Děkuji za všechny názory. Volal jsem do servisu BMW (byl jsem poněkud nervózní

) a díky bohu mne technik ujistil, že můj motor je opravdu řady "nové generace", a že všechny výměny byly naprosto v pořádku, dle výrobce. Ověřovali i v BMW ve Švýcarech, zda-li bylo opravdu servisováno tam, kde je udáno v servisce a nic nenapovídá tomu, že by měl být někde sebemenší problém. Uvidím, kolik nalítám na novém oleji. Autíčko se jeví v pohodě. Zatím žádný problém. I přesto díky za zkušenosti a rady.

S tím podvodným vyměňováním olejů se mi to nechce moc věřit.

Myslím, že by žádný solidní autor. servis nevytrhly 2 litry oleje, za solidní průšvih a mám pocit, že by se to brzy doneslo na veřejnost. V servisech pracují "pouze" lidé a jak je známo.., málo co se i v nejloajálnějším týmu utají před veřejností.

Někdy bohužel, mnohokrát bohudík.

Je pravdou, že pokud u toho člověk nestojí, tak není nic 100%. Ale pokud bychom všude měli vidět podvod, tak bychom nemohli ani do sámošky nebo do masny. Myslím, že podvody tohoto druhu se určitě dějí (i co se výměny dalších náhr. dílů týče), ale to se týká právě těch malých servisů, kde si člověk myslí, že ušetří a většinou to bývá naopak. Proto volím aut. servis BMW a mám klid na duši, že je auto O.K. Nejen proto, že chci mít mazlika prostě vymazleného, ale hlavně proto, že v něm vozím rodinku. Zatím mne servis BMW nikdy nezklamal a doufám, že nikdy nezklame.