Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 vs ML

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
GubaXan

#1 Příspěvek od GubaXan »

Zdravim chlapi!
Chci presednout na neco vetsiho a rozhoduji se mezi ML nebo X5(2000-2004)
Prosim o radu zda x5 jsou hodne poruchove nebo ne. Cetl jsem nekde, ze 4.4 i je nejhorsi sestava.

Chci pouze benzin a potom LPG.
Diky za rady a vlastni zkusenosti
loyd-krismas

#2 Příspěvek od loyd-krismas »

mám X5 4,4i LPG najeto 275tis. a nikdy bych ho za ML nevyměnil... :twisted:
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

ML = hnusný interiér, koroze a shit motory, podvozkově o ničem, celkově to pochopíš už z rozdílu v ceně ML v. X5...
4,4 s rozumným nájezdem a doložitelným servisem je imho nej volba, dát do plynu a není o čem...
“Ability is what you're capable of doing.”
LiborM
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od LiborM »

K tomu se můžu docela dobře vyjádřit.
Chtěli jsme auto na tahání místo T4,ta má jen tažné jen na 2tuny. Výběr X5 kontra ML. Nakonec vyhrálo MB ML 320 automat ,které se předělalo na LPG. Doporučil mě to známej,který ho měl dlouho a byl maximálně spokojený. Auto máme 2,5roku ,za tu dobu máme najeto cca 120tkm(s vlekem v zádi),nevím kolik má auto celkem ,ale pod 350tkm to nebude,ikdyž na interiéru to poznat není. Za tu dobu jsem dělal 2x čepy na řízení(napřed po koupi a ted v létě)-cca 2x 2000kč, 1x spodní čepy cca 1500kč, XYkrát olej , 2x svíčky a jednou oprava kardanu,kdy se musel zrepasovat -cca 10tkč, 1x přední ložisko cca 1000kč. Nějaký brzdy,jinak nic,vůbec nic. Auto je super pracant, klidně do lesa na dřevo. Taháme za tím 2,5t hengr a vždycky se těším jak do toho sednu a budu řídit. Je neuvěřitelně pohodlný a příjemný na ježdění. Co bych ML vytkl jako mínus je u prvních verzí slabší brzdy,ale to jde vyřešit předěláním větších kotouču a brzdiču s naftáka nebo poface benzína,ale i ty malé nám slouží. Vzhledově není tak pěknej jako X5,ale X5 má podstatně složitější dražší více náročnou nápravu a spoustu jiných věcí. Pokud chceš pěknej vzhled repre auto kup si X5, pokud chceš pracanta ,kterej bude sloužit s malýma nákladama na provoz doporučuji ML.
Bmw M3 e36 3.0i Greenhell
Bmw E28 535i
Mercedes-Benz ML 55 AMG
Audi S8 6q
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RuDoSh »

Přesně tak, ML první generace je spíš takový trochu lepší (luxusnější) offroad, v terénu super, ale pokud se chceš pohybovat převážně na asfaltu tak je X5 někde jinde (jak jízdou, tak interiérem). X5, ale bude za jiné peníze
Odpovědět