Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Oprava strechy Z4 Praha / SC
-
- Kontaktovat uživatele:
Privezl jsem si e85 na leto, puvodne jsem se na tenhle kousek ani nechtel jet podivat, ale nakonec me zbytek auta a uchvatil:) ze neslo ho nekoupit..
Kazdopadne mu nejde stahovat strecha:( priznaky - po zmacknuti cudlu zabzuci motory, strecha se odjisti, zvedne se par cm a tim to konci, nic dal se nedeje, rozblika se kontrolka a cudlu a padla..
Co jsem v super rychlosti projel net tak to vypada na elektromotor, odchazi dost casto a priznaky by cca sedely, otakza je zda vime o nekom opravdu sikovnym (idealne nekdo kdo uz to delal) z Prahe / Strednich Cech kdo by to dokazal zdiagnostikovat, sehnat dily a opravit..?
Diky za tipy..
Kazdopadne mu nejde stahovat strecha:( priznaky - po zmacknuti cudlu zabzuci motory, strecha se odjisti, zvedne se par cm a tim to konci, nic dal se nedeje, rozblika se kontrolka a cudlu a padla..
Co jsem v super rychlosti projel net tak to vypada na elektromotor, odchazi dost casto a priznaky by cca sedely, otakza je zda vime o nekom opravdu sikovnym (idealne nekdo kdo uz to delal) z Prahe / Strednich Cech kdo by to dokazal zdiagnostikovat, sehnat dily a opravit..?
Diky za tipy..
Jenom malá poznámka - ručně ti to stáhnout jde? i.e. mrkni do manuálu jak se to dělá, nemám to honem v hlavě, jestli tam tomu spíš něco nepřekáží, než že by byl špatný pohon střechy... Ale jinak bohužel žádný kontakt nemám
(podívej se taky, jestli nemáš ten dekl pod střechou v kufru v horní poloze, pak se to taky nedá stáhnout...)

(podívej se taky, jestli nemáš ten dekl pod střechou v kufru v horní poloze, pak se to taky nedá stáhnout...)
Fun Factory = BMW Z4 2.5si
EX Fun Factory = Subaru Impreza WRX STi
EX Fun Factory = Subaru Impreza WRX STi
AlexZ4 píše:Jenom malá poznámka - ručně ti to stáhnout jde? i.e. mrkni do manuálu jak se to dělá, nemám to honem v hlavě, jestli tam tomu spíš něco nepřekáží, než že by byl špatný pohon střechy... Ale jinak bohužel žádný kontakt nemám
kdyby mel dekl v zavrene poloze, tak to po stistknuti tlacitka nebude nic delat a ani se to neodpoji od strechy, coz se tady deje.... ale dobra idea s tim rucnim stahnutim... v manualu to je popsane...

-
- Kontaktovat uživatele:
Jakoze bych se vubec nekoukl do manualu nebo trosku poguuglil a rovnou se ptal tady?:)
Nn zkousel jsem vsechno, rucne to stahnout a vytahnout jde, priznaky sedi na ko elektromotor.
Spis jde o to kdo mi to dokaze opravit:o) a jeste otazka - myslel jsem ze elektromotor je samostatnej dil, ale udajne se prodava jen cela jednotka i s hydraulickou pumpou - wtf?:(
Nn zkousel jsem vsechno, rucne to stahnout a vytahnout jde, priznaky sedi na ko elektromotor.
Spis jde o to kdo mi to dokaze opravit:o) a jeste otazka - myslel jsem ze elektromotor je samostatnej dil, ale udajne se prodava jen cela jednotka i s hydraulickou pumpou - wtf?:(
Ahoj,měl jsem ten samý problém u Z4, že nešla stahnou střecha,pouze se odjistili zámky u skla a dál nic.Motor hydrauliky jsem vyndal rozhejbal a chodí,ale nastal mi jiný problém s tím že mi střecha nejde stahnou.ručně jí stahnu a pak normálně elektricky zvednu a zajístí . když mačkám na tlačítko stahování tak se u něj vždy rozsvítí oranžová ledka,ale nic se neděje ,diagnostika nepíše žádnou chybu, nemohl se mi někde rozpojit nějakej snímač? už si stím nevím rady
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem ti psal - jeste jednou pro vsechny budouci opravare strechy, zda se ze to je fakt bezny problem..
Byl ko elektromotor, ucpacaji se odtokove kanalky a drzi se tam vlhkost. Je potreba vyndat celou strechu, motor odmontovat a nechat previnout asi kdekoliv se tim zabyvaji..
Me vysla cela tahle sranda na 500kc, takze nepropadat depresi:)
Byl ko elektromotor, ucpacaji se odtokove kanalky a drzi se tam vlhkost. Je potreba vyndat celou strechu, motor odmontovat a nechat previnout asi kdekoliv se tim zabyvaji..
Me vysla cela tahle sranda na 500kc, takze nepropadat depresi:)
Tak jsem se zase "dočkal"
...střecha zase začala stávkovat - tentokrát stažená a už to nerozchodila.
Zajel jsem s tím do servisu (Böhm, Praha 9), po testu řídící jednotky (byla OK) musela jít ven střecha. Příčina : voda v elektromotoru (prý už se v tom někdo neodborně hrabal)
Opraveno a doufám, že teď už bude klid.

Zajel jsem s tím do servisu (Böhm, Praha 9), po testu řídící jednotky (byla OK) musela jít ven střecha. Příčina : voda v elektromotoru (prý už se v tom někdo neodborně hrabal)

Opraveno a doufám, že teď už bude klid.