No, pokud jsi to tady precetl cely, tak par tipu mas S tou diag. bych Ti nerad kecal, ale minimalne bych zajel za nekym kdo dela a ma odzkouseny diag. na bawarie..
Edit Admin: Nekopírujte poslední příspěvky. Prosím, dodržujte pravidla této sekce.
No pročetlo jsem si to..Zatim mě to nejvíc pasuje na to čidlo snímaní otáček na klice. Jak se ti to projevovalo?Mě se zdá že motor je v nouzovém režimu. A na diagnostik pujde 540 až v patek. Do servisu jen na bawa tak snad mi tam řeknou víc. A nevíš prosím tě kolik stojí to čidlo kdyby to nahodou bylo tím tak ať vím co od toho čekat. Dík
Uz jsem to psal, koukni kousek z5, ale pri delsich trasach se to nechtelo vytocit a dusilo se to, motor jakoby tam netek benelli. Menili me ho v Moravanech u Brna a uz si presne nempamatuju cenu, ale bylo to v rozmezi 1500-2000 Kc. Mozna mas na odchodu vahu, kazdopadne to neni problem oboji zmerit a oddiagnostikovat. Operace na pul hodky, musis oddeklovat motor a oddelat saharu.
Jo a nevim presne, pripadne me nekdo opravi, ale i u cidla i u vahy mu pak smazes chybu a zadas mu ze tam ma novy/ou.
Edit Admin: Nekopírujte poslední příspěvky. Prosím, dodržujte pravidla této sekce.
Tak auto už je asi měsíc v servise a pořád nepřišli na to co tomu vlastně je. Diagnostika nenašla taky nic kromě toho že nepálí 3 válce. Ale to jen v případě že se auto vytočí do otáček. Do 2tis jede normálně. Jsou přetěsněné víka, vyměněná membrána v sání..Katy už tam nejsou takže odpadá možnost že by se vysypal.Takže fakt nevim už jsem z toho nemocnej nenapada někoho čím by to mohlo být? Nebo nestalo se někomu něco podobného? Dík za rady
Pokud jsem si dobre vsimnul tak tu jeste nikdo nezminil netesnosti v sani... specialne u 540 rada praska ta gumova roura mezi MAF a motorem. Pak to prisava falesnej vzduch a dela to vsechny mozny psi kusy. Ale predpokladam ze na to by v servisu prisli...
Právě že byla prasklá membrána v sání a našli tam i spadlou hadičku. A je to vše vyměněno a žádná změna. Dělá to pořád to samé. Mechanik říkal že to sání dělal asi třikrát že už tam není co...
Tak dnes jsem na své 530d E39 začal pozorovat něco podobného.
Auto je odspodu šíleně líné, rafika okamžité spotřeby se"zasekne"vždy kolem 16-18L a auto jen zlehka akceleruje i na plný plyn minimální odezva. Zhruba kolem 2200-2300ot/min najednou pořádný zátah a auto jede jak utržené ze řetězu.
Poté ale kolem 3800ot/min začíná trochu pocukávat a už nejde tak dobře za plynem. Nad těch 3800ot se to ale neděje pořád, jen řekněme 3 x z 5 pokusů.
Mohou tyto dvě věci spolu nějak souviset, a hlavně po čem mám jít abych to odstranil? Naftu používám pořád stejnou, CHECK CONTROL nic nehlásí.
Tak to nevím. S naftou teda moc zkušenosti nemám. Měl jsem akorát 325 TDS ale tam se mi nic podobného nestalo.
Mám domluveného chlápka který dělá na vývoji škodovek, rally a tak.. Říkal že mi zkusí napíchnout řídící jednotku za jízdy. Protože ani v servise za měsíc a půl mi nikdo nedokázal říct co s autem je tak nevím kde může být chyba. Byl bych rád za každej tip v čem by to mohlo být. Prostě auto jede normálně do 2tis ot. Potom při sešlápnutí plynu vůbec nejede a přestanou pálit 3 válce na pravé straně. Vždycky ty samé. Pls poraďte
Taky mám takové ubídky výkonu - při předjíždění na třičtvrtě plynu absolutní mrtvo a ten sám den sem dal jen čtvrtku plynu a auto vystřelilo jako raketa... Taky mám podezření na tu váhu... Nedala by se nějak vyčistit. I kdyby to vydrželo třeba 3 měsíce fungovat. Na novou momentálně nemám - koupil jsem si olej a mám objednanou novou VISCU na vrtuli
Fugaz píše:Tak to nevím. S naftou teda moc zkušenosti nemám. Měl jsem akorát 325 TDS ale tam se mi nic podobného nestalo.
Mám domluveného chlápka který dělá na vývoji škodovek, rally a tak.. Říkal že mi zkusí napíchnout řídící jednotku za jízdy. Protože ani v servise za měsíc a půl mi nikdo nedokázal říct co s autem je tak nevím kde může být chyba. Byl bych rád za každej tip v čem by to mohlo být. Prostě auto jede normálně do 2tis ot. Potom při sešlápnutí plynu vůbec nejede a přestanou pálit 3 válce na pravé straně. Vždycky ty samé. Pls poraďte
Ještě jsem se nikde z tvých příspěvků nedočetl,jestli ti vyměnili i to čidlo otáček na vačce,protože to je docela častá závada!
zdar lidi mam 520i rok 2000, to samy co tady pisete, spatnej vykon do 2500 otacek auto vubec nejede, pak jakz takz, na jednicce hodne zdecha, ted jsem to mel u chlapika na diagnostice a jedinou chybu to hazelo - inlet camshaft sensor - predpokladam ze je to snímač polohy vačkového hřídele - uz dlouho ziju v zahranici takze obcas nevim jak to prelozit do cestiny dnes ten sensor vyzvednu a namontuju, staci to jen namontovat nebo musim neco delat aj s ridici jednotkou? diky
S tou naftou fakt nikdo nevíte? Teď dva dny mi to zas v těch nízkých otáčkách jezdí uplně normálně, akorát teda nad těch 3500ot to furt občas vynechává...
tak ted nevim nemate nekdo fotku motoru, kde ten senzor je a jakej je k nemu pristup? myslim ze jsem nasel ten spravnej ale nemuzu se k nemu dostat, jeste jedna vec jak se da zcekovat ze senzor funguje spravne?
tak uz dobry vse jsem nasel stahl jsem autodata bohuzel muj novej sensor je dead byl z bouracky asi musim k dealerovi pro novej, jen tak pro zajimavost kolik za to chtej v cechach, v irsku je to 101 euro