Zdárec. Pokoušel jsem se opravit vadné pixely na tachu. Nemusím sna d říkat jak to dopadlo. BMW E53 4.4i Naštěstí mám jedno celé auto jako náhradní díly. Už předtím jsem z toho náhradního vzal MK3 a vyměnil za nefunkční. Po tom co jsem zkurvil tacho jsem vytáhnul i tacho a dal do druhého. Přestali mi fungovat všechny zabezpečovací systémy ABS, ESP atd. Naskočil mi tam stav tachometru ze starého 280000 namísto stavu z nového 172000. Zkoušel jsem otáčení volantu doleva a pak doprava a nic. Koukal jsem pak na display že tam mám i vin ze starého auta. Co může být za problém že mi nejdou ABS atd.
InstrumentCluster je snad nejdůležitější věc v autě musí se nakódovat do auta a pak Ti to pojede bez toho to nepůjde není to plug and play. Každopádně zůstaň u původních budíků a kontaktuj člena Falcon opraví Ti pixely, další možnost je sám dájí se koupit snad i na Aliexpres ale životnost není dlouhá, tak jdi raději první cestou.
No to uz je asi pozde zkurvil jsem motorek na stav benalu a motorek na aktualni spotřebu. A jak ses mohl docist tak prave pokusem o vlastní opravu jsem dojebal ten budik
ty voe, vy jste všichni koumáci a uděláte víc škody než užitku, ted tady mám auto takovyho co šetřil na přetěsnění ventilvík, udělal si to sám a stálo ho to čidlo VVT
jinak budíky nestačí kodovat, ještě se musí upravit kilometry v paměti, a u E53 to nejde jinak než hardwarově, tzn to musí udělat "stáčeč" takže jednak si musíš nechat ty budíky stočit a druhak musíš nechat nakodovat a zapsat vin a ZCS
Sice Guru Jara ma smyslu pro humor na rozdavani, ale fungl nove budiky se zarukou stoji podle ceniku v cartecu rovnych 8 697 Kč, takze tech padesat tisic Guru tak trochu prestrelil, evidentne ma prehled -)
Jiny kraj -) A nebo chyba v matrixu. Ale evidentne bude nekolik vicero, protoze ted jsem kliknul na jinoumotorizaci a uz je to za 10 700 -) Coz si myslim ze je primerena cena za novy dil.
01 AT-Instrument cluster, uncoded KM/H 1 09/2000 10/2003 62119155820 $562.33
Opravit jde temer vsechno, otazkouje ale prave za kolik a jaka je s tim prace. idealni stav vzit druhe, "vycistit" 35080, programovani, nakodovat, odjezd. Jenze byt tebou tak bych si zkusil pripojit ty puvodni jestli se ti ty kilaky zapsaly do ews, pokud jsi s tim jezdil, tak mozna i jo, pokud jsi to jen vyzkousel tak mozna ne...
BMW obcas umi prekvapit a to obema smery, trebas nyni jsem potreboval kousel plastu, v realoem cena 27usd, v cartecu 1500... A neverim ze by na tom meli velkou marzi, bude minimalni, protoze se jedna o malo pouzivany dil...