Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 rádio PH7070

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zdenda530d

#1 Příspěvek od Zdenda530d »

O problematice rozsypaných displayu je tady popsáno dost, ale nikde jsem nenašel, že by někdo řešil nefunkční tlačítka.

Můj problém je takový, že funguje pouze ovládání hlasitosti (kolečko) jinak je vše mrtvé a ovládat mohu jen na volantu.

Na různých forech jsem našel, že může být souvislost s propojením rádia a kazetového/CD přehrávače, ale nic konkrétního.

Já jsem zkoušel rádio vyčistit a zkontroloval jsem konektory - to nepomohlo. Dával jsem ho do opravy ale na nic nepřišli, tak mě zajímá, jestli někdo řešil/vyřešil tento problém. Budu rád za každou radu. Nerad bych kvůli nějaké prkotině kupoval nové rádio a ve výsledku zjistil, že jsem závadu neodstranil. :(

Jde o rádio PH7070 - dvouřádkový display
Přílohy
PH7070.jpg
PH7070.jpg (82.5 KiB) Zobrazeno 476 x
airbone
Klubové ID: 1836

#2 Příspěvek od airbone »

Zdenda530d píše:O problematice rozsypaných displayu je tady popsáno dost, ale nikde jsem nenašel, že by někdo řešil nefunkční tlačítka.

Můj problém je takový, že funguje pouze ovládání hlasitosti (kolečko) jinak je vše mrtvé a ovládat mohu jen na volantu.

Na různých forech jsem našel, že může být souvislost s propojením rádia a kazetového/CD přehrávače, ale nic konkrétního.

Já jsem zkoušel rádio vyčistit a zkontroloval jsem konektory - to nepomohlo. Dával jsem ho do opravy ale na nic nepřišli, tak mě zajímá, jestli někdo řešil/vyřešil tento problém. Budu rád za každou radu. Nerad bych kvůli nějaké prkotině kupoval nové rádio a ve výsledku zjistil, že jsem závadu neodstranil. :(

Jde o rádio PH7070 - dvouřádkový display
Ak je vsetko pripojene ako ma byt, moze byt chyba v prednom paneli, nutnost vymenit a druhy, alebo aj driver na doske... To by chcelo mat na dielni a pohrat sa s nim.
Zdenda530d

#3 Příspěvek od Zdenda530d »

A už jsi někdy něco podobného řešil, nebo jsem "vyjímečný" případ.
popř. byl by jsi ochoten se pokusit to opravit - cena.

Viděl jsem, že máš dost zkušeností s rozebíráním těchto radií v jiném tématu, ale se zaměřením na "rozsypaný čaj" na display.
Zdenda530d

#4 Příspěvek od Zdenda530d »

V souvislosti s tímto typem rádia - je možné libovolně měnit spodní kosolu s MID když jde o stejný typ a nebo se to pak musí nějak párovat s CD/kazetovou mechanikou a vůbec s ovládáním na volantu a celkovou komunikací BC. Dík
ardo

#5 Příspěvek od ardo »

můžeš měnit jak chceš a kodovat nic nemusíš
Zdenda530d

#6 Příspěvek od Zdenda530d »

Aspoň nějaké pozitivum. dík
Zdenda530d

#7 Příspěvek od Zdenda530d »

Tak, problém s nefunkčními tlačítky jsem chtěl vyřešit uživatelsky nejsnazší cestou - tedy jsem koupil nové rádio, které mělo být "TOP". Bohužel po zapojení, jsem zjistíl, že má pruhy - co teda na tom že tlačítka fungují, když jsem měl na display arabský magazín - mimoto přední panel onoho TOP rádia byl dost omakaný stejně jako tlačítka. Ale s prodejcem byla dobrá domluva a slevil razantně z ceny a přeplatek férově poslal na účet.

Takže jsem se smiřoval s tím, že budu mít TOP vypadající rádio s TOP MIDem, které je bez tlačítek a nebo ošuntělý krám, který aspoň funguje...

Nedalo mi to a po nastudování videí z youtube jsem se pustil do předělání předního panelu včetně MID z původního rádia na "zadek" z kupovaného a doufal jsem, že budu mít kliku. No po dvouapůl hodinové práci jsem měl hotovo, pak chvilka strachu přin zapojování a teď - :lol: :lol: :lol: mám TOP rádio s čelním panelem jako novým a u něhož je vše funkční. Asi největší stres byl odlepit fungující MID z tišťáku a předělat na druhý, ale POVEDLO SE!!!!!!!!
Odpovědět