Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Servisní interval
200 tis. na Bawora není mnoho, ale musíš počítat s tím, že olej 0W-30 tam nenajdeš tak, jak jsi ho tam nalil.
Nevím jak u nafty, ale já dolívám cca 2-3 litry Castrol 5W-30 full syntetic do výměny (520i Touring r.v. 2002 v socce
). Dle technika v BMW nemám řešit, kolik jsem na oil nalítal, ale mám se striktně držet diod na palubce a poté řešit výměnu. Dle mého názoru ta čidla oleje hlídají kvalitu a stáří oleje. Dle určitých hodnot tě pošlou na výměnu oleje..
Prostě pohoďka..
Nic nemusíš řešit..
V Brně BMW Renocar..
Budeš mít v cajku i servisku..
Pokud ji máš.. 

V Brně BMW Renocar..

-
- Kontaktovat uživatele:
Maxiczech píše:... Nevím jak u nafty, ale já dolívám cca 2-3 litry Castrol 5W-30 full syntetic do výměny (520i Touring r.v. 2002 v socce). Dle technika v BMW nemám řešit, kolik jsem na oil nalítal...
Máš dobrý auto, když ti běhěm intervalu na výměnu zmizí polovina oleje

-
- Kontaktovat uživatele:
paces píše:Vydrží vám po výměně oleje ten olej do pozhasínání všech diod? Mě ne,zbyvaj mě asi 2 ty obdelníčky a už se mi rozsvítí olej.
nesviti ti nahodou inspection?

to maxiczech : to mas teda dobre vylitane, ja jsem do BMW nemusel nikdy dolivat olej.... vzdycky od horni risku po spodni na intervalu vymeny....
-
matal
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
paces píše:2,5 tds 200 000km. Olej nevím,ten mi tam lijou v servise-neznačkovým. Neznáte někdo v Brně dobrej servis?
Buď teda Renocar nebo neznačkový,ale specializuje se pouze na BMW v Moravanech p. Pařízek-602 733 101, je to takovej frajírek a levnej zrovna taky není a nebo ještě ve Slatině, tam to neznám, ale slyšel jsem, že je dobrej-602 535 989 (původně snad měl vrak v Komíně)
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Maxi, prosím tě a to najezdíš 50k než ti zhasne poslední dioda? Jaký olej SAE 5W-30 ti tam dávají, napiš prosím přesný název oleje. Po kolika km musíš začít dolévat? Ptám se proto, že na takto dlouhé výměnné lhůty jsou určeny oleje splňující BMW normu Longlife-01 FE, tedy oleje se sníženou HSTS a ty rozhodně nejsou pro šestiválcové motory z roku 2002 schváleny. A ještě ke všemu se tyto oleje se sníženou HSTS dělají jen v SAE 0W-30. SAE 5W-30 bude splňovat maximálně normu BMW Longlife-01 a ty jsou pro výměnné intervaly do 30tis. km. A to dolévání by svědčilo o naprosté "vyčerpanosti" motorového oleje. Rád tě sice nemám, ale nechci aby jsi kvůli nějakému pitomci oddělal motor. Dej vědět, klidně přes SZ.Maxiczech píše:Jezdím na výměnu jednou za rok nebo po 50ti tis. km.
major píše:Maxi, prosím tě a to najezdíš 50k než ti zhasne poslední dioda? Jaký olej SAE 5W-30 ti tam dávají, napiš prosím přesný název oleje. Po kolika km musíš začít dolévat? Ptám se proto, že na takto dlouhé výměnné lhůty jsou určeny oleje splňující BMW normu Longlife-01 FE, tedy oleje se sníženou HSTS a ty rozhodně nejsou pro šestiválcové motory z roku 2002 schváleny. A ještě ke všemu se tyto oleje se sníženou HSTS dělají jen v SAE 0W-30. SAE 5W-30 bude splňovat maximálně normu BMW Longlife-01 a ty jsou pro výměnné intervaly do 30tis. km. A to dolévání by svědčilo o naprosté "vyčerpanosti" motorového oleje. Rád tě sice nemám, ale nechci aby jsi kvůli nějakému pitomci oddělal motor. Dej vědět, klidně přes SZ.Maxiczech píše:Jezdím na výměnu jednou za rok nebo po 50ti tis. km.

Měl jsem Audi 2,5 TDI rv.99, podle servisní knížky výměna oleje po 15 tis.km, Peugeot 6O7 2 HDI rv.2002 výměna oleje 3O-35 tis, Passat 2,5 TDI rv. 2004 35 tis km, nyní mám E 39, 3d automat najeto cca 250 tis. používám olej předepsaný výrobcem Castrol TXT SAE 5W-30 a pravidelně měním po 15 tis.km, co naliju, při výměně vyteče. Nikdy jsem nedolíval.Také se divím intervalu výměny po 5O tis!!!
jook píše:Měl jsem Audi 2,5 TDI rv.99, podle servisní knížky výměna oleje po 15 tis.km, Peugeot 6O7 2 HDI rv.2002 výměna oleje 3O-35 tis, Passat 2,5 TDI rv. 2004 35 tis km, nyní mám E 39, 3d automat najeto cca 250 tis. používám olej předepsaný výrobcem Castrol TXT SAE 5W-30 a pravidelně měním po 15 tis.km, co naliju, při výměně vyteče. Nikdy jsem nedolíval.Také se divím intervalu výměny po 5O tis!!!
To jsi šel za Audiny do Peugeota?