Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

líný e34 TDS při rozjezdu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Ji-rka

#1 Příspěvek od Ji-rka »

ahoj,

omlouvám se,ale už jsem nenašel téma kde se toto řešilo.

Mam problém s tim,že když se chci rozjet na jedničku,tak si musim pohrát s plynem a spojkou jinak to chcípne a nebo se to rozjede jak kdybych to tlačil.Z mírného kopečka nebo při pohybu rozjezd na dvojku z volnoběhu je OK.
Mezi 900-1600 rpm je to mrtvý,pak to vystřelí jak má.Čerpadlo mam suché,studené starty na drc,teplé chytne za 5 vteřin.Jede v klidu 200km/h a udržim i krok s kámošovou 530dA.
beny-maser

#2 Příspěvek od beny-maser »

no a co řešíš?tds táhne až od cca 2tis otáček, takže pokud ti to ožívá od 1600 tak jsi na tom ještě dobře,pomůže předělat auto na mechaniku nebo čip.
Tompo
Klubové ID: 1762

#3 Příspěvek od Tompo »

čip vyřeší hodně, spodek je fatálně živejší, ale rozumím, co řešíš, mě po výměně čerpadla tak nějak divně reaguje plynový pedál, občas s tím při rozjezdu bojuju, nic, nic, a pak raketa... Jinak v TDS předělaném na mechaniku jsem jel a to byl teda na TDS poměry masakr.-)
Ji-rka

#4 Příspěvek od Ji-rka »

Co řešim?Tohle neni moje první tds,takže vim jak by to mělo jet.Neni myslim v pohodě,že se to rozjíždí jak kdyby to někdo držel za zadek.Na rozjezd by mě dala i felda.

Čip pomůže citelně?Kdo mi ho udělá,tak aby mi to nezkurvil a nebo jsem neplatil nějakýmu šméčkařovi.Nikoho osvědčeného nemam.A na mechaniku to předělat je docela nákladný.
Kolik čip stojí?

dík.
Tompo

#5 Příspěvek od Tompo »

Čip mě stál tuším 1500,- a vyměnil jsem si ho sám... Ten spodek je fakt uplně jinde, skoro neřadím :D
rooc

#6 Příspěvek od rooc »

já teda tds nemám ale zajímalo by mě co to je předělat na "mechaniku"
Tompo

#7 Příspěvek od Tompo »

elektronický plyn vyměnit za klasické lanko, ALE... to jsem řekl vlastně až ten výsledek...
rooc

#8 Příspěvek od rooc »

asi to chápu
Lucifer
Klubové ID: 3086

#9 Příspěvek od Lucifer »

Čistil si a kontroloval čidlo přetlaku ? Hadička ze spodu sání vede do čidla mezi nádobkou servo a zásuvkou na diagnostiku to najdeš já měl hadičku ucpanou olejem a taky jak kdyby mě něco chytlo za prdel a zatáhlo v otáčkách do 2tis přes 2tis to vystřelilo a letělo jak má.

Profouknul jsem hadičku a všechno funguje jak má. Neseká se ti ekonoměr ? Nejde sekaně ? :wink:

Obrázek

Obrázek
oldaf
Klubové ID: 3385

#10 Příspěvek od oldaf »

Ji-rka píše:Co řešim?Tohle neni moje první tds,takže vim jak by to mělo jet.Neni myslim v pohodě,že se to rozjíždí jak kdyby to někdo držel za zadek.Na rozjezd by mě dala i felda.

Čip pomůže citelně?Kdo mi ho udělá,tak aby mi to nezkurvil a nebo jsem neplatil nějakýmu šméčkařovi.Nikoho osvědčeného nemam.A na mechaniku to předělat je docela nákladný.
Kolik čip stojí?

dík.
Překopat na mechaniku vyjde levnějc než čip. Co levnějc, ještě na tom vyděláš, když rozprodáš to co ti zbyde z elektriky. . A hlavně se pak pořádně svezeš :D S mechanikou ti auto táhne i na volnoběh.
Ji-rka

#11 Příspěvek od Ji-rka »

ráno kouknu na tu hadičku a ten ekonoměr a dám vědět
Lucifer
Klubové ID: 3086

#12 Příspěvek od Lucifer »

Hlavně s mechanikou si člověk dovede všechno nastavit mechanicky a odpadá starost s vyběhanou servohlavou 8) Taky o ní přemejšlím ale ty mechaniky moc nejsou k sehnání aby byly použitelný
KarelOstrava
Klubové ID: 2606
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od KarelOstrava »

8O mechanika :?:
O tom slyším prvně!
Byl by někdo tak hodný a napsal mi jak to funguje a co bych k tomu potřeboval? Třeba přes SZ...
A nevadí když už to mám čiplé?

Díky :!:
oldaf

#14 Příspěvek od oldaf »

KarelOstrava píše:8O mechanika :?:
O tom slyším prvně!
Byl by někdo tak hodný a napsal mi jak to funguje a co bych k tomu potřeboval? Třeba přes SZ...

Potřebuješ k tomu jen čerpadlo z bmw e28 2,4td. A plynové lanko skoro z čehokoliv třeba z pežota 205d. :D Namontuješ to za jedno odpoledne a jezdíš bez veškerých problémů kterýma trpěj motory tds.
To že to máš čiplé tak to ti může být jedno, mechanický čerpadlo není níjak řízeno řídící jednotkou.
Do mechanickýho čerpadla vede jen jeden drát na chcípací ventil.
Já to mám na svým autě udělaný několik let, a za celou dobu jsem s tím neřešil žádnej problém. Na spoustě dalších aut jsem to lidem předělal a každej je z toho pak v šoku jak to jede oproti originálu.
oldaf

#15 Příspěvek od oldaf »

Lucifer píše:Hlavně s mechanikou si člověk dovede všechno nastavit mechanicky a odpadá starost s vyběhanou servohlavou 8) Taky o ní přemejšlím ale ty mechaniky moc nejsou k sehnání aby byly použitelný
To máš pravdu že těch mechanických čerpadel je už dost málo, už jich mám v regálu taky jen 5 :D
Na těch starých mechanikách jsou většinou opotřebovaný rozdělovací hlavy ale dá se tam použít rozdělovací hlava z elektrickýho čerpadlaz TDS . Takže i když seženeš nějakou starou orezlou mechaniku za 500kč tak do ní hodíš svojí hlavu, nový těsnění a jezdíš. Nebo do něj můžeš rovnou dát 12mm hlavu z Cuminse 5,9l a pak už to je to zas o něčem jiným.
KarelOstrava
Klubové ID: 2606
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od KarelOstrava »

oldaf píše:
KarelOstrava píše:8O mechanika :?:
O tom slyším prvně!

Potřebuješ k tomu jen čerpadlo z bmw e28 2,4td. A plynové lanko skoro z čehokoliv třeba z pežota 205d. :D Namontuješ to za jedno odpoledne a jezdíš bez veškerých problémů kterýma trpěj motory tds.
To že to máš čiplé tak to ti může být jedno, mechanický čerpadlo není níjak řízeno řídící jednotkou.
Do mechanickýho čerpadla vede jen jeden drát na chcípací ventil.
Já to mám na svým autě udělaný několik let, a za celou dobu jsem s tím neřešil žádnej problém. Na spoustě dalších aut jsem to lidem předělal a každej je z toho pak v šoku jak to jede oproti originálu.
Jo,supr,vysvětleno i pro laika :wink:
Zkusím jak bude čas,díky...
oldaf

#17 Příspěvek od oldaf »

Jediná nevýhoda je že s mechanikou nefunguje tempomat.
Tompo

#18 Příspěvek od Tompo »

Co si účtuješ za takovou přestavbičku? Jinak 12MM hlava, to už pak nemůže být vidět za autem, ne? :D
oldaf

#19 Příspěvek od oldaf »

Tompo píše:Co si účtuješ za takovou přestavbičku? Jinak 12MM hlava, to už pak nemůže být vidět za autem, ne? :D
- To se dá těžko říct, někdo si přiveze čerpadlo třeba ve stavu že se musí komplet rozebrat a vyčistit a přetěsnit. Ale pokud si někdo přiveze čerpadlo na který není potřeba sáhnout, tak pak jen nasadit a trochu poladit tak to dělám do 2000kč bez matroše.
S 12mm se dá normálně jezdit, kouří to podle toho kolik nafty přidáš na čerpadle. Já ji mám namontovanou přes rok. A známýmu jsem ji taky nechával na omegu. kouří to takhle při 209PS :
http://www.youtube.com/watch?v=XM3VMNaX ... el&list=UL
ljakubicka

#20 Příspěvek od ljakubicka »

zdar, měl jsem ten samý problém co maš ty, ale vyřešil jsem to čipem a auto jede uplně jinak, pěkně od spodu, koukni třeba na powerchips.cz ja jsem si to nechaval od něj dělat a stálo mě to 1500. samozřejmě že to nebylo na brzdě a těch sračkach co se dělaji ty testy ale poznáš to hned po namontování. S tim člověkem se da dobře domluvit jenom bych doporučil
:wink:
Odpovědět