Já jel v léte CB-Blava přes A (Horn, Laa) a bylo to fajn.
Ale hory se mi líbí víc. V květnu jsem dal Provence a francouzský alpy a to byla pecka největší. Hlavně tam je plno sightseeing míst, kde se vyplatí zastavit, prolézt je, protáhnout se a pak pokračovat dál. Výhodou je, že v horách mají minimální provoz a v květnu tam ani nebylo moc cyklistů, takže se dalo jet jak 50 a kochat se, tak to drtit od zatáčky k zatáčce...

V srpnu jsem si dal Normandii (pobřeží) a odsud přes Bordeaux do Španělska, které jsem objel celé kolem pobřeží (vč. Portugalska). To byla trochu nuda, pač Španělsko je děsně velký a denně jsem jezdil 500-600km, takže jsem paradoxně skoro nic (památky) neviděl. Některý silnice po pobřeží jsou úchvatný (hlavně ty na severní části západního pobřeží), ale pak níž je to jedna obrovská dlouhá vesnice, takže pokud chcete za den ujet víc než 70km, musíte na dálnici. Rozhodně ale doporučuju nevynechat Pyreneje(!), Lisabon, Santiago, Gibraltar a milovníci pláží Ribadeo. Naopak Malaga, Barcelona a Cordoba byly nuda a navíc tam můžete za pár korun letět. Navíc mi nějaká mrcha v Barceloně ukradla sportovní anténku

Cesty ve F i E jsou kvalitní. Portugalsko je na tom o něco hůř (hlavně mají propadlé kanály). Ve F zas mají každých pár metrů radar, retardér a kruháč... Kdyby vás cokoliv zajímalo, klidně se ptejte.
Co doporučujete za výlet vy? Chtěl bych dát příští rok skotsko a sardinii (možná vč. komplet IT). No a samozřejmě nějaký víkend Alpy, letos jsem je nestihl..
BTW! Jela s vámi nějaká slečna se střechou dole fakt nahoře bez? Mně se to povedlo po cestě na letošní KVIFF