Zdravim borci, zjistil jsem na bafku problem... a byl bych neskutečně vdečný za vaše názory. Auto se začalo přehřívat.. při normalní jízde cca 20-30km kdyz tomu nesolim a jedu jen trošku ostře tak v pohode drří teplotu ale jak mile letim třeba 140 chvíli nebo to táhnu do dlouhýho kopce tak teplota jde okamžite nahoru.... co myslíte je to ta prosnulá hlava toho TDska?
První věc co mě napadne je špatná funkce termostatu . Podle mě se už neotvírá do plna tím pádem se uchladí bez velké zátěže . Hlavu bys poznal i na výkonu .
bych to viděl na přicpaní chladič. Zkus ho vyndat a pořádně propláchnout...nadopovat do něj vodu z každé strany. Většinou jsou na spodku chladiče strašné s*ačky
stenlie píše:První věc co mě napadne je špatná funkce termostatu . Podle mě se už neotvírá do plna tím pádem se uchladí bez velké zátěže . Hlavu bys poznal i na výkonu .
Prasklou hlavu na výkonu nepoznáš, jedině že by bylo prasklý těsnění mezi válcema, to pak je znát
kluci tak jsem do toho hned vlez pač me vsichni strasi tou prasklou hlavou vytahl jsem termostat a ten samozrejme nechodí takze závada indentifikována ale divim se co ten motor dokaze na malej okruh uchladit jinak dekuji za vas cas
s prasklou hlavou hned strašej všichni kdo tomu nerozuměj, jinak počítej s tím že jí nejspíš prasklou máš taky,ale na funkci to nemá absolutně žádnej vliv a vpohodě to najezdí ještě hafo kilometrů.
U tds jsou tak 2 hlavy z deseti ok ostatní budou někde ruplé,ale většinou se na to přijde až když je potřeba sundat hvalu z nějakého jiného důvodu(rozvody či těsnění)
pokud se v tom už budeš rejpat a fridex bude vypadat podezřele,vypláchni ten chladič uděláš si fóra na příště,pokud máš klimu vyčisti rovnou prostor mezi chladičema