Nevi nekdo jestli se da nastavit u FL E53, ktera je cela na vzduchu, aby auto zustalo stale v nejnizsi poloze? Kdyz ji tlacitkem snizim, vydrzi to cca do 40km/h rychlosti kdy se automaticky dofoukne do stredove polohy, v rychlostech nad 100km/h uz na zvyseni, nebo snizeni reaguji jen zablikanim a nic se nedeje.
V Inpe ani Carsoftu jsem nenasel moznost "pameti nastaveni", nebo nejake zmeny predvolby, jde jen nastavit vyska a zase bych to nechtel na stredovou polohu snizovat, protoze pak bych o ni na reakci tlacitka prisel.
Potrebuju to vyresit nez pojedu na geometrii a koupim nove gumy
Ahoj, v INPE si najdi kalibrace, tam nastavíš hodnoty - musiš tam samo napsat ty které chceš, nebo respektive musíš vycházet z těch které tam tam chceš mít a a ono se to sfoukne kam chceš- měří se od spodní hrany ráfku po blatník a klíč v poloze 2 - potom už jen projed. Jinak podvozek pracuje stále a snižuje se v závislosti na rychlosti vozu. Jestli si dobře pamatuji tak při 18 je předek 282mm a zadek 284mm.
Ještě dotaz co prosím Tě vymýšlíš, rozdíl v jízdních vlastnostech při špatně nastavené výšce jsou šílené, nehledě na to že náprava dostává zabrat.
V Inpe neni problem nastavit vysku, ale nastavuje se predpokladam jen stredni-standartni vyska. Neni tam nikde zminka o tom, ze bych si mohl nastavit nejnizsi, nebo nejvyssi polohu. Rozdil v jizdnich vlastnostech muze byt diky rozdilne geometrii, kdyz budu mit auto porad stejne nizko a na to nastavenou geosku, urcite to mit horsi vlastnosti nebude, nehlede na to, ze to neni zadne extremni snizeni, ale standartni volba primo z BMW, jen mi jde o to, aby tam zustala i za jizdy.
Auto jsem poridil manzelce a ma 158cm, takze se ji lepe naseda kdyz je auto v nizsi poloze, nehlede na to, ze to i lepe vypada
Jakou výšku na střední poloze si nakalibruješ, takovou tam budeš mít a nikdy se Ti nezvedne pokud nezmáčkneš offroad nebo nakládací polohu - z těchto se Ti zase vrátí na tvoji nakalibrovanou, jestli chceš jezdit na na nejnižší poluhu, která je jenom nakládací tak jsi blázen a geoška Ti v jízdních vlastnostech nepomůže, jelikož i ten měch se bude chovat jinak a jsem zvědavej kam seTi sníží při větší rychlosti na dálnici - jelikož si to snižuje podvozek při větších rychlostech, ale jde to nastavit. Jo jinak výška je opravdu důležitá na měchách byl i nesportpaket a ten má jinou výšku. Jestli to děláš jen kvůli malé manželce, tak zkus nakódovat že se auto po vypnutí motoru auto sfoukne automaticky na nakládací a zůstane tak dokud znova nenastartuješ a nerozjedeš se, některá IS to měla, tak předpokládám jen otázka kódování.
No vidis, nikde jsem se nedocetl, ze spodni poloha je jen nakladaci, to slysim poprve Stejne jako jsem cekal, ze prave ta "nakladaci" poloha je prave ta, na kterou by to melo pri dalnicnich rychlostech jezdit a ocekaval bych, ze se mi snizeni auta ukaze rozsvicenim nejnizsi diody, jinak si neumim moc predstavit jak to bych zkontroloval, jestli to slo opravdu dolu (na strkani hlavy z okna uz jsem starej). Kazdopadne pokud si to ve vysokych rychlostech ufoukne, mel bych po sjezdu z dalnice slyset kompresor foukat a to se jeste nestalo.. Jsi si tim automatickym snizovanim jisty?
Kazdopadne pokud pujde nakodovat vyfouknuti po chcipnuti motoru, uplne by to stacilo, nicmene tuhle moznost jsem v Inpe ani Scanneru nevidel, zkusim to projit jeste jednou, kdyztak se zkusi jiny soft
Inpu máš tak se mrkni na data jednotlivých měchů při jízdě, kompresor naplní zásobníky, potom jednou za čas dofoukne a uvidíš že to tak funguje. O této funkci jsem taky nevěděl, ale nedávno JaraX viděl u Brumly e53 4.8is která při vypnutí motoru sfoukla pro lepší nástup, tudíž předpokládám že to půjde. Jinak tuto funkci v inpě nenajdeš, musíš kódovat - je taky otázkou jestli to ta řídící jednotka co tam máš umí a nemusí být z is, ale za pokus to stojí, než to takhle bastlit. Jo polohy jsou popsané v manuálu co dostáváš k autu.
Tak manual nevim jestli tam mame, ale uz me to taky napadlo
Kazdopadne diky za info, zkusim si zjistit to vyfukovani po vypnuti motoru, to bude bohate stacit, alespon nebude potrebovat stafle k nastupu a vyndavani veci z kufru