Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vnitřní zpětné zrcátko - upgrade, retrofit ?
-
- Člen Klubu
Mohl by sem nejen mě někdo nastínit, jak lze upgradovat vnitřní z5tné zrcátko?
Jde mi např. o stmívací za obyč. třeba do E60/E61. Ale zdá se, jsou tam větší možnosti do čehokoliv. Jak je to ohledně jednotek a kódování?
Zaujalo mě toto s compasem, to je nějaká US specifikace?
http://www.ebay.com/itm/BMW-X5-X6-E83-M ... Make%3ABMW
Jde mi např. o stmívací za obyč. třeba do E60/E61. Ale zdá se, jsou tam větší možnosti do čehokoliv. Jak je to ohledně jednotek a kódování?
Zaujalo mě toto s compasem, to je nějaká US specifikace?
http://www.ebay.com/itm/BMW-X5-X6-E83-M ... Make%3ABMW
zrcátek je mraky
konkrétně když to vezmu do E90, E60, E65, E70 (stejné do všech těchto modelů)
- elektrochrom (stmívání, zaroven řídí vnější)
- garáž - tlačítka 1,2,3 pro rádiové otevření vrat garáže
- FLA - kamera pro automatickou aktivaci dalkových světel, výborný retrofit, dopročuju.
- DWA - alarm, nebo spíš jeho dioda
- kompas - v americe běžná věc, u nás vyjímečná, ale byla to výbava i pro Evropu,
konkrétně když to vezmu do E90, E60, E65, E70 (stejné do všech těchto modelů)
- elektrochrom (stmívání, zaroven řídí vnější)
- garáž - tlačítka 1,2,3 pro rádiové otevření vrat garáže
- FLA - kamera pro automatickou aktivaci dalkových světel, výborný retrofit, dopročuju.
- DWA - alarm, nebo spíš jeho dioda
- kompas - v americe běžná věc, u nás vyjímečná, ale byla to výbava i pro Evropu,
-
- Člen Klubu
Jj díky za upřesnění. Teď jsem jenom zvědavej nakolik je to plug&play. Stačí-li překódovat, nebo je k tomu ještě zas jiná jednotka (snad ne).
Jestli tam teda vůbec u toho mýho holátka nějakou mám..
?
Venkovní stmívačky/sklápěčky už jsou na voze, ještě pochopitelně nefungují. Ale na poště už čeká vnitřek z E61 '05, ani nevím jaký konektor s kolika drátama tam bude.
Pro představu změna je z poz.1 na poz.5: http://www.realoem.com/bmw/cs/showparts ... Id=51_5129
Jestli tam teda vůbec u toho mýho holátka nějakou mám..

Venkovní stmívačky/sklápěčky už jsou na voze, ještě pochopitelně nefungují. Ale na poště už čeká vnitřek z E61 '05, ani nevím jaký konektor s kolika drátama tam bude.
Pro představu změna je z poz.1 na poz.5: http://www.realoem.com/bmw/cs/showparts ... Id=51_5129
-
- Kontaktovat uživatele:
Kompas, ovládání garáže (homelink) ani stmívání toho samotného vnitřního zrcátka je čistě plug and play, bez kódování. Vše z toho funguje hned po zapojení napájení. Aby pak stmívání zrcátka fungovalo přesně jak má, je nutné tam dozapojit signál zpátečky, aby se při jejím zařazení rozjasnilo. No a pokud se bude propojovat s vnějšími, tam už je to otázka kódování právě těch vnějších a propojení vnitřního s jejich jednotkou (ale to jsou různé možnosti dle roku a typu).
-
- Člen Klubu
Tak zrkadýlko dorazilo. Je tam konektor 9pinů. Uvidím jak to přehodím za starý. Kamera FLA tam zjevně není pač bývá zvlášť ukrytá ve větším držáku.
Ilustrační obrázek s běžným krytem držáku, na skle pochopitelně čidlo stmívání : https://eurochopshop.com/store/wp-conte ... EG055a.jpg
Rekapitulace funkcí z ETK:
EC = elektrochrom ........ stmívání dle čidla
rádio = dálkové ovládání rádia ........ na frekvenci 868 MHZ
LED = svítivá dioda pro výstražné zařízení proti krádeži ........ světlo alarmu
GTO = integrované univerz.dálk. ovládání/otevírání dveří ........ tzv. Homelink, na frekvenci 868 MHZ
FLA = asistent dálkových světel ........ potřebuje jiný kryt uchycení na skle a v něm navíc cylindrickou kameru
kompas = digitální kompas ........ ukazuje světové strany v zrcátku, běžně pro USA. Pro E60/E61 to ETK pro EU nenabízí.
ETC = Electronic Toll Collection ........ Mýto. Jen pro Japonsko
TLC = výstražné zařízení opuštění pruhu ........ neviděl jsem, že by tuhle chujovinu E60/E61 měla. Je na to přídavný držák.
Ilustrační obrázek s běžným krytem držáku, na skle pochopitelně čidlo stmívání : https://eurochopshop.com/store/wp-conte ... EG055a.jpg
Rekapitulace funkcí z ETK:
EC = elektrochrom ........ stmívání dle čidla
rádio = dálkové ovládání rádia ........ na frekvenci 868 MHZ
LED = svítivá dioda pro výstražné zařízení proti krádeži ........ světlo alarmu
GTO = integrované univerz.dálk. ovládání/otevírání dveří ........ tzv. Homelink, na frekvenci 868 MHZ
FLA = asistent dálkových světel ........ potřebuje jiný kryt uchycení na skle a v něm navíc cylindrickou kameru
kompas = digitální kompas ........ ukazuje světové strany v zrcátku, běžně pro USA. Pro E60/E61 to ETK pro EU nenabízí.
ETC = Electronic Toll Collection ........ Mýto. Jen pro Japonsko
TLC = výstražné zařízení opuštění pruhu ........ neviděl jsem, že by tuhle chujovinu E60/E61 měla. Je na to přídavný držák.
doplnim obrázek jak vypadá FLA na zrcátku...vypadá to, že to je přišroubovaný a mělo by to jít dodělat samostatně...ale samostatně sem to nikde neviděl 
a ještě bych upřesnil, že GTO může být i 434MHz...což mám např. já
u původní garáže to fungovalo pěkně...v novym baráku je bohužel 868MHz 

a ještě bych upřesnil, že GTO může být i 434MHz...což mám např. já

First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Asi hloupá otázka, ale lze doplnit pouze například ten modul pro garáž? Mám zrcátko se stmíváním, alarmem, ale dost bych ocenil tu možnost ovládat vrata a s radostí zahodil všechny ty ovladače.
Na spínání dálkových světel jsem slyšel dobré i špatné zkušenosti. Jak to například funguje ve městě v místech, kde není pouliční osvětlení?
Na spínání dálkových světel jsem slyšel dobré i špatné zkušenosti. Jak to například funguje ve městě v místech, kde není pouliční osvětlení?
- vlastnemec
Ahojte, tak jsem zkoušel nahodit zrcátko v kombinaci EC,LED,GTO když jsem nahodil - na pin 10 a + (bral jsem z lampiček) na pin 3 tak vše funguje stmívání jede a GTO taky. No ale po nastartování motoru jde stále šťáva do zrcátka EC krásně stmívá ale přestane fungovat GTO, jsem z toho celkem mimo když jde šťáva tak by to mělo fungovat a EC funguje jen to GTO prostě vypadne až do vypnutí motoru.
Umí e65 poslat po napájecím drátu impuls, že běží motor a tím patřičnou věc vyřadit a jinou ne? Zítra zkusím jiný drát s 12V a uvidím.
Díky za případné rady.
Umí e65 poslat po napájecím drátu impuls, že běží motor a tím patřičnou věc vyřadit a jinou ne? Zítra zkusím jiný drát s 12V a uvidím.
Díky za případné rady.
- vlastnemec
Tak problém vyřešen. NEBRAT SI + 12V Z INTERIÉROVÝCH LAMPIČEK!!! ale z napájení dešťového a světelného senzoru.vlastnemec píše:Ahojte, tak jsem zkoušel nahodit zrcátko v kombinaci EC,LED,GTO když jsem nahodil - na pin 10 a + (bral jsem z lampiček) na pin 3 tak vše funguje stmívání jede a GTO taky. No ale po nastartování motoru jde stále šťáva do zrcátka EC krásně stmívá ale přestane fungovat GTO, jsem z toho celkem mimo když jde šťáva tak by to mělo fungovat a EC funguje jen to GTO prostě vypadne až do vypnutí motoru.
Díky za případné rady.
Jinak mi je to stejně záhadou.
Re: Vnitřní zpětné zrcátko - upgrade, retrofit ?
myslim ze je to logicke, po nastartovani preci interierove lampici zhasinaji...vsechny
takze resenim je nebrat napajeni z nich

- vlastnemec
Re: Vnitřní zpětné zrcátko - upgrade, retrofit ?
Ano zhasínají, ale kabelem ze kterého jsem bral 12+ ne, byl pořád pod napětím, mínus to taky nespíná jelikož jsem ho nechal tak jak jsem ho měl předtím. Pro info do lapmpiček jdou tři kapely pod napětím - napřed jsem si odzkoušel který zhasíná. Jo a stmívání šlo ale GTO ne.Andzin píše:myslim ze je to logicke, po nastartovani preci interierove lampici zhasinaji...vsechnytakze resenim je nebrat napajeni z nich