Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Led osvětlení SPZ E60

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#21 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Jakože celé ven? A strčit ho do té díry co v tom je, nebo to podebrat celé ze strany?
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#22 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Podebrat šroubovákem ze strany na kratší straně, bacha ne za růžek, rádo to praská
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#23 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Tváří se to, že to moc nevydrží .... :? No zkusim to
Matthes

#24 Příspěvek od Matthes »

Ano potlačit do strany a pak ti to krasně povyskočí :) :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=4fqFapI-3SI
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#25 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

To vypadá hrozně jednoduše :wink:
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#26 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Tak nakonec speciální přípravek alá příborový nůž a je to :lol:
EdyBoyS

#27 Příspěvek od EdyBoyS »

robines píše:
Hoang píše:Zdravím,
řešili jste led osvětlení SPZ u E60? Mám problém že všechno se pálí a vydrží max. půl roku. :(
Měl jsem normální led sufitky s odporem - 3 měsíce pak KO.
Potom led sufitky s odporem a na druhé straně mělo takový chladič - 4 měsíce pak KO.
Teď nedávno jsem pořídil celý led modul s těma 24 led/1 modul - 6 měsíců a jedno je taky KO (nemá už bílé světlo, ale zežloutlo).
Nechce se mi tam dávat klasickou žárovku, protože celé auto mi svítí bíle (jak zevnitř tak z venku, a vypadalo by to blbě).

Kup si tyhle...perfektne utesnene..perfektne sviti...mam je na aute cca rok a bez problemu.

http://www.bmwjakes.cz/562-led-osvetleni-spz

a to jsi kupoval přímo u jakeše?? mám strach od něj cokoliv kupovat...
Couloo

#28 Příspěvek od Couloo »

Chlapi ja taky ruzne laboroval s osvetlenim u E60 a zkusil leda co. Ty cele led moduly uz ani omylem !! Staly me pred 2lety 1500kc a jedno zacalo blikat po mesici a druhe za dalsi asi 2 mesice a svitilo to strasne moc. Odrazelo se to hodne na zemi a pri jizde v noci jsem mel nekdy pocit ze na me ze zadu sviti auto a porad jsem kvuli tomu cumel do zrcatka. Pak jsem dal kvalitni sulfitky ktere opravdu svitily rok, pak jsem je vytahl a dal do e39 kde sviti dodnes. Do e60 jsem nakonec dal origo led osvetleni spz z E90 a to je parada. Sviti to prirozene a porizovacka na vrakaci bylo 200kc/ks
indet

#29 Příspěvek od indet »

Ahoj jestli se jedná o díl 63 26 7 193 293 tak ten stoji nový v BMW 310kč.
PPetr
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od PPetr »

Couloo píše:Chlapi ja taky ruzne laboroval s osvetlenim u E60 a zkusil leda co. Ty cele led moduly uz ani omylem !! Staly me pred 2lety 1500kc a jedno zacalo blikat po mesici a druhe za dalsi asi 2 mesice a svitilo to strasne moc. Odrazelo se to hodne na zemi a pri jizde v noci jsem mel nekdy pocit ze na me ze zadu sviti auto a porad jsem kvuli tomu cumel do zrcatka. Pak jsem dal kvalitni sulfitky ktere opravdu svitily rok, pak jsem je vytahl a dal do e39 kde sviti dodnes. Do e60 jsem nakonec dal origo led osvetleni spz z E90 a to je parada. Sviti to prirozene a porizovacka na vrakaci bylo 200kc/ks

Ještě jednou pro blbe (me) jenom jsi vyměnil kus za kus a svítí to aniž by to hlásilo chybu??? = malý zázrak....
Couloo

#31 Příspěvek od Couloo »

PPetr píše:
Couloo píše:Chlapi ja taky ruzne laboroval s osvetlenim u E60 a zkusil leda co. Ty cele led moduly uz ani omylem !! Staly me pred 2lety 1500kc a jedno zacalo blikat po mesici a druhe za dalsi asi 2 mesice a svitilo to strasne moc. Odrazelo se to hodne na zemi a pri jizde v noci jsem mel nekdy pocit ze na me ze zadu sviti auto a porad jsem kvuli tomu cumel do zrcatka. Pak jsem dal kvalitni sulfitky ktere opravdu svitily rok, pak jsem je vytahl a dal do e39 kde sviti dodnes. Do e60 jsem nakonec dal origo led osvetleni spz z E90 a to je parada. Sviti to prirozene a porizovacka na vrakaci bylo 200kc/ks

Ještě jednou pro blbe (me) jenom jsi vyměnil kus za kus a svítí to aniž by to hlásilo chybu??? = malý zázrak....

Presne tak, kus za kus a bez chyb.
Matthes

#32 Příspěvek od Matthes »

To led osvětlení z té E90ky to máš z FL modelu? Či mají všechny led osvětlení SPZ, nebo je to od nějakého roku? Tohle mě zajímá, protože to staré mám hoooodně zašlé, chci to obměnit, tak když už tak už :D Budu kupovat nejspíš nové buď u SCHMIEDMANNa nebo rovnou v BMW. Máš nějaké foto? Díky :wink:
sonyk02

#33 Příspěvek od sonyk02 »

Couloo píše:
PPetr píše:
Presne tak, kus za kus a bez chyb.
Nemusel si řešit ještě konektor na tech světýlkách? pač E60 má jakoby kulaté ty vstupy a to LED z E90 má hanatý konektor?
Přílohy
Tohle je nějaké čínská verze LED světla,ta má oba typy konektoru, ale pro ukázku těch konektorů ideální.
Tohle je nějaké čínská verze LED světla,ta má oba typy konektoru, ale pro ukázku těch konektorů ideální.
BMW LED SPZ světlo china.jpg (25.88 KiB) Zobrazeno 1020 x
robosek

#34 Příspěvek od robosek »

Matthes píše:To led osvětlení z té E90ky to máš z FL modelu? Či mají všechny led osvětlení SPZ, nebo je to od nějakého roku? Tohle mě zajímá, protože to staré mám hoooodně zašlé, chci to obměnit, tak když už tak už :D Budu kupovat nejspíš nové buď u SCHMIEDMANNa nebo rovnou v BMW. Máš nějaké foto? Díky :wink:
Nechaval jsem si nainstalovat LED osvetleni RZ minuly ctvrtek-davaly se tam originaly z LCI E90; je tam jiny konektor a hlavne auto pri check hlasilo 2 vadne zarovky osvetleni RZ-musi se to nakodovat.

Stoji to za to, ansto to vypada moooc hezky...timto jeste jednou dekuju realizatorovi :respect:
Couloo

#35 Příspěvek od Couloo »

No ja kdyz to na vrakaci bral, tak jsem si to cvaknul i s konektory. Takze na me E60 jsem ten origo konektor taky cvaknul a vymenil za ten s LCI E90. Dohromady prace cca 10min a urcite jsrm nemusel nic kodovat. Proste to vse fungovalo jak má a hlavne dodnes nehlasi zadne chyby. Mozna je to to ale proto, ze jsem mel zadni LCI lampy a to uz vyzadovalo kodovani, a toto kodovani mozna obsahovalo i to osvetleni RZ
Asfix

#36 Příspěvek od Asfix »

Chtel bych vymenit veskere interierove osvetleni a SPZ za bile diody u E61 (mimo bodoveho oranzoveho). Muze nekdo poradit co mu funguje jak v interieru tak v SPZ nejlepe?

Predstavu co tam prijde mam, spis me jde o to ze jsme ted menili u kamarada v A6 komplet interier a spz za led nahrady za zarovky. Vsude bylo bez problemu, jen v spz bylo potreba diody s odporama, ale vse bez problemu funguje. Tak jsem zacal menit u sebe v kufru, vymenil jsem ve svetle v 5tych dverich (bile/cervene kryci sklo), pravou stranu osvetleni kufru-to bylo bez problemu, a pri vymene v leve strane vypadlo veskere osvetleni kufru, nasledne celeho auta a zacal se tavit konektor. Nejspise jsem otocil poly jelikoz u diody to neni jedno jako u zarovky, a po vlozeni uz ok nic se netavilo ale opet vypadlo cele osvetleni. U A6 kdyz se otocili poly tak jen nesvitilo, zde me prekvapilo jak se hned zacoudilo, a navic proc pri 3ti zarovce v kufru vse vypadava.

To me nejak vylekalo tak pisu zda nekdo poradi co presne funguje jemu. Diody nebyli s odporama, takze predpokladam vsude s odporama? Necham si rad poradit i co do spz nejlepe komu funguje..

Nechci zakladat nove tema a uz je to tady nejaka doba od posledniho prispevku tak nekdo bude treba vedet. Dik
sonyk02

#37 Příspěvek od sonyk02 »

Jen doplním že interierové osvětlení není hlídané, tudíž nejsou potřeba CAN(odporové) ledky.
loutocky

#38 Příspěvek od loutocky »

Já mám už cca půl roku klasické LED suffit a nemám problém, stále svítí. Jen se mi občas rozsvítí na panelu v autě chyba žárovek, která ale po chvíli zmizí.
Asfix

#39 Příspěvek od Asfix »

Tak to me je divne ze pri 2 zapojenych kufr svitil a pri treti vse vyplo. Zkusim jiny typ LEDek 8)
mobilman Člen Klubu
Člen Klubu

#40 Příspěvek od mobilman Člen Klubu »

Zdravím: Také mám už cca rok klasické LED suffit (celá sada na E60 z číny asi za 900,- Kč) a zatím, stále svítí. Výhoda je že osvětlení SPZ se mi zdálo moc silné, tak jsem ledkovou suffitku trochu pootočil směrem dovnitř karoserie a na podruhé to mám tak akorát super. :lol:
Odpovědět