Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Led osvětlení SPZ E60
robines píše:Hoang píše:Zdravím,
řešili jste led osvětlení SPZ u E60? Mám problém že všechno se pálí a vydrží max. půl roku.![]()
Měl jsem normální led sufitky s odporem - 3 měsíce pak KO.
Potom led sufitky s odporem a na druhé straně mělo takový chladič - 4 měsíce pak KO.
Teď nedávno jsem pořídil celý led modul s těma 24 led/1 modul - 6 měsíců a jedno je taky KO (nemá už bílé světlo, ale zežloutlo).
Nechce se mi tam dávat klasickou žárovku, protože celé auto mi svítí bíle (jak zevnitř tak z venku, a vypadalo by to blbě).
Kup si tyhle...perfektne utesnene..perfektne sviti...mam je na aute cca rok a bez problemu.
http://www.bmwjakes.cz/562-led-osvetleni-spz
a to jsi kupoval přímo u jakeše?? mám strach od něj cokoliv kupovat...
Chlapi ja taky ruzne laboroval s osvetlenim u E60 a zkusil leda co. Ty cele led moduly uz ani omylem !! Staly me pred 2lety 1500kc a jedno zacalo blikat po mesici a druhe za dalsi asi 2 mesice a svitilo to strasne moc. Odrazelo se to hodne na zemi a pri jizde v noci jsem mel nekdy pocit ze na me ze zadu sviti auto a porad jsem kvuli tomu cumel do zrcatka. Pak jsem dal kvalitni sulfitky ktere opravdu svitily rok, pak jsem je vytahl a dal do e39 kde sviti dodnes. Do e60 jsem nakonec dal origo led osvetleni spz z E90 a to je parada. Sviti to prirozene a porizovacka na vrakaci bylo 200kc/ks
-
- Kontaktovat uživatele:
Couloo píše:Chlapi ja taky ruzne laboroval s osvetlenim u E60 a zkusil leda co. Ty cele led moduly uz ani omylem !! Staly me pred 2lety 1500kc a jedno zacalo blikat po mesici a druhe za dalsi asi 2 mesice a svitilo to strasne moc. Odrazelo se to hodne na zemi a pri jizde v noci jsem mel nekdy pocit ze na me ze zadu sviti auto a porad jsem kvuli tomu cumel do zrcatka. Pak jsem dal kvalitni sulfitky ktere opravdu svitily rok, pak jsem je vytahl a dal do e39 kde sviti dodnes. Do e60 jsem nakonec dal origo led osvetleni spz z E90 a to je parada. Sviti to prirozene a porizovacka na vrakaci bylo 200kc/ks
Ještě jednou pro blbe (me) jenom jsi vyměnil kus za kus a svítí to aniž by to hlásilo chybu??? = malý zázrak....
PPetr píše:Couloo píše:Chlapi ja taky ruzne laboroval s osvetlenim u E60 a zkusil leda co. Ty cele led moduly uz ani omylem !! Staly me pred 2lety 1500kc a jedno zacalo blikat po mesici a druhe za dalsi asi 2 mesice a svitilo to strasne moc. Odrazelo se to hodne na zemi a pri jizde v noci jsem mel nekdy pocit ze na me ze zadu sviti auto a porad jsem kvuli tomu cumel do zrcatka. Pak jsem dal kvalitni sulfitky ktere opravdu svitily rok, pak jsem je vytahl a dal do e39 kde sviti dodnes. Do e60 jsem nakonec dal origo led osvetleni spz z E90 a to je parada. Sviti to prirozene a porizovacka na vrakaci bylo 200kc/ks
Ještě jednou pro blbe (me) jenom jsi vyměnil kus za kus a svítí to aniž by to hlásilo chybu??? = malý zázrak....
Presne tak, kus za kus a bez chyb.
Nemusel si řešit ještě konektor na tech světýlkách? pač E60 má jakoby kulaté ty vstupy a to LED z E90 má hanatý konektor?Couloo píše:Presne tak, kus za kus a bez chyb.PPetr píše:Ještě jednou pro blbe (me) jenom jsi vyměnil kus za kus a svítí to aniž by to hlásilo chybu??? = malý zázrak....Couloo píše:Chlapi ja taky ruzne laboroval s osvetlenim u E60 a zkusil leda co. Ty cele led moduly uz ani omylem !! Staly me pred 2lety 1500kc a jedno zacalo blikat po mesici a druhe za dalsi asi 2 mesice a svitilo to strasne moc. Odrazelo se to hodne na zemi a pri jizde v noci jsem mel nekdy pocit ze na me ze zadu sviti auto a porad jsem kvuli tomu cumel do zrcatka. Pak jsem dal kvalitni sulfitky ktere opravdu svitily rok, pak jsem je vytahl a dal do e39 kde sviti dodnes. Do e60 jsem nakonec dal origo led osvetleni spz z E90 a to je parada. Sviti to prirozene a porizovacka na vrakaci bylo 200kc/ks
- Přílohy
-
- Tohle je nějaké čínská verze LED světla,ta má oba typy konektoru, ale pro ukázku těch konektorů ideální.
- BMW LED SPZ světlo china.jpg (25.88 KiB) Zobrazeno 1020 x
Nechaval jsem si nainstalovat LED osvetleni RZ minuly ctvrtek-davaly se tam originaly z LCI E90; je tam jiny konektor a hlavne auto pri check hlasilo 2 vadne zarovky osvetleni RZ-musi se to nakodovat.Matthes píše:To led osvětlení z té E90ky to máš z FL modelu? Či mají všechny led osvětlení SPZ, nebo je to od nějakého roku? Tohle mě zajímá, protože to staré mám hoooodně zašlé, chci to obměnit, tak když už tak užBudu kupovat nejspíš nové buď u SCHMIEDMANNa nebo rovnou v BMW. Máš nějaké foto? Díky
Stoji to za to, ansto to vypada moooc hezky...timto jeste jednou dekuju realizatorovi

No ja kdyz to na vrakaci bral, tak jsem si to cvaknul i s konektory. Takze na me E60 jsem ten origo konektor taky cvaknul a vymenil za ten s LCI E90. Dohromady prace cca 10min a urcite jsrm nemusel nic kodovat. Proste to vse fungovalo jak má a hlavne dodnes nehlasi zadne chyby. Mozna je to to ale proto, ze jsem mel zadni LCI lampy a to uz vyzadovalo kodovani, a toto kodovani mozna obsahovalo i to osvetleni RZ
Chtel bych vymenit veskere interierove osvetleni a SPZ za bile diody u E61 (mimo bodoveho oranzoveho). Muze nekdo poradit co mu funguje jak v interieru tak v SPZ nejlepe?
Predstavu co tam prijde mam, spis me jde o to ze jsme ted menili u kamarada v A6 komplet interier a spz za led nahrady za zarovky. Vsude bylo bez problemu, jen v spz bylo potreba diody s odporama, ale vse bez problemu funguje. Tak jsem zacal menit u sebe v kufru, vymenil jsem ve svetle v 5tych dverich (bile/cervene kryci sklo), pravou stranu osvetleni kufru-to bylo bez problemu, a pri vymene v leve strane vypadlo veskere osvetleni kufru, nasledne celeho auta a zacal se tavit konektor. Nejspise jsem otocil poly jelikoz u diody to neni jedno jako u zarovky, a po vlozeni uz ok nic se netavilo ale opet vypadlo cele osvetleni. U A6 kdyz se otocili poly tak jen nesvitilo, zde me prekvapilo jak se hned zacoudilo, a navic proc pri 3ti zarovce v kufru vse vypadava.
To me nejak vylekalo tak pisu zda nekdo poradi co presne funguje jemu. Diody nebyli s odporama, takze predpokladam vsude s odporama? Necham si rad poradit i co do spz nejlepe komu funguje..
Nechci zakladat nove tema a uz je to tady nejaka doba od posledniho prispevku tak nekdo bude treba vedet. Dik
Predstavu co tam prijde mam, spis me jde o to ze jsme ted menili u kamarada v A6 komplet interier a spz za led nahrady za zarovky. Vsude bylo bez problemu, jen v spz bylo potreba diody s odporama, ale vse bez problemu funguje. Tak jsem zacal menit u sebe v kufru, vymenil jsem ve svetle v 5tych dverich (bile/cervene kryci sklo), pravou stranu osvetleni kufru-to bylo bez problemu, a pri vymene v leve strane vypadlo veskere osvetleni kufru, nasledne celeho auta a zacal se tavit konektor. Nejspise jsem otocil poly jelikoz u diody to neni jedno jako u zarovky, a po vlozeni uz ok nic se netavilo ale opet vypadlo cele osvetleni. U A6 kdyz se otocili poly tak jen nesvitilo, zde me prekvapilo jak se hned zacoudilo, a navic proc pri 3ti zarovce v kufru vse vypadava.
To me nejak vylekalo tak pisu zda nekdo poradi co presne funguje jemu. Diody nebyli s odporama, takze predpokladam vsude s odporama? Necham si rad poradit i co do spz nejlepe komu funguje..
Nechci zakladat nove tema a uz je to tady nejaka doba od posledniho prispevku tak nekdo bude treba vedet. Dik