dva kámoši maj 530d
naštěstí se mi nic nikdy neposralo,máme forum ať české či ruské,takže hledat a ptát se jde.Ale lepší by bylo kolikrát zkusit či porovnávat s druhym autem.
já taky zkusim to čidlo proměřit za jízdy,ale dřív jak o víkendu to asi nebude
Tak ještě bych to udělal jinak, hadičku bych vyndal z čidla koupil si kousek tý hadičky + Téčko na tyhle hadičky na ten vývod téčka bych zapojil nějak manometr třeba na měření gum zkusil na místě prošlápnout do omezovače a kolik by mi to ukázalo na manometru v tu samou chvíli bych si pohlídal napětí. To už máme 2 hodnoty z kterejch se dá dopočítat jak bude probíhat křivka (tlak v 4000ot s napětím a tlak na volnoběh s napětím), za jízdy bych si natáhnul do interiéru drát a ten zapojil do voltmetru a přikostřil někde uvnitř, už bych viděl na voltmetru hodnoty zapsal bych si je podle otáček a taknějak odhadnul jestli to auto vůbec dobře tlačí nebo jestli dělá paseku to čidlo
s tím kosřením v aute bacha, tahej to normálně obojí od čidla, na chassis se tvoří tekoucími proudy úbytky, a indukuje rušění. Kolik ma tlačit turbo naplno? mam tady manometr tak ten bych mohl pridelat do saní, a dát plný knedlík do kopce...
Ale úbytek z pod haupny jedním drátem třeba 1.5kou která bude mít cca když budu přehánět 2 metry se vytvoří úbytek ? Kostra je jen jedna. Jinak turbo má v maximu tlačit 1.1 špičkově by místama mohlo natlačit klidně i víc ale to by turbo muselo bejt v top stavu
hádat se nebudu, ale jsem elektronik to že je kostra jedna, se jeví tak na schématu, tekoucí proudy v tom chassis dělí tu kostru na spoustu malých obvodu v kterých tečou rozdílne proudy, a úbytky, na tom drátu který pojede z čidla se nevytvoří nic, akurát z té kostry to pobere. ok 1,1, vyzkouším.
To já zase elektrikář, ale tak zase jsem o něco chytřejší Ale i čistě teoreticky bych bral kostru jako jednu je to přeci komplet celý auto. Tak není problém natáhnout si místo jedný žíly dvě a měřit na nich Alespoň to měření budu mít o to přesnější
čistě teoreticky ano, za předpokladu že by byla vyrobena z materialu který má nulový odpor, což ocel rozhodne nemá taky za předpokladu že nebude zapnuté nic energii požírající, desítky-stovky W, tak to pojede i jak řikás, s kostrou v aute.
Pro zajímavost mužes někdy skusit dát voltmetr na svorku k baterii, a druhý hrot priložit na motor třeba. Zastartuj, a uvidíš jaká jedna kostra to je
Lucifer> Tak jsem konečne změřil to čidlo. Je v háji, pri 1Baru dává jenom 3.4V, pri 2.2Bar se dostanu tak na 4.3V. TDSo přinejlepším jede tak na 70% výkonu, tudíž scháním toto čidlo funkční. (první podezření na výkon padlo při detinském měření 0-100, kdy to dalo za něco pod 14sec. )