Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Tipy na výlety nahoře bez

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Zpráva
Autor
shwaaraa
Klubové ID: 1416

#1 Příspěvek od shwaaraa »

Máte tipy na nějaké dobré výlety, které byste mohli doporučit na výlet nahoře bez? Ideálně s kvalitním asfaltem a parádními panoramaty.

Já jel v léte CB-Blava přes A (Horn, Laa) a bylo to fajn.

Ale hory se mi líbí víc. V květnu jsem dal Provence a francouzský alpy a to byla pecka největší. Hlavně tam je plno sightseeing míst, kde se vyplatí zastavit, prolézt je, protáhnout se a pak pokračovat dál. Výhodou je, že v horách mají minimální provoz a v květnu tam ani nebylo moc cyklistů, takže se dalo jet jak 50 a kochat se, tak to drtit od zatáčky k zatáčce... :twisted: Některý 80km okruhy jsem si dal i dvakrát :) Saint Tropez doporučuju vynechat, pač to je jen 3h ztráta času v jednolité koloně a nakonec zjistíte, že není kde zaparkovat, do podzemek se s Z4 nedostanete a četnická stanice je pod lešením..

V srpnu jsem si dal Normandii (pobřeží) a odsud přes Bordeaux do Španělska, které jsem objel celé kolem pobřeží (vč. Portugalska). To byla trochu nuda, pač Španělsko je děsně velký a denně jsem jezdil 500-600km, takže jsem paradoxně skoro nic (památky) neviděl. Některý silnice po pobřeží jsou úchvatný (hlavně ty na severní části západního pobřeží), ale pak níž je to jedna obrovská dlouhá vesnice, takže pokud chcete za den ujet víc než 70km, musíte na dálnici. Rozhodně ale doporučuju nevynechat Pyreneje(!), Lisabon, Santiago, Gibraltar a milovníci pláží Ribadeo. Naopak Malaga, Barcelona a Cordoba byly nuda a navíc tam můžete za pár korun letět. Navíc mi nějaká mrcha v Barceloně ukradla sportovní anténku :)

Cesty ve F i E jsou kvalitní. Portugalsko je na tom o něco hůř (hlavně mají propadlé kanály). Ve F zas mají každých pár metrů radar, retardér a kruháč... Kdyby vás cokoliv zajímalo, klidně se ptejte.

Co doporučujete za výlet vy? Chtěl bych dát příští rok skotsko a sardinii (možná vč. komplet IT). No a samozřejmě nějaký víkend Alpy, letos jsem je nestihl..

BTW! Jela s vámi nějaká slečna se střechou dole fakt nahoře bez? Mně se to povedlo po cestě na letošní KVIFF :) Řekl jsem kamarádce, že v cabriu je téměř povinnost ženy si za jízdy stoupnout a ukázat prsa nad čelním sklem na protijedoucí auta. Poslechla a začalo ji to tak bavit, že jsem ji pak musel docela krotit (hlavně ve vesnicích)... :-D
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Myslíš jako třeba na spanilce BMW klubu 2008?
Obrázek
pavproch

#3 Příspěvek od pavproch »

aha, tak konečně vím, proč se mnú nesce jezdit... bo sa stydí odhaliť... :twisted:
pavproch

#4 Příspěvek od pavproch »

jo a k themě: uvažuju o tym si příští rok udělat taky takový výlet, jak píše šváára: od nás skrz Alpy a Pyreneje až na Gibraltar a zpět....
shwaaraa

#5 Příspěvek od shwaaraa »

starML: Jo, přesně tak. Případně i dopředu :)

pavproch: Tak si na to vyhraď dostatek času. Já to dal za tejden, ale skoro nic jsem neviděl, bo když jsem někam dojel, byl už večer (6-8pm). Znamenalo to denně cca 500km. Měl jsem na to naplánovaný dva tejdny, ale samotnýho mě ty krajinky až tak nebraly. Myslím, že ideál jsou tak 2-3 tejdny (pokud Tě to nezačne nudit jako mě).

Jinak doporučuju zkouknout cestopisy na motorkari.cz - preferují pěkný cesty jako my, většinou je to čtivě napsaný, můžete si filtrovat země a je tam spousta tipů na pěkný zatáčkovitý silnice..
fajfka3

#6 Příspěvek od fajfka3 »

http://www.dangerousroads.org/europe/fr ... rance.html
Už se s cabriokolegou dostáváme do stadia těšení se a plánování. Tady je toho hodně k vidění a zahrnuli jsme tuto oblast mezi letošní plánované cíle. V půli června vyrazíme a následující tři týdny budou paráda.
shwaaraa

#7 Příspěvek od shwaaraa »

Parádní link. Já trochu neplánovaně plánuju vyjet začátkem května opět do fransouzských alp a tentokrát trochu výš po route des grandes alpes a určitě to proložím i nějakými tipy s dangerous roads.

Táta totiž údajně objevil skrytý expediční potenciál ve svý OII 4x4, takže vyrazíme společně, já se budu kochat, užívat asfalt, trochu jim radit a na "expedice" po šotolině k nim asi přeskočím, sežeru řízek a buchtu a pak zas budu pokračovat dál se Z4 :-))

Jinak cca v srpnu plánuju jižní itálii a někdy v září/říjen bych ještě rád skotsko nebo atlantic ocean road, kdybyste někdo taky zvažoval... :)
bmwfan18
Klubové ID: 2988

#8 Příspěvek od bmwfan18 »

Ocitnul jsem se zde náhodou, jelikož koupi z4 teprve zavžuji, ale aspon přispeji.

V létě jsem jel přes Stelvio Paso k jezeru Lago di Garde, dokonce jsem byl chvíli nevěrný BMW a tuto cestu absolvoval v Maserati Granturismo a můžu říct, že pokaždý když si vzpomenu na ty zatáčky do kopce se zvukem toho auta, mám husí kůži a směju se :-)
xyron
Klubové ID: 2105

#9 Příspěvek od xyron »

Taktez, kolem Gardy je to ok
AlexZ4
Klubové ID: 2940

#10 Příspěvek od AlexZ4 »

Přispěju svou troškou do mlýna... Sice starší příspěvek, ale kdo tam nebyl, rozhodně můžu doporučit :-) Viz. https://youtu.be/P-nyo1oVZkY
Fun Factory = BMW Z4 2.5si
EX Fun Factory = Subaru Impreza WRX STi
shwaaraa

#11 Příspěvek od shwaaraa »

Nad tím jsem dost uvažoval, ale mám trochu obavu z kvality cesty (jak po cestě tam, tak tam..). Některý ty úseky nevypadaly zrovna růžově :)
fajfka3

#12 Příspěvek od fajfka3 »

Rumunsko je úžasné na výlety. Mimo Transfagaras mají pozoruhodnou Transalpinu -https://www.youtube.com/watch?v=ceIwcOrZUBc --. a spoustu dalších míst. Opravují silnice ve velkém tempu a kvalitně,můžeme jen závidět. Tam se vám nestane,že si lámete hlavu ,jestli je silnice po opravě nebo před ní.
My jsme ji jeli na motorkách v roce 2005,tedy před opravou,a placama to bylo maso. I to se dá na internetu najít. Pak 2x po opravě a všechno je jinak. Stejně nám ta stará chybí a jsme rádi,že jsme ji zažili.
Do Rumunska bych ale s fajnovým autem nejel. Těch úseků v opravě je hodně a tady mohou být problémy.
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 80
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Silnice v Rumunsku jsou ve dvou kvalitativních úrovních, na první pohled patrných. I ty špatné, před rekonstrukcí, se dají projet sníženou rychlostí bez hrozby poškození auta.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Thomeeno23
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Thomeeno23 »

Maximálně můžu doporučit Korsiku, na trajektu jsi za 9 hodin, je tam snad 300 slunných dní v roce... Jsou tam pláže, hory, v moři mraky dostupných vraků i na šnorchlování, pěkně od května do října, (my jezdíme na rozhraní září/října - moře je studenější ale furt koupatelný, kilometry prázdných pláží a cena je taky jinde)... Ale hlavně, proč to píšu...Korsický serpentýny do hor :lol: a cesty vůbec..kvalita je jak kde, ale někde jsou takový serpentýny a silnice jak z motoristickýho pořadu a navíc všichni tam jezdí jak prasata, takže tam nejsi nápadnej až toho třílitra budeš hnát do serpentýn v kopci s kvílejcíma kolama :oops: Co se týče dostupnosti z ČR autem jedná se o absolutní špičku...
Thomeeno23
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Thomeeno23 »

Jen píšu dodatek co vypovídá o tamnějších horských cestách....Když jsme tam jeli na kaskády koupat se do hor, štval to tam do těch zatáček Ačkovej Mergl AMG (funglovka - ne ta hnusná krabice)...Než jsme tam dojeli jel zas dolu :lol: , po 3 hodinách koupání ho potkám jak jel zas nahoru a než jsme dojeli dolu tak nás zas předjížděl :lol: ...podle mě to tam jezdil celý odpoledne tam a zpátky :D
Pater

#16 Příspěvek od Pater »

Chystám se až bude teplo projet trasu slovenské Route 66. Cca polovinu už mám projetou autem i motorkou. Myslím, že by to mohl být pěkný výlet.
http://www.route66.sk/sk/mapa-2/
shwaaraa

#17 Příspěvek od shwaaraa »

Slovenská route 66 :-D Tak to slyším prvně. Ale cesta to může být pěkná, dej pak foto. O víkendu jsem byl ve Žiaru nad Hronom a je fakt, že na pěknou cestu člověk občas narazí, ani neví jak :)
shwaaraa

#18 Příspěvek od shwaaraa »

Tak už se to blíží! Rozhodl jsem se, že teď 29/4 - 8/5 vyrazím do Itálie a v srpnu možná dotáhnu Valencii + Ibizu nebo dám Sardinii + Korsiku + Chorvatsko. Na Nordkapp a Skotsko zatím asi kašlu.

Plán je vyrazit v PA kolem poledne z Brna (mám tam od rána soud) do Phy, tady se převlíct, hodit do kufru tašku s věcma, přes windshield zaháknout košile a tradá směr Řím. Do Říma bych to chtěl sfouknout na jeden zátah, pač sever mám až někam po Florencii / San Marino procestovanej. Když to ale pojede pomalu, přespím už asi ve Florencii nebo někde tam.

Přečetl jsem už pár cestopisů na motorkari.cz, trochu projel google (nic moc) a checknul dangerous roads, takže pár tipů na destinace už mám. Asi vynechám Neapol, pač mám trochu obavu, že mi nějakej talián poladí lak na autě a navíc tam můžu za pár korun letět.

Zatím mám v hrubém poolu places to visit (který budu muset ještě protřídit a seřadit):

- Siena
- pompei
- vesuv
- sorento
- Tropea
- marina di casal velino
- amalfi coast road + amalfi
- dangerous roads
- palermo (katakomby)
- messina
- catania
- bari
- cefalu
- Taormina
- Sicílie kolem dokola
- Komorove hroby (sicilie)
- via appia
- syracusa
- pláž Baia delle Zagara
- pláž Capo Vaticano
- Basilicata
- Cinque Terre (nad římem) - průjezdný?
- (Ligurie u La Spezie)
- Assisi, Orvieto, Chianti
- ravenna
- San Gimignano
- San Galgano
- Alberobello
- Lecce

Máte nějaké další tipy? :)

Rozhodl jsem se, že se naučím ovládat navi trochu pokročilejším způsobem nasypu si do navi itenerář..
Pater

#19 Příspěvek od Pater »

To vypadá na parádní výlet, na Korsiku jsme jeli na motorce.
fajfka3

#20 Příspěvek od fajfka3 »

Taky jsme si s kámošem dělali chutě na výlet na Red Bull Air Race tento víkend do Rakouska. Počasí nás ale zradilo. Pro nás by mělo cenu jen ježdění bez střechy, ale nevypadá to na to. Tak jindy,až bude tepleji
Odpovědět