tak se dalo čidlo ATE a máme stálre stejnej problem. Několikrát se to čistilo magnetickej proužek na ložisku a stejně nic.
Nebere to náhodou někde jinde místo magnetického proužku ?
Projev je takový že se nastartuje a vypadá vše dobře. popojede se pomalu autem a začne kopat abs. Třičtvrtě otáčky jde brzdit hladce ale pak jakoby tam něco bylo na magnetech či zubech nevim kde to čte zda na ložisku nebo je tam něco jiného a v té chvilcr zakope abs čtvrt otáčky vrčí abs a pak zase klid ... jakoby to nedávám za vinu ABS čidlu ale spíše tomu ložisku ,...je možné že by ložisko bylo KO ? já tomu nerozumím ale nemám prachy na to skoušet jiné ložiska a čidla za tisíce ... co by mohlo pomoci diagnostikovat přesně závadu ? nic jineho to bejt nemuže než ložisko nebo čidlo.
Takže to ložisko jak šlo přes čidlo při lisování což je chyba ... je tedy vyosené a bude malinko posunuté a díky tomu je tam ten problém ? nebo jak o chápat ?
Může bejt z výroby špatné ložisko případně magnetky...
Už jsem mu říkal zda nemuže bejt trochu vyosené ložisko. No to by znamenalo se pokusit jej znovu tzv dolisovat pokud tam milimetr či dva bylo blbě nebo to znamená že se musí vyhodit a dát nové ložisko ?
Případně sehnat kartičku a nějak vyzkoušet zda bude ukazovat všechny magnetky v pořádku ... mě už napadá jen vyosené ložisko nebo špatné magnetky tedy ... nic jiného ...
Ted už jen jak to vyřešit nejlevněji aniž bych za 1,5k nechal dávat další ložisko.
Ještě mě napadá ..pokud někdo vyloženě opatrn lisuje ložisko do náboje co se může stát ? Kde se to může podělat. Snejk psal že jich už několik řešil což mi přijde jako docela velká tragedie ...někde něco dělají servisáci špatně....když je tolik problémů.
Lozisko nemuze byt vyosene.
Kdo vubec kupoval lozisko a cidlo? Jestli servisak, tak je to ciste jeho boj. Vypada to na vadne lozisko z vyroby nebo spatnou manipulaci s loziskem (vypadlo mu na zem treba).
Jestli jsi kupoval material ty, tak je to bohuzel tvoje riziko a mel jsi zkontrolovat (idealne pred ocima servisaka), ze lozisko ma magneticky prouzek v poradku. https://www.youtube.com/watch?v=e32t-d32SEg
Ja jsem delal loziska SKF s magnetama 2, obe kladivem (citlive) a obe funguji bez problemu jiz nekolik let. Cidla jsem nemenil, protoze jsem je neznicil. Nebylo to BMW.
Evidentne budes muset vymenit lozisko znova.
Ja myslim ze bys mel zacit diagnostikou.. Treba hledas problem tam kde neni. Jak vis ktere kolo spousti abs? Jde ti tachometr? Korektne? Neposkakuje kdyz poskakuje abs?
Loziska co jsem resil byla v 80% stara a puvodni, v tech se to rozsypalo. V novem jsem to zazil jen jednou ale kartickou odhalil, vlastne dvakrat, jednou si takovej krap uz nekdo dovezl.
Jestli nemas diag tak si sednete na motor a za jizdy osahavejte trubky abs abys videl do kteryho kola to jde, ale diag je rozumnejsi.
Řešilo se jenom levé zadní kolo takže se tam dělalo ložisko. Nic víc. U toho prasklo čidlo a koupilo se nové a pak to začalo co tady popisuji.
Tachometr ukazuje ale poskakuje ...třeba pří 120km-h podle GPS jedu 80-100km a lítá ručička.
Symptomy jsem si našel přesně co to dělá a většina lidí měnila jen čidlo. Ale u nás jsem si nebyl jistej protože sice ložisko FAG které je v pořádku dané a kontrolované a čištěné zda tam nejsou piliny kovové co by to dělali. Vypadá to jakoby tam bylo vychýlené nebo ty magnetky nějak špatně snímá či jsou divně rozházené ... čidlo ATE i to druhé to snímá uplně stejně ...
prvních pár chvilek než se rozjedu je vše ok chyba se neukazuje ale jak se dotknu brzdy je cítit jak reaguje abs kdykoliv ikdyž jedu 2km-h a tam je poznat pomalinku jak abs začne vrčet jen ve chvilce to znamená třičtvrtě otáčky je hladké brždění a pak drčí abs a zase klid a ABS .... takže jakoby čidlo snímalo 75procent otočení kola (ložiska) v pohodě a 25procent otočení s chybou a tím se spouští ABS. Takže pak po chvilce vyhodí chybu a svítí ABS a ASC.
Pak už tomu auto nevěří a holt jezdím tak že nevím kolik vubec jedu ... rozdíl je někdy velkej i 20-30km do 100km jen asi 10km lítá ručička.
vše objednával servisák. Je z toho sám naštvanej a prej se mu to nikdy nestalo a nechápe proč to nejde ...prý je nějak to BMW citlivé a neví proč prostě nesnímá čidlo správně ložisko a magnetickej pásek.
Takže diagnostika nám neřekne nic víc jen které je to kolo což víme. Na jiné se nesahalo. Ted už hledáme problém zda je něco s magnety nebo ložiskem či čidlem což si myslím že není když i druhé ATE přebal originálu (VDO Siemens) dělá to stejné.
Takže co jiného ? dá se nějak rozdělat či vylisovat ven ložisko bez poškození ? asi ne předpokládám budeme muset dát nové a to bohužel asi poškodíme že ?
PS: štve mě že nemám dílnu bych si to vše udělal sám a diagnostiku INPA si asi pořídím at zabráním plno problémům, ikdyž vypadají většinou banálně...
Když vám přijde od výrobce nové ložisko jak víte že to přepravci někde nespadlo na zem ? je to jen v krabičce ... ověřit to ted na autě nejde.
Kdybys mel lis tak si lozisko muzes sundavat a nandavat do libosti.
Kdybys mel karticku s pilinama muzes si lozisko i zkontrolovat. Kdyz nemas nic tak mas smulu.
Treba to bude lozisko, treba to vzdala jednotka..
A hlavne nechapu ze kdyz si to nakoupil servisak tak ze to vubec resis. Ja sem treba i padesatkrat smutnej kdyz si neco spatne koupim nebo znicim a nemuzu to vratit ale zakaznika tim neotravuji, ten dostane proste hotovou a funkcni vec.