Zajímalo by mě, jakou máte spotřebu pneu. Dneska mě měřili dezen a za 3000 km mám 1.3 mm sjeto na zadku, obě úplně stejně. Nové měli 7 mm a takhle to vycházi na 2 sezony s nájezdem 6000 na letních. Je to normál? Kdyby 4 sezony, tak neřeknu. Mám Continentál sportcontact 5. Jezdím normálně, žádné divočiny. Zdá se mně to hodně. 30 000 km bych ještě bral, těžky a výkonné auto.
MOD fishmaker : zkus příště do názvu topicu napsat, které 7čky se týká tvůj dotaz
To je ta záhada, GEO je dělána 2krát po 2 měsících na 3D. Mám i protokoly. Na zadní nápravě nové jedno větší rameno. Prostě nic jsem nepodcenil. Nic netluče a ani nepluje. Buď pneu, co se nepovedli, nebo už fakt nevim. Osmička se ani nehne, žádná vůle. Zkusím zajed na jinou Geo, jestli není chyba zde.
že by jsi trefil na sadu se špatnou směsí? A zrovna u Conti? Kua to se mi nějak nezdá... Neřeknu kdyby to byla čína ale tohle.... No zajímá mě na co nakonec přijdeš.
continental neni zadna slava...kolik foukas schvalne?ja mam slabe 3 v gumach,stejny rozmer 275 R19,zadny problem.pet let jsem jezdil jen Pirelli P zero,ted jsem to zmenil na Dunlop.
Foukam dle tabulek, 2.5 předek a 2.7 zadek. Jezdím odlehčený. Zkusím zajet na geo jinam. Nejlepší bylo, že jsem byl přímo v Barum pneuservisu a tam mně geo neudělali, protože mám moc široké a dlouhé auto .
No ja melzadek na sezonu,ani ne. Najezd cca 30-40 nevim presne. Mel sem myslim pirelli.
Ted mam continental ,takovy ty lepsi se snizenymhlukem,gumaasi za desku. A nemyslim si ze vydrzi dyl,mozna jeste min.
Je to bohuzel normalni.
Na predku mam pneu skoro jako nove ,najeto tak 40 tis, sou to myslim toya
Pneu mam, vpredu 245/asi na 40/21, vzadu 285/30/21
Rozhodně zkus jinou geometrii. Koupil jsem na svojí e39 kompletně nový podvozek, nové gumy, nechal udělat geometrii u Fishera (prý nejmodernější v JČ) a když jsem se vrátil z Chorvatska (najeto 2500km), tak přední gumy sjeté na vnitřní straně o 4,5mm, na vnější o 3mm. Obě úplně stejně. Když jsem zajel na jinou geo, tak mi pán řekl, že tohle snad ještě neviděl. Předek nastavený do pluhu a ještě špatné odklony. No obou stranách naprosto stejné. Samozřejmě mě s reklamací u Fishera poslali někam. Ikdyž jsem měl písemné vyjádření s razítkem, že to bylo špatně nastavené. Tak mám letos zase nové gumy, ale aspoň vím kam nejezdit na geo...
Na chování auta to nebylo vůbec znát, naopak krásně drželo stopu.
Continentál sportcontact 5 mám taky sice na S-max,ale mám stejný problém jako ty ubývají před očima stejnoměrně po celé ploše(geometrii mám OK). Kontaktoval jsem výrobce a bylo mi řečeno ,že pokud je v názvu sport, tak jsou pneu měkké a proto ubývají rychleji. Na přilnavost a držení v zatáčkách si nemohu stěžovat, ale už do nich nepůjdu.
Jojo,presne tak.
Ja je sehnal celkem zadarmo obe dve se 7 mm vzorkem. Ale jinac bych nekupoval,az sjedu koupim Toya,ty sou za sesku jedna,a min jak na tomhle stopronenajedu...
Ty jo, tak to jsou zajímavé poznatky. Upřímně, i těch 30t mi přijde na gumy celkem málo. Mně vždy na e34 vydržely tak dvě sezóny (60000) úplně v klidu myslím. Vždyť 30 000 jsou tři výměny oleje... To mě osobně přijde přehnané
Siroky kolo,velka spotreba,a jeste tezky auto...navic nova pneu v takovymhle rozmeru ma nizsi vzorek nez co sem mel na jinych autech.
Vem si ze na predku mam kola skoro jak novy a to jsem uz zadek otocil podruhy,a predni vzorek je po triceti jako na zadku u novy gumy..
Jasný, já to nerozporuju jenom aby bylo jasno jenom mi to přijde prostě hrozně málo... Btw to, že je kolo širší by naopak to opotřebení vzorku mělo spíš snižovat ne? pokud teda nebudu brát v potaz ten fakt, že by člověk s autem jezdil pořád jenom dokola
Tak jsem prý měl rozhozenou geo. Mám protokol, ale moc jsem nepochopil, proč tam mám nějaké údaje pořád v červeném, technik který to dělal tam prý už nebyl a nic víc jsem se nedozvěděl. Jen, že mám podvozek v pořádku. Jenom tady nikdo neumí pořádně srovnat volant. Před tím jsem ho měl malinko doprava a ted ho mám doleva. Už mám mírné pochybnosti, jestli tu jsou dobří mechanici a né jen penězožrouti
bridgestone turanza 18", myslím že to je 245 šíře, letní / jedu třetí sezónu, tj cca 45tkm najeto a jde to, tuhle sezónu bezproblému, příští uvidím kvůli aquaplaningu, zatím to několik mm má (3-5, neměřil jsem), zatím dost na to aby to jelo v dešti bezproblému
Největší výdrž mají Bridgestone ale zase jsou trochu tvrdší, nejlepší je Pirelli poměr výdrž komfort přilnavost hluk a nejhorší Dunlop asi dobej gripp kterej na 7er nevyužiješ a výdrž nula a JaraXe na autě i hučí. Michelin mám teď na stodole a celkem dobrý, ale u stodoly se opět vrátím k Bridgestone.