Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e65 - spotřeba pneumatik - kolik najedete
- vlastnemec
Já ji teď měl špatnou, moc se v těch číslech nevyznám. Ale měl jsem v háji sbíhavost a to je asi jedno z nejdůležitějších. Nechápu, jak se něco takového může stát, protože jsem ji nechal dělat hned po přezutí ze zimních na 3D. Nejvíc mě vytáčí, že jsem nic nepodcenil a nikde jsem žádnou velkou jámu nevymetl. Každou chvilku kontroluji i tlak v pneu. Na Besdrive garanci, mě i potvrdili, že mám kole správně nahuštěné.
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
- všeobecně gumy označné jako sport jsou jednohubky
- Dunlopy sou jednohubky, na Dunlop SportMaxx SP01 19" jsem najel cca 20tkm,
- Zimní mám nějaky Hankook Winterceptor 18" už to na autě bylo, tak jsem to tam nechal, ja osobně bych si dřív takovy gumy nikdy nekoupil, na těch gumach mam najeto 35tkm a určitě jsem neojel ani pulku, vydrž mi cca 60tkm,
- na 19kách je mnohem větší ubytek gumy než na 18kach, prostě se mnohem rychleji sjedou, už jsem se rozhodl že na přiští sezonu ruším 19"ky včera jsem byl na otočku v Praze aji s rodinkou a nemohl jsem využívat potencial logica a to auto prostě trpí jako prase, za to mi to nestojí, sice grip na 19kach je pecka, ale s mým najezdem ježděním na 18kách si mužu našetřit na nějaky auto na praseni
- Dunlopy sou jednohubky, na Dunlop SportMaxx SP01 19" jsem najel cca 20tkm,
- Zimní mám nějaky Hankook Winterceptor 18" už to na autě bylo, tak jsem to tam nechal, ja osobně bych si dřív takovy gumy nikdy nekoupil, na těch gumach mam najeto 35tkm a určitě jsem neojel ani pulku, vydrž mi cca 60tkm,
- na 19kách je mnohem větší ubytek gumy než na 18kach, prostě se mnohem rychleji sjedou, už jsem se rozhodl že na přiští sezonu ruším 19"ky včera jsem byl na otočku v Praze aji s rodinkou a nemohl jsem využívat potencial logica a to auto prostě trpí jako prase, za to mi to nestojí, sice grip na 19kach je pecka, ale s mým najezdem ježděním na 18kách si mužu našetřit na nějaky auto na praseni

-
- Kontaktovat uživatele:
jak to vypadá mi je jedno, jezdím vevnitř auta, né venku, já do toho spadnu, ujedu 1000km a zase z toho vylezu a zajímají mě jen dvě u těch kol, komfort a grip,
komfort je jednoznačně nejlepší na 18kách, u 17" se auto moc houpe v gumách a tlumiče nefungují jak mají, u 19" už je komfort pryč,
18" sou na komfort nejlepší, ale nemají už tu přilnavost a s tou jízdou co jezdím mi už poměrně často v zatáčkách zasahuje stabilizace, na druhou stranu podvozek na našich cestách jde na 19" šíleně rychle do kytek, takže jdu do 18" idealní by bylo sehnat nějaké dvourozměrové 18ky, jenže všechny 18ky pro E65 sou jednorozměr
komfort je jednoznačně nejlepší na 18kách, u 17" se auto moc houpe v gumách a tlumiče nefungují jak mají, u 19" už je komfort pryč,
18" sou na komfort nejlepší, ale nemají už tu přilnavost a s tou jízdou co jezdím mi už poměrně často v zatáčkách zasahuje stabilizace, na druhou stranu podvozek na našich cestách jde na 19" šíleně rychle do kytek, takže jdu do 18" idealní by bylo sehnat nějaké dvourozměrové 18ky, jenže všechny 18ky pro E65 sou jednorozměr

-
- Kontaktovat uživatele:
každej má jiný priority, někdo to chce mět pěkny a nevadí mu připlatit 30k ročně za 20ky kola (dražší gumy, větší spotřeba, díly podvozku) a někdo hledí na cenu, 19"ky mě ročně přijdou tak na 20k proti 18kám, což je jedna celá moje výplata, to radši narvu do výbavy, i když je pravda že už nemám kam jít
E65 stejně není žádné sportovní auto, stejně jako E60, E90, poslední sportovní BMW je pro mě E36 v Mpaketu

Kdysi se tu nekde psalo, ze u e65 (asi adaptive podvozek) je komfort na 19 stejny jako na 17 diskach, ze ten podvozek ten rozdil smazava. Ted ctu ale neco jineho. To jsou snad nejake nove poznatky?
Ke kvalite silnic. Ze zrovna nekde par useku opravili je hezky, ale za par let to bude zase vymlaceny od nakladaku a potrhany kvuli nadmernemu soleni v zime, aby ridici nedrzkovali. V prumeru stojej ty silnice porad stejne za hovno. Jen obcas nekde spravi nejaky usek, ktery nekdo jezdi casto a zda se pak, ze to je lepsi. Ale neni.

Ke kvalite silnic. Ze zrovna nekde par useku opravili je hezky, ale za par let to bude zase vymlaceny od nakladaku a potrhany kvuli nadmernemu soleni v zime, aby ridici nedrzkovali. V prumeru stojej ty silnice porad stejne za hovno. Jen obcas nekde spravi nejaky usek, ktery nekdo jezdi casto a zda se pak, ze to je lepsi. Ale neni.
Tak s tvým nájezdem to chápu. Nemysli si, že bych na tom byl jinak jak ty. Ale s mým nájezdem 15 000 km ročně je to ještě utáhnutelný. 20" bych nechtěl, to je už pro mě zbytečný.JaraX píše:každej má jiný priority, někdo to chce mět pěkny a nevadí mu připlatit 30k ročně za 20ky kola (dražší gumy, větší spotřeba, díly podvozku) a někdo hledí na cenu, 19"ky mě ročně přijdou tak na 20k proti 18kám, což je jedna celá moje výplata, to radši narvu do výbavy, i když je pravda že už nemám kam jítE65 stejně není žádné sportovní auto, stejně jako E60, E90, poslední sportovní BMW je pro mě E36 v Mpaketu
Hele u nás jsou silnice zatím pěkný. Hodně jsme před dvěma lety jezdili pracovně na jeden hotel do Pece a to bylo hrozný, Teď to bude na pár let lahoda. Od Hradce až k nám k baráku, nějakých 35 km je úsek, kde nenajdu díru. To samé Pardubice, Přelouč, Čáslav, Kolín, Heřmanův Městec. Nebo Chrudim - Mohelnice. V okolí je to fakt dobrý, ale Morava, to je tragédie oproti Východním Čechům.zzeli píše:Kdysi se tu nekde psalo, ze u e65 (asi adaptive podvozek) je komfort na 19 stejny jako na 17 diskach, ze ten podvozek ten rozdil smazava. Ted ctu ale neco jineho. To jsou snad nejake nove poznatky?![]()
- Filozof
- Klubové ID: 1044
no jo jed se projet dál za mohelnici ...třeba směr jeseníky či bruntál po okreskách .,,,to budou lítat sprosté slova ... jsme přejeli kraj olomoucký na moravskoslezský a to bylo děr a rozbité silnice brutus jak na ukrajině či v rumunsku...Jaris330D píše:Hele u nás jsou silnice zatím pěkný. Hodně jsme před dvěma lety jezdili pracovně na jeden hotel do Pece a to bylo hrozný, Teď to bude na pár let lahoda. Od Hradce až k nám k baráku, nějakých 35 km je úsek, kde nenajdu díru. To samé Pardubice, Přelouč, Čáslav, Kolín, Heřmanův Městec. Nebo Chrudim - Mohelnice. V okolí je to fakt dobrý, ale Morava, to je tragédie oproti Východním Čechům.
http://data.idnes.cz/soubory/automoto/2 ... APA2_C.PDF