Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e91 - zadní ramena

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BooCzech

#1 Příspěvek od BooCzech »

Zdravim pánové,

nedávno jsem si vyzvedl auto z opravy jednoho nejmenovaného autorizovaného servisu, měnilo se ložisko LPŘ kola, dostal jsem ale informaci že se nepovedlo seřídit geometrii na 100%, volant je mírně nahnutý doprava, nikam to sice netáhne ale bylo mi sděleno že jsou zatuhlá zadní ramena, že se musí vyměnit...

Ohledně autorizáku jsem trochu skeptický, jakmile jakýkoli díl klade sebemenší odpor jak nový tak chtějí hned měnit a ze mě vytáhnout bezmála asi 10tis, dá se s tímto něco dělat?

Díky.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od matiz »

To neni problem, muzes si ty excentry rozhybat a dovezt jim to rozhybane, pak to seridit pujde bez problemu. Neco to bude mit uz i najeto a vymena je nejrozumnejsi volba. Pokud s tim excentrem nehne pneumaticky utahovak tak to bude zatuhle tak, ze o sebemensim odporu nemuze byt vubec rec.
BooCzech

#3 Příspěvek od BooCzech »

Auto má najeto "jen" 140tis, což není málo ale na zas tak moc :D ale určitě to zkusím než rovnou měnit, jde mi spíš o to že zhruba 4 měsíce zpět bylo auto v servisu a tam s geometrií problém nebyl :)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matiz »

Za 4 mesice se to nemuze dostat do stavu ze s tim nejde hnout. Ukaz protokoly. Tam se uvidi vse pred serizenim i po serizeni.

Neni nic jednoduchsiho ty excentry vymlatit, ramena vycistit vevnitr, dat nove excentry a seridit. Pokud jsou dobre. Ve 140k bude hodne zalezet na stavu silnic kde to auto jezdilo. nekde uz budou nacnute, jinde budou jeste jakz takz. Myslim si ze horni ramena uz nebudou nejlepsi a pokud bych ja delal geo, menil bych je.
hansm5

#5 Příspěvek od hansm5 »

ja nechal delat sbihavost v bmw v D a tam automaticky davaly exentry,srouby atd. :wink:
Odpovědět