Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Zesilovač + basák na e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Lucifer
Klubové ID: 3086

#21 Příspěvek od Lucifer »

Pokud budu mít toura tak ten zes bude ztlumenej jako kráva aby to nepřeřvalo ostatní repra.

V sedanu to funguje mě to fungovalo vždycky milionu dalších lidem co jsem kdy udělal hudbu tak to fungovalo. Samozřejmě nějaký výkon musí být navíc než u bedny natočený dovnitř auta.

Basy nižších frekvencí než 50Hz se ti protlačí i skrze stěnu a to spoždění je tak minimální že to lidský ucho není schopno ani rozpoznat natož za jízdy...Jde o to mít hodně kvalitní zesilovač kterej je schopnej ten výkon dát. A pokud nechávám sériový audio + k tomu přidávám jen sub se zesilovačem tak jak píšu 300W do sedana je ideál aby tě to neumlátilo k smrti.

Např OEM DSP má sub pod tapecem kufru nad baterkou. Pokud ten tapec otevřu nebo vyndám tak se zvuk a basy nijak nepřidají. Takže k žádnýmu razantnímu útlumu basů tam rozhodně nedochází ;)

Ještě mi furt nejde do hlavy jak tuba nemůže udělat kvalitní basy ? Však je to ozvučnice jako každá jiná a pokud je nalazená tak jak má být tak dovede podat naprosto stejný výkony jako jakákoliv jiná basreflexová bedna.
tesil

#22 Příspěvek od tesil »

Tak prvni veta me hodne pobavila.....vetsi kokotinu jsem jeste neslysel.
Muzes sem dat prosim nejakou fotku jedne ze tvych milionu instalaci co jsi uz svym zakaznikum provedl?

A kdyz mi napises, ze tuba poda stejnej vykon a parametry jak ozvucnice z MDF, at uz s BR nebo uzavrenka.....
Vic uz nema cenu resit, kdo chce, procte si a zepta se tady:
http://www.autohificlub.cz

Dostane se mu fundovanejsich odpovedi.
Lucifer

#23 Příspěvek od Lucifer »

Nemám ičo takže to není moje podnikání fotky nemám žádný ;) instalaci jsem měl namysli koupení komponentů + zapojení do auta což nevidím důvody k focení ;)

Nevím co tě na tý větě pobavilo ale pokud budu mít toura kde doslova sedím u subwooferu tak mi do hlavy bude třískat např 500W do palice to je podle tebe v pořádku ? Chtěl bych tě vidět jak s tímhle jedeš několik set kilometrů s puštěnou hudbou... :roll: sto lidí sto chutí ale já osobně rád poslouchám hudbu pokud je vyvážená a basy pouze dokreslujou celej smysl hudby mě stačí i to sériový DSP mám na mysli tour protože to hraje tak akorát nic přehnanýho a nic nekvalitního.

Tak mi teda problematiku tuby objasni když jsem takový neznalec 8O
tesil

#24 Příspěvek od tesil »

O podkreslovani basama hudba je, opravdu nejsem zastance duneni, cely to je o vyvazene instalaci. Tezko necham seriovy repraky nebo i neco jinyho krmeny jenom radiem a nainstaluju silnej zes.
Ovsem neznamena cim vic watu tim vic basu, neni to prece o tom nastavit vykon na max a LPF na min.
Lucifer

#25 Příspěvek od Lucifer »

No takhle nastaveno to má ale 98% lidí co to do aut udělají a pak si nemyslí jací jsou mástři když to drnčí :D

Právě o tom mluvím že pokud narvu silnou bednu do toura tak to ani nevyužiju protože to bude řezat do uší že se v autě dá pak vydržet 5min a ven.
EdyBoyS

#26 Příspěvek od EdyBoyS »

Přesně tak, já potřebuju něco decentního, jen doplnit basy, ktreré mi v autě chybí... nepotřebuju ozvučovat czechtek párty :-D nebo přistavit auto do nějakého baru místo kapely :-D

chcu si při jízdě po dálnici poslechnout normální hudbu, která nepostrádá basy... nepotřebuju aby mi to dunělo stylem, že se nedá seřídit středové zpětné zrcátko a všechny páčky pod volantem tak rezonují, že je nemůžeš ani použít...

Tesil: jestli si myslíš, že potřebuji do auta něco takového:
http://www.youtube.com/watch?v=6sJJCSECImE
Tak opravdu ne... nepotřebuju si v autě vygumovat mozek a povolit všechny šrouby, včetně ramínek stěračů :-D
tesil

#27 Příspěvek od tesil »

To si opravdu nemyslim a ani jsem odkaz neotviral. Ja se taky snazim v aute mit kvalitni audio a nepotrebuju zadny tlaky. Nikdy jsem tady nepsal o nejakych vykonech. Jen jsem se snazil poradit, jak udelat alespon trosku vernej a vyrovnanej prednes. Ale asi to nebylo pochopeno.
Slo mi o to, jak dosahnout v sedanu kratkeho dynamickeho basu a ne jen hucici tuby v kufru.
tesil

#28 Příspěvek od tesil »

-
Brátn Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1860
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Brátn Moderátor »

all píše:tuhle sadu sem tam dával, já bez vyhybky a z vejškáče sem odpreparoval tu krytku a nalepil do místa pro vejškáč.. kde sem odstranil původní.

http://www.ahifi.cz/reproduktory-powerbass-s-5c.html
já udělal shodou náhod to samé, do původních ozvučnic powerbassy, ale využil jsem původní konektory a výhybky myslím zakomponoval do ozvučnic + vyplnění molitanem, ale nejsem si jistý, metr tlumení a polepil jsem všechny čtyři plastové ozvučnice zvenku,
jen teda výšky se mi lépe dávaly místo původních do sloupků kde jsem je jen zapřel kusem molitanu, do tapeců se mi nechtěly lepit

hraje to suprově, výrazné basy mi ale chybí, řešil bych to reprem pod plato stejně jako originál
E36 325i Convertible | E39 528i LPG CUMEL Gumbalkan | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek
EdyBoyS

#30 Příspěvek od EdyBoyS »

Bratn píše:
all píše:tuhle sadu sem tam dával, já bez vyhybky a z vejškáče sem odpreparoval tu krytku a nalepil do místa pro vejškáč.. kde sem odstranil původní.

já udělal shodou náhod to samé, do původních ozvučnic powerbassy, ale využil jsem původní konektory a výhybky myslím zakomponoval do ozvučnic + vyplnění molitanem, ale nejsem si jistý, metr tlumení a polepil jsem všechny čtyři plastové ozvučnice zvenku,
jen teda výšky se mi lépe dávaly místo původních do sloupků kde jsem je jen zapřel kusem molitanu, do tapeců se mi nechtěly lepit

hraje to suprově, výrazné basy mi ale chybí, řešil bych to reprem pod plato stejně jako originál
takže do plata koupit nějaké středobasové repro?

a co bys doporučil? značka, cena...
tesil

#31 Příspěvek od tesil »

Do zadniho plata nic nedavej, radeji kup lepsi na predek , ale ocividne se ti muzu snazit radit co chci a radeji si nechas poradi od nekoho, kdo misto upevneni vycpava prostor molitanem :roll:.
Takze to zkusim jeste jednou.
Za radio dej prevodnik - odkaz jsem daval hned v prvnim prispevku, kup signalni kabely, natahni je do kufru k zesiku - idealne 4-kanal s moznosti mustkovani 3. a 4. kanalu, tim padem se pocita s pripojenim k wooferu a ma LPF, aby ti ze zesiku vychazely jen nizky frekvence. 1.a 2. Kanal napojis na predek. Znovu ti rikam - dozadu nic nedavej - vyhozeny penize a hudbu mas slyset zepredu a ne nejakou slataninu ze vsech stran.
Tubu si teda klidne zapoj, ale ja bych ji hodil na aukro a na http://www.autohificlub.cz koupil nejakou 10" uzavrenku a vrazil ji do kufru.
Zesilovac i predni repraky kup taky tam, obloukem se vyhni no name zesikum s udavanym ohromujicim vykonem. Skutecnost bude tak 4x20w.
Ceny pocitej za signaly cca 500,- napajeci koupis za par korun prurez dej tak 20m, nezapomen na + dat pojistku co nejbiz k baterce, minus vem na kostre, remote natahnes se signalama od spinanyho + na radiu, nebo nekde pobliz - remote je soucasti signálů.
Dal kvalitni uzavrenka neni problem na tech strankach za 1500, repro to samy a zesik v pohode 2000. Hlavne nekupuj nic na aukru a podobne.
Brátn Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1860
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Brátn Moderátor »

tesil píše:... od nekoho, kdo misto upevneni vycpava prostor molitanem :roll:...
a víš, že originál tam drží taky molitanem? navíc řešit v tom prostoru jakékoliv silikony atd je blbost

Ede nech si poradit, od někoho kdo tomu rozumí (to já nejsem), vyměnil jsem repro za repro, které mi poradili v ahifi a neřešil jsem, jestli to bude něco extra, pro mé potřeby je to ideální,

originální řešení subáče je pod platem umístěný reproduktor (ozvučnicí je tam pak asi celý kufr), ale věřím, že jsou asi i lepší věci
E36 325i Convertible | E39 528i LPG CUMEL Gumbalkan | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek
tesil

#33 Příspěvek od tesil »

Ne, nevim, ale celej vysledek instalace tomu pak zvukove odpovida. A u auta za milion je to hodne smutny. Ja myslel, ze se chce posunout dopredu, vymenou repraku a nepouzitim zesiku toho moc nevyresi, max to pomuze v kvalite produkce a vylepsi vysky, ale urcite neprida na basech.
A jeste k tomu molitanu, ja nejak celkove nepochopil, co jsi vyplnil molitanem. Jako prostor za reprakem :?:
A ten basak pod platem je idealni reseni o kterym jsem tady psal hned, ale je potreba pouzit fre air woofer, ktery dokaze zahrat i bez ozvucnice, protoze 500l ozvucnice z kufru je fakt nesmysl.
Takze do plata treba toto:
http://www.revilohifi.cz/subwoofery-do- ... -20tx.html

Bohuzel jsem uz videl i idioty kteri na toto napojili stavajici dratky od repraku a krmi to z radia a hrozne se divili, ze to nehraje.
tesil

#34 Příspěvek od tesil »

Edit: 2x
_milan_
Klubové ID: 2684

#35 Příspěvek od _milan_ »

moc tomu už nerozumim atd , ale dřive sem v autech muziku vždy měl , a vim co rozduni aj cedana a coupé , pořid si helix spxl 12 k tomu zes helix spxl 1000 nebo sinus live a bude to ok . ja už to nevlastnim ale ještě tu sestavu ma kamoš a asi by ji prodal .
all
Klubové ID: 1018

#36 Příspěvek od all »

pro EdyBoyS

vždyť sem ti psal už na začítku že ty 130mm patřej jak dopředu tak dozadu.

ideální je koupit ty powerbass dát je dopředu a dozadi a tím zlepšíš původní reproduktory.

pak si kup ten převodník HI-LO a ze zadního repra vytáhni signál pro zesík na subwofer.

zazadu si připevni tu tvou bednu co máš doma, nevím jestli je se zesíkem nebo ne, to je jedno. zapoj 12V silnym kabelem co nejblíž k baterce a kostru , ten převodník má v sobě i remote sig. (zapne zesík k subwoferu)

máš v autě hudbu za pár kaček a bez velkých starostí, bude to hrát lépe než origo. více to bude basovat. ale nikdy to nebude top hudba. to je o dost dražší ;-)
tesil

#37 Příspěvek od tesil »

milan: to uz je basak 1500 watt RMS, to myslim neni presne to, co potrebuje. Pochybuju, ze chce rozebrat a vytlumit cely auto.

all: duvod proc davat repraky dozadu?

Jinak ten powerbass je fajn volba, uz i ty zakladni a levny řady maji vysokou citlivost a jako jedny z mala dokazou zahrat i na radio bez zesu. Tim myslim radio, ne to co je montovany jako original, takze pokud chces alespon trosku kvalitni prednes, dej i na predek zesilovac.
all

#38 Příspěvek od all »

když se tu tak ptá, tak to nebude asi profík na elektro, tak píšu nejlépe jak to udělat a nejjednodušeji.

Když sedí nekdo vzadu, poslouchá zadní repro. u mě v kombíku je tam dokonce lepší hudba než vepředu... (myšleno basy)
EdyBoyS

#39 Příspěvek od EdyBoyS »

all píše:pro EdyBoyS

vždyť sem ti psal už na začítku že ty 130mm patřej jak dopředu tak dozadu.

ideální je koupit ty powerbass dát je dopředu a dozadi a tím zlepšíš původní reproduktory.

pak si kup ten převodník HI-LO a ze zadního repra vytáhni signál pro zesík na subwofer.

zazadu si připevni tu tvou bednu co máš doma, nevím jestli je se zesíkem nebo ne, to je jedno. zapoj 12V silnym kabelem co nejblíž k baterce a kostru , ten převodník má v sobě i remote sig. (zapne zesík k subwoferu)

máš v autě hudbu za pár kaček a bez velkých starostí, bude to hrát lépe než origo. více to bude basovat. ale nikdy to nebude top hudba. to je o dost dražší ;-)
a jaky ty repráky od powerbassu mám koupit?? je jich tu strašně moc na výběr a nevyznám se v tom... jestli koaxiální, komponentní atd...
když koupím klasika kulatej 130mm v průměru od powebass tak nemusim řešit žádnou redukci nebo ten rámeček? normálně to bude pasovat do dveří??

vím že brácha třeba kupoval na golfa jiné repra a musel řešit nějaké rámečky, aby ten reproduktor nezalízal moc do dveří protože by pak nešly stahovat okna
all

#40 Příspěvek od all »

psal jsem to na první straně tvého dotazu.

vejškáče dáš místo origo vejkáčů a reproduktor umístíš místo origo reproduktoru.
Pokud se rozhodneš pro tuto sadu (nebo i jinou), klidně napiš sz, a pokusím se ti u mého dodavatele reproduktorů zajistit dobrou cenu..
Odpovědět