Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Zesilovač + basák na e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
EdyBoyS

#1 Příspěvek od EdyBoyS »

Půjde mi zapojit zesilovač + basák na e39 když mám obyč rádio bmw busines na kazety?? Nebo musim koupit jiné?
dogeatdog

#2 Příspěvek od dogeatdog »

Signál na zesilovač na subwoofer můžeš přes převodník vytáhnout ze zadních repro, takže to jde.
Já půjdu cestou změny rádia, nemůžu si pomoct, ale to je tam největší slabina, ruku v ruce s papírovými šustidly Nokia. Takže rádio, výměna repro, zesilovač a woofer do kufru.
tesil

#3 Příspěvek od tesil »

Vyndat radio, zapojit adapter z odkazu, vytahnout signaly k zesiku, predek novy repro a na zadek se vysrat a signal pouzit k woofru. Pokud mas sedana, bedna v kufru bude hrat strasne a akorat ti zvenku bude vsechno drncet, pokud nepouzijes tlumeni. A budes potrebovat silnej basak a zesik.Nejlepsi varianta asi je nejakej free air do plata nebo dira v loketce.

http://www.hifo.cz/signalove-kabely-rca ... 30178.html
The_big_deal
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od The_big_deal »

Nemusíš ani vyndavat rádio, ale signál vezmeš ze zadních repro.

Pokud Ti bude drnčet kufr, sundej z něj tapec a do škvír mezi plechem a kostrou naper silikon a nedrnčí to :)

Je ale pravda, že klasickej wooferbox hraje v kufru naprd....
dogeatdog

#5 Příspěvek od dogeatdog »

Tak třeba já nechci řezat do zadního plata, proto jen vyměním zadní repro za kvalitnější 13cm středobasy a bednu chci udělat tak, aby woofery směřovaly do zadních opěradel, takže využiju tu "zúženinu" v kufru.
tesil

#6 Příspěvek od tesil »

Co veme ze zadnich repro? Tak max signal na woofer, na predni repro uz ne, takze jak jsem to napsal vyse.
Jinak na zadni repraky se zvysoka vyser a radeji investuj do prednich komponentnich a signal na zadni pouzij na woofer. Do zadnich nic nedavej!!! Vyhozeny penize. Jakkoli jinak to bude hroznej bastl.
OT: The_big_deal: svody uz jsou namontovany a auto jezdi jak bodly vcelou a nevim o motoru....Rele bylo ok, 2 svicky vymeneny. Takze diky moc.
The_big_deal
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od The_big_deal »

no já myslel, že chce jen signál na woofer a dát ho do kufru....teda aspon tak to tam má napsaný :)

svody jsem rád :) však jsem říkal, že to tím je :)
tesil

#8 Příspěvek od tesil »

Tak jen basak jo, ja si to spojil s tim druhym prispevkem
EdyBoyS

#9 Příspěvek od EdyBoyS »

no našel jsem doma nějakej basák, takovou tu kulatou tubu od Blaukpunktu viz foto
Obrázek

a k tomu zesík myslim 200W... nejde mi o nějakej extra zvuk, nepotřebuju mít v autě diskotéku... jen chci, aby to nepostrádalo basy, protože když jsem měl dříve Focuse II tak ten měl oproti E39 zvuk 100:1... E39 má sice pěknej čistej zvuk, ale basy nemá skoro vůbec.

předni repra chci taky měnit, ale nevím jaké koupit??

no a když vyvedu signál ze zadních repro, tak o ty repra přijdu, nebo budou hrát pořád dál?
all
Klubové ID: 1018

#10 Příspěvek od all »

ideální na v e39 vyměnit komplet repro.

já jí po několika levelech předělal celou :-D
měl jsem top hifi a stejně sem nebyl spokojen.

výměna 130mm repro a předních středů a vejšek
dával jsem sadu od powerbass - mohu doporučit, jsou velice oblíbené a často doporučované. Vejšky od nich jsou opravdu dobrý!
tuším že sada vyšla do 1600kč

do kufru si dej tu tvojí bednu a signál vytáhni z reproduktoru. Je jedno jaký... ten co budeš mít nejblíž, pro subwofer to stačí. nejlepší jsou laditelné HI-LO převodníky.

třeba tendle:
http://www.autoradiahifi.cz/prevodnik-h ... -1376.html

kabely převodníku zapojíš na kabely jdoucí na reproduktor. Výstup převodníku máš cinch připravený na signálovej výstup pro zesilovač subwoferu.
Lucifer
Klubové ID: 3086

#11 Příspěvek od Lucifer »

Ty si mel v autě dsp nebo jen top hifi
EdyBoyS

#12 Příspěvek od EdyBoyS »

all píše:ideální na v e39 vyměnit komplet repro.

já jí po několika levelech předělal celou :-D
měl jsem top hifi a stejně sem nebyl spokojen.

výměna 130mm repro a předních středů a vejšek
dával jsem sadu od powerbass - mohu doporučit, jsou velice oblíbené a často doporučované. Vejšky od nich jsou opravdu dobrý!
tuším že sada vyšla do 1600kč

do kufru si dej tu tvojí bednu a signál vytáhni z reproduktoru. Je jedno jaký... ten co budeš mít nejblíž, pro subwofer to stačí. nejlepší jsou laditelné HI-LO převodníky.

třeba tendle:
http://www.autoradiahifi.cz/prevodnik-h ... -1376.html

kabely převodníku zapojíš na kabely jdoucí na reproduktor. Výstup převodníku máš cinch připravený na signálovej výstup pro zesilovač subwoferu.
Díky za dokonalé vysvětlení.
A jaké repro bys doporučil do předních dveří?? Máš nějakej odkaz co mám koupit aby to bylo tak do 2 tis.
A budou potřeba ty redukce na repro nebo se dělají nějaké přímo na e39?
cachota

#13 Příspěvek od cachota »

jak bylo řečeno jestli máš sedana nic vevnitř neuslyšíš. Už kdysi na e30 jsem to poznal na vlastní kůži...
all

#14 Příspěvek od all »

tuhle sadu sem tam dával, já bez vyhybky a z vejškáče sem odpreparoval tu krytku a nalepil do místa pro vejškáč.. kde sem odstranil původní.

http://www.ahifi.cz/reproduktory-powerbass-s-5c.html

dá se sehnat i levněji, te to první na co jsem narazil. já to bral od poláka za cca 1600kč ale dvě sady sem musel koupit ;-)

Ano, měl jsem tu zvukovou výbavu pod DSP.
DSP sem měl v jiné e39 a hrála vcelku obstojně. bylo poznat že to funguje lépe mež ta co je pod ní, to je top hifi
ted ale nemusím srovnávat nic :-D hraje mi to nejlíp jak může :-D
Lucifer

#15 Příspěvek od Lucifer »

DSP v touru hraje velmi obstojně pokud si slyšel sedanový tak mě to taky moc nenadchlo. Ale tour má samostatnej SUB nad baterkou.

A v sedanu že nepůjdou basy slyšet dovnitř auta je pěkná konina :roll:
all

#16 Příspěvek od all »

nikdy neměli pořádný a kvalitní subwofer :-D

ale dělá se třeba AUNA subwofer a ten je plastovej, placatej a dává se pod sedačky.... stojí do 2tis a je to řešení možná pro někodo komu nehraje subwofer v kufru.
Lucifer

#17 Příspěvek od Lucifer »

Za tu aunu bych jim dal pětikorunu. To kvalitněji zahrajou sériový repra :lol:
tesil

#18 Příspěvek od tesil »

Lucifer píše:A v sedanu že nepůjdou basy slyšet dovnitř auta je pěkná konina :roll:
Tak jsou basy a basy, ale tuba kvalitni basy fakt neudela a v kufru sedana uz vubec ne.
Lucifer

#19 Příspěvek od Lucifer »

Tak to mi objasni jak je možný že tuba basy neudělá ? 8O

A v sedanu proč ? Protože se zvuk neprotlačí do interiéru ? Hochu to není výškový repro aby nebyl z kufru slyšet. I blbejch 300W v kufru když ti pojede na půl výkonu uslyšíš v sedanu.

Ono je taky otázka jestli v autě poslouchám jenom basy nebo hudbu ;)
tesil

#20 Příspěvek od tesil »

Odpovedel jsi si sam :wink:
Jsou basy a pak muze byt nejaka smes zvuku jako duneni a huceni, ale s kvalitnim basem to nebude mit nic spolecnyho.
Ale chapu, ze nekomu to muze stacit. Hlavne kdyz drnci zadni SPZ :)
Taky jsem si tim prosel a resil to u sedana - i kdyz ne BMW. A jakej byl rozdil, jen kdyz se bedna otocila a hrala alespon do sedacek a nemusel se zvuk odrazet o viko kufru. O sklopenych sedackach nemluvim, to zmizelo i casovy spozdeni, kterymu se v sedanu skoro neubranis. Proto jsem doporucoval udelat basak do loketky a za nej presnou ozvucnici z MDF.

http://www.autohificlub.cz/forum/9/1657 ... -aktiv-ane
Odpovědět