Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E53 160kW baterka
Nazdar, hoši.
Chcem sa poradiť. Idem kupovať novú baterku do E53-ky, stará už dlho nevydrží tieto mrazy.
Po rôznych reklamáciách a recenziách užívateľov na rôznych fórach, mám trochu zmätok.
Plánoval som Vartu Silver, ale čítam o reklamáciách tejto značky, ako aj Banneriek.
Predpokladám, že je to podľa vydareného alebo nevydareného kusa, a nedá sa zovšeobecňovať, alebo sa to už celé poondialo?
Údajne je najlepšia Optima.
Aké máte skúsenosti s Vartou Silver, alebo sú aj lepšie?
Dík.
Chcem sa poradiť. Idem kupovať novú baterku do E53-ky, stará už dlho nevydrží tieto mrazy.
Po rôznych reklamáciách a recenziách užívateľov na rôznych fórach, mám trochu zmätok.
Plánoval som Vartu Silver, ale čítam o reklamáciách tejto značky, ako aj Banneriek.
Predpokladám, že je to podľa vydareného alebo nevydareného kusa, a nedá sa zovšeobecňovať, alebo sa to už celé poondialo?
Údajne je najlepšia Optima.
Aké máte skúsenosti s Vartou Silver, alebo sú aj lepšie?
Dík.
...přidám taky skušenost. ...je to teda e39 3.0d 142..ka.....ale ve 2012/10...jsem koupil vartu silver... a uz kdyz zacal podzim 2014..tak jsem ji musel semtam dobít nabíječkou u dílny.a nebo dokonce pri víkendovým odstavení auta jsem v pondelí ráno rovnou vytahoval nabíječku abych to vůbec nastartoval....a prežil jsem to s ní až do včerejška....a šla....koupil jsem nejakou webber...znamej majitel autodílů...tak uvidíme...
...jinak je fakt co vim tak jemu taky hodně chodili lidi na reklamace s vartama....
..jednou mi to líčil odkud ty varty jsou....nejaká fabrika v polsku v licenci to vyrabí....
..takze kdyz to shrnu...ta silverdynamic varta vydrzela 3roky a 3mesíce.....uz teda po 2letech absolutne nespolehlivá......jako dala.by se.jeste pouzít jako nouzovka ....
...to je teda moje skušenost....ale jaksi si dneska ani nevybereš....proto jsem za pár korun koupil tu noname.....
..a nebo koupit v origo prodejně bmw....co vím a tenkrát jsem to zjištoval tak do 530d e39 by vyšla na cca 7litrů....kdezto tyto.šmejdi +-malinko prez 2ku...
...jinak je fakt co vim tak jemu taky hodně chodili lidi na reklamace s vartama....
..jednou mi to líčil odkud ty varty jsou....nejaká fabrika v polsku v licenci to vyrabí....
..takze kdyz to shrnu...ta silverdynamic varta vydrzela 3roky a 3mesíce.....uz teda po 2letech absolutne nespolehlivá......jako dala.by se.jeste pouzít jako nouzovka ....
...to je teda moje skušenost....ale jaksi si dneska ani nevybereš....proto jsem za pár korun koupil tu noname.....
..a nebo koupit v origo prodejně bmw....co vím a tenkrát jsem to zjištoval tak do 530d e39 by vyšla na cca 7litrů....kdezto tyto.šmejdi +-malinko prez 2ku...
Moje stříbrná Varta 100 Ah bude mít v únoru 7 let. Už pomalu dělá pá pá. A vyrobená byla v České Lípě
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
...koukal jsem co ze tato silverka po dvou letech je jaksi vydechlá...a to jezdim dá se říct jen delší trasy...žadný párkylometrový dojíždění do fachy...
...predtim co jsem mel 525 tds...pak 740i. ..tak jsem si ve 2005 koupil vartu černou..100Ah a ve 2011 jeste vklidu jezdila v 740i....pak nevim....
...predtim co jsem mel 525 tds...pak 740i. ..tak jsem si ve 2005 koupil vartu černou..100Ah a ve 2011 jeste vklidu jezdila v 740i....pak nevim....
V mojí X5 byla varta po předchozím majiteli a nebyla na tom vůbec dobře...když auto nešlo natočit, dal jsem jí nabít a byla nabitá za 4h
takhle se to několikrát opakovalo..šel jsem tedy koupit novou, vzal jsem bosch silver 110Ah..když starou baterku vyndavam, tak čumim, že je to stříbrná varta, taky 110Ah, stará cca 2 roky...takže asi nic moc...uvidíme, jestli jsem udělal dobře s tou boschkou...

...todle presne me zacala delat taky...po dvou letech....nespolehlivá...Crazy23 píše:V mojí X5 byla varta po předchozím majiteli a nebyla na tom vůbec dobře...když auto nešlo natočit, dal jsem jí nabít a byla nabitá za 4htakhle se to několikrát opakovalo..šel jsem tedy koupit novou, vzal jsem bosch silver 110Ah..když starou baterku vyndavam, tak čumim, že je to stříbrná varta, taky 110Ah, stará cca 2 roky...takže asi nic moc...uvidíme, jestli jsem udělal dobře s tou boschkou...
...a zase nadruhou stranu nechci tady šířit vlnu aby se stím každej smíril..ale.dneska.pokud je dobrá cena tak sup tam cokoliv novýho....nevybereš si...