Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

cejtim benzín

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
CharlitoCZ
Klubové ID: 541
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od CharlitoCZ »

Chci se zeptat, mám nově bmw a nejsem uplnej trouba co se aut týče, avšak bmw je něco jinýho než bejvalá felda, tak by mě zajímalo jestli nemáte nějaký zkušenosti s tím, že když jedu např. do prudkýho kopce, nebo do ostrý zatáčky, tak se mi stává, že občas cejtim v autě vůni benzínu.. je to nejspíš nějaká netěsnost, ale máte typ kde to hledat? Už jsem různě koukal, ale nikde nic neteče ani nekape :?
xsun
Klubové ID: 104
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od xsun »

CharlitoCZ píše:Chci se zeptat, mám nově bmw a nejsem uplnej trouba co se aut týče, avšak bmw je něco jinýho než bejvalá felda, tak by mě zajímalo jestli nemáte nějaký zkušenosti s tím, že když jedu např. do prudkýho kopce, nebo do ostrý zatáčky, tak se mi stává, že občas cejtim v autě vůni benzínu.. je to nejspíš nějaká netěsnost, ale máte typ kde to hledat? Už jsem různě koukal, ale nikde nic neteče ani nekape :?
zkus oddelat zadni sedadla, pod nima by mela byt palivova nadrz a nejaky hadicky nebo co, tak mrkni tam jestli nekde nezustava benal ... ja to rozdelany nemel, tak o tom nic nevim, ale Sprite by ti k tomu mohl neco rict, ten to resil kdyz mel podobnej problem ...
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#3 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

jak pise kolega, zacni pod sedackou pod deklem u vika cerpadla (+na druhe strane je jeste jedno)... pak pod autem po hadickach... vetsinou to bejva spojem v mistech pod nohama ridice u filtru paliva (zterele hadice) a pak u motoru prechod do vstrikovaci listy
“Ability is what you're capable of doing.”
Raptor1

#4 Příspěvek od Raptor1 »

A než to objevíš, raději voz s sebou hasičák... :wink:
Sprite
Klubové ID: 2125

#5 Příspěvek od Sprite »

jj...taky sem měl tento problém...Vyndej zadní sedadlo, odklop gumu a pod plechovýma deklama jsou plováky..Já měl u toho vpravo (bez čerpadla) prasklou plastovou trubičku co je na ní nasunutá hadička..Prosakovalo to ven a to výko plováku bylo plný benzínu...Docela hustý, protože hned vedle toho je konektor ukazovatele stavu paliva...Novej plovák cca 1500...Ale třeba to u Tebe tím nebude...Taky to prý může být tím, že je špatný nějaký filtr co je u nádrže kvůli výparům... :wink:
George_D
Klubové ID: 49
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od George_D »

Sprite píše:jj...taky sem měl tento problém...Vyndej zadní sedadlo, odklop gumu a pod plechovýma deklama jsou plováky..Já měl u toho vpravo (bez čerpadla) prasklou plastovou trubičku co je na ní nasunutá hadička..Prosakovalo to ven a to výko plováku bylo plný benzínu...Docela hustý, protože hned vedle toho je konektor ukazovatele stavu paliva...Novej plovák cca 1500...Ale třeba to u Tebe tím nebude...Taky to prý může být tím, že je špatný nějaký filtr co je u nádrže kvůli výparům... :wink:
To odvětrání je v motorovym prostoru napravo, před brzdovym válcem, taková černá plastová trubka velikosti 1/2 piva v plechu :lol:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od CharlitoCZ »

Super!!! :D díky moc za rady, zejtra bych už mohl mít konečně volno tak to prozkoumám (ten hasičák asi neni špatnej nápad...) :D díky :wink:
MIKI
Klubové ID: 81
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od MIKI »

Mel jsem to samy..a byl to povolenej uzaver u cerpadla pod zadnim sedadlem...
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od CharlitoCZ »

no uvidíme, je mi totiž divný, že to dělá jen někdy, řekl bych že když se to nějak víc naklání, nu uvidíme.. :?
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od CharlitoCZ »

tak jsem se konečně k tomu dostal, no nicméně o moc moudřejší teda rozhodně nejsem, vyndal jsem zadní sedačky a ten hnus co je pod nima, pak jsem na obouch stranách zul ty plechy, za řidičem mírně hlína, ale taková šedá (suchá) no a u spolujezdce vzadu jsem na to koukal a je to takový vlhký a oblepený tou hlínou (v tom zelenym plastovym něčem) odkud to tam může jít? Koukal jsem na to, ale ač jsem se na to díval sebevíc chytře, tak jsem to stejně nějak nevydedukoval, dá se to nějak rozebrat? Případně když odpojim tu hadičku bude z toho čů*at benzín, nebo to neni pod tlakem?? Prosím pomoc :cry:

díky :wink: :D
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 117

#11 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

Hele Charlito , ja jsem jednu dobu citil porad benzin v aute. dal jsem to do servisu a menili mi hadicku u motoru.( byla uplne sterela a pres ni prosakoval benzin) Mozna hledas na spatnem miste.... sver to radsi nejakemu mechanikovi.... :wink:
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od CharlitoCZ »

to si prave nemyslim, protože ten zadek je fakt znát že je vlhkej, nicméně ta hadička je v pohodě co jsem koukal, ale spíš mi přijde že to tam nějak prolejzá zkrz ten plast (jestli je třeba rozšroubovatelnej) :?
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od CharlitoCZ »

táák, prosakuje to nejspíš tou plastovou konzervou co je vzadu pod sedačkama, dá se to nějak rozšroubovat? (DÁ ALE JAK) ??? :D Ručně to nějak povolit nešlo, neni tu nějakej kulturista? :D - prej stačí jen vyměnit gumový těsnění co je mezi konzervou a víkem.. :?
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od CharlitoCZ »

hele, teď se na tohle téma koukám do knihy "jak na to" a zjistil jsem celkem divnou věc..
na pravý straně - myslim tu, jak tam jsou 2 konekory - za spolujezdcem(tam to i nejspíš teče) tak v tý knize je obrázek, že tam vedou 2 hadičky, jedna je
- přívodní pal. hadice k čerpadlu
a druhá mi tam chybí!!! -- 8O
- vyrovnávací hadice pal nádrže
je normální že tam neni??? Ono už mi to přišlo divný na začátku, protože je tam na ni i takovej ten čudl na kterej se navlíká, nicméně když to normálně jelo a spotřeba taky v klidu, tak jsem si řekl že to je asi pro jiný modely, nicméně v tý knize nepíšou, že je všude jiná.. :? :?

koukal jste někdo, nebo kouknete se prosím někdo jestli ji tam máte?? Prosimprosim.. :(
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od darmon »

vono to je trosku jinak. Je normalni najit v knize 'jak na to' neco co se ti nehodi :D
Lada Zuzjak
Klubové ID: 2915

#16 Příspěvek od Lada Zuzjak »

No tak to mne taky cekalo vsechno, na e36, nejdrive nadrze, pak hledam a hledam tak sem vymenil hadicky k vstrikovaci liste a furt. delalo to pouze za stavu ze byl motor naprosto sudenej, ale tak ze byla louze pod autem. no a uz sem to nasel O-kouzky u vstriku ko resp jeden :-)
crestik

#17 Příspěvek od crestik »

...tak právě řeším podobnou věc, akorát se k tomu přidalo, že při tankování do plna bylo jakoby přicpané odvětrání. S autem se ujelo asi 10-15km, ale na ukazateli to poskočilo od plna někam, kde to bývá po 80-100km.
Shodil jsem sedačku, sundal plechové kryty, a pod levým viz obr. Bahýnko z čerstvého benzínu. A to plastové víko je jakoby volné. Může tudy utéct odhadem tak 10l?
Přílohy
nadrz.jpg
nadrz.jpg (129.24 KiB) Zobrazeno 155 x
Cuky

#18 Příspěvek od Cuky »

Ano určit může jelikož plná nádrž (až po hrdlo) má hladinu víš než je ta matice. Zkus jí utáhnout nejdřív.
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#19 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Taky pridam dotaz, auto mi hrozne smrdelo benzinem, vymenil jsem lambdu a zlepsilo se to, ale bylo to v lete. Ted jak trosku prituhuje, auto je opet dost citit, navic jsem naposledy nastartoval auto a sel citit cistej benzin, ne ten jinej zapach z vyfuku, ale po chvili to prestalo, nikde jsem zadnej unik nezaznamenal, jediny co mam je podezreni na vadny jeden nebo vice vstriku, muze to byt nekde odtamtud?
Odpovědět