Ahoj,
chtěl bych Vás poprosit o radu, případně tip.
Mám problém na 328i, kdy někdy (6 z 10 startů) špatně startuje, příjde mi, jakobych musel startovat s plynem...jakmile nastartuju a je auto studené, otáčky okamžitě padají a padají, když potřebuju vyjet, couvnout většinou chcípne, když se zahřeje, tak už nechcípá, ale otáčky padají až někdy k 500 na volnoběh a je to celé rozhrkané, jakoby motor chtěl vyběhnout a utéct...možná nemá souvislost, ale nejdříve sem tam špatně startovalo, otáčky se přidaly až v poslední době...
Mám návrhy na xy věcí od čidla kliky, teploty, vačky přes váhu vzduchu, lambdu a samozřejmě se mi nechce vše hned měnit, pokud je to ok....tak mám prosbičku, jestli není někdo z Přerovska nebo Olomoucka, kdo by to dokázal napíchnout na diagnostiku a zkouknout to. Bohužel jsem byl pár týdnů mimo a nestihl jsem technickou, takže bych potřeboval spíše, kdyby měl někdo cestu kolem - nechce se mi příliš trajdat bez TK.
e: dnes jsem objevil aktualizaci podobného problému, omlouvám se tedy za dvojité téma, klidně prosím spojte
děkuji Zdeněk
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Špatné starty, chcípání za studena, kolísání otáček e36, 328
- Filozof
- Klubové ID: 1044
Mě loni dělalo auto to samé. 5s starty a někdy na podruhé ...
svíčky šly do kytek po pár tisících KM.
Po výměně kvalitních to jezdilo jako víno.
Pak ještě těsnost sání dělá to strašně moc a auto tarokuje a hádá se...
Taky by mohla umírat palivová pumpa , nekvalitní benzín stím jsem se taky setkal.
Začlo to zlobit skokově nebo postupně se to zhoršovalo ?
Jaké tam jsou svíčky ?
Kousek je jarax nebo tady nademnou ti jistě rád pomůže.
svíčky šly do kytek po pár tisících KM.
Po výměně kvalitních to jezdilo jako víno.
Pak ještě těsnost sání dělá to strašně moc a auto tarokuje a hádá se...
Taky by mohla umírat palivová pumpa , nekvalitní benzín stím jsem se taky setkal.
Začlo to zlobit skokově nebo postupně se to zhoršovalo ?
Jaké tam jsou svíčky ?
Kousek je jarax nebo tady nademnou ti jistě rád pomůže.
-
- Klubové ID: 1463
- Kontaktovat uživatele:
jj s klukama jsem domluvenej, že jak budou mít chvilku, tak to zkusíme napojit...
svíčky jsou tam cca rok předepsané ngk, palivový filtr loni novej...od té doby jsem najel nevím - 5 000km
To s tím benzínem mě napadlo - možná i bordel v nádrži (jestli je to možné) - když jsem měl plnou, tak to bylo docela ok, sem tam blbě startovalo - ale spíše problém na starteru, který se chystám prohodit...ale jakmile mi padla nádrž pod půlku, tak to začalo zlobit (možná náhoda)...
zítra zkusím kousnout na těsnost sání - projdu všechno, co najdu:)
svíčky jsou tam cca rok předepsané ngk, palivový filtr loni novej...od té doby jsem najel nevím - 5 000km

To s tím benzínem mě napadlo - možná i bordel v nádrži (jestli je to možné) - když jsem měl plnou, tak to bylo docela ok, sem tam blbě startovalo - ale spíše problém na starteru, který se chystám prohodit...ale jakmile mi padla nádrž pod půlku, tak to začalo zlobit (možná náhoda)...
zítra zkusím kousnout na těsnost sání - projdu všechno, co najdu:)