Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E93 330i Zatékání do blatníku/do boku

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vojtoy

#1 Příspěvek od Vojtoy »

Zdravím vespolek,

opět jeden na téma zatékání do kabrioletu a doufám, že jsem četl pozorně a že toto téma neřešil někdo již dříve.

Zjistil jsem, že mám plný bok / blatník vody - je to prostor kam sjíždí zadní trojúhelníkové okýnko. Vodu jsem vytáhl hadičkou horem, bylo jí tam opravdu hodně, odhadem dobrých 10-15 litrů a byla úplně čistá. Dotčené okýnko normálně fungovalo i komplet "ve vodní lázni", akorát vyjíždělo vlhké.

Otázka je jednoduchá: co s tím? Mám řešit příčinu a hledat kudy tam teče, nebo spíš mě napadá, že fakt že tam teče je normální a jestli tam jen nemám ucpaný nějaký odtokový kanálek z té dutiny a potom jak na to?

Předem děkuji za veškeré rady a tipy!
Miguel

#2 Příspěvek od Miguel »

Určitě ucpaný odtok a řešit co nejrychlejš. Trpěj na to i Z4 a zatéká do motoru ovládání střechy (ten stojí u Z4 cca 9 tisíc). Měl by být vidět po sundání podběhu, ale dobré je mrknout do ETK :wink:
Vojtoy

#3 Příspěvek od Vojtoy »

Miguel píše:Určitě ucpaný odtok a řešit co nejrychlejš. Trpěj na to i Z4 a zatéká do motoru ovládání střechy (ten stojí u Z4 cca 9 tisíc). Měl by být vidět po sundání podběhu, ale dobré je mrknout do ETK :wink:
Ok, rozumím a děkuji za radu! Ještě dvě doplňující otázky, neb jsem nový na fóru i majitel BMW: prvně co je ETK? A potom vzhledem k tomu, že nejsem technicky zdatný a podběh si určitě sám nesundám, kam s tím v Praze a okolí zajet? (kdo to rychle, kvalitně a za rozumný peníze udělá?)

Díky!
Miguel

#4 Příspěvek od Miguel »

ETK je elektronický katalog dílů ( http://www.realoem.com/bmw/select.do ), díky obrázkům se dá přijít na to kde a jak se k čemu dostat.
Záleží odkud jsi a případně si projít místní zkušenosti se servisy.
Risa525

#5 Příspěvek od Risa525 »

s E36kou raději nejezdím vůbec v dešti abych nebyl překvapenej :oops:
sleduju počasí a jezdím jen když je krásně.... :roll:
Dresic

Re: E93 330i Zatékání do blatníku/do boku

#6 Příspěvek od Dresic »

Ahojte, nechci zakládat nové téma, tak se zeptám tady. Koupil jsem E91 po chlapkovi co ji měl 8 let. Ale moc servisu ji nedal. Jednoho dne jsem auto nenastartoval, hučelo u autobaterky, tak jsem se na ni šel podívat a byl jsem v šoku. Kopletně plavala po vodou. Vše jsem vybral a vysušil, hnusná rezavá voda, draty uhnilý. Vše jsem spravil. Ale otázka zní jak se tam voda dostala? Byla tam dle mého tak 3 roky v kuse. Baterka ještě originál BMW ,

Zkusím vložit fotky. Díky z každou radu. Mám pocit že tam znovu voda přibývá po wapce.

https://dresic.rajce.idnes.cz/vsehochut ... resize.jpg
Odpovědět