Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

únik chladící kapaliny,tlak na hraně v systému.

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
radokrno

#1 Příspěvek od radokrno »

Zdravim..E46,330i,M54b30
mám probléms chladícím systémem..Před časem mipraskla expanska,pak mi po špatném připojení vylítala voda ven .
Od té doby jsem najel 260km a voda se držela na maximu..po dalších zhruba 400km voda byla pryč.
hadice vrchní do expansky tvrdší,ale zmáčknutelná,teplota drží,nekucká neškube,šlem neni,olej ve vodš také ne...chladič studený..
video:po schladnutí se voda valí ven....video neni do prohřátí vody.
všiml jsem si ,že když jedu po ránu na studený motor,,je slyšet bublání u palubky...zhruba okolo 2000 otáček..
http://www.youtube.com/watch?v=bWGGbTC7 ... e=youtu.be

prodím o radu,děkuji
roman320

#2 Příspěvek od roman320 »

Odvzdusneny to mas dobre?
radokrno

#3 Příspěvek od radokrno »

to právě nevim nejsem si jist...potřeboval bych takovou tu banku na hrdlo expansky nechat to komplet vybublat ..přijde mi že tam mám bublinu...ale takhle mi to vytlačí spoustu vody a nevim nic protože nevydržim nechat to chcát...
radokrno

#4 Příspěvek od radokrno »

nevim postavit to čumámkem nahoru a nechat to z tý expansky vychcat až po poklec hladiny a dolívat?
Kalasnikov

#5 Příspěvek od Kalasnikov »

čumákem nahoru neodvzdušníš
radokrno

#6 Příspěvek od radokrno »

stoupnul jsem na rovinu...otevřel expansku,,malej čůrek jsem ucpal prstem-nechal teplotu vystoupat na dvanáctou-voda najednoou těsně před dvanáctou klesla v expansce těsně nad maximum...zavřel a jel--po ujetí zhruba 20km...zastavil -otevřel dekl motoru-sahnul na horní hadici a ta byla měkká...
předtím když byla tvrdší jsem to nechal schladnout a dolil-najel zhruba 25km a byla zas tvrdá.
výsledek je ten,že to nechám vychladnout,kouknu do expansky,,pokud bude na maximu nechám to být,pokud ne doliju na max,,,projedu to,sahnu na hadice ,pokud bude měkká budu jezdit a čekat,,,pokud uteče a hadice po týdnu ztvrdnou ,je jasný,že to tam přifukuje a zajedu na měření tlaku válců a kontroly CO2 v chladícím systému. :roll:
niclepšího už nevymyslím.
radokrno

#7 Příspěvek od radokrno »

jaký je povolený tlak v expansce...mám 0,5 baru :?:
beann

#8 Příspěvek od beann »

studeny motor, otevri odvzdusnovak, otevri chladic, nalej vodu na max. nastartuj, hladina by mela pomalu padat. Az hladina uz nepujde dolu a pujde ven jak odvzdusnovakem tak hrdlem, zavri oboje. dohrat motor je-li to potreba, zastavit znovu povolit odvzdusnovak, kdyz pujde vzduch nechat ho vylitat ven, kdyz voda zavrit. hotovo
Odpovědět