Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Chip od Kelleners nebo JB4 ?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
IlikeU

#561 Příspěvek od IlikeU »

bmw335 píše:
riki18 píše:Mam rad svoje auto tak to nebudem robit :) globalne musis mat vibracie pri takych otackach na najvyssi stupen, vsak tam trpi spojka najviac. Ak by si mal zotrvak ko tak by si to mal pocut a citi aj na neutrali. Daj si to zkontrolovat v servise najskor, kto nepocul, nevidel nemoze ti poradit cez forum.

V servise mě pošlou do prdele, když jim řeknu, že tam mám nějakou přídavnou jednotku:D Budou mi cpát jejich performance za 30tis a eště mi řeknou, že jestli to nevyhodím tak se mi za 10km rozpadne auto:D
Je pravda, že když přidám nárazově na neutrál plyn cca 1500 ot tak při spadnutí ot. je slyšet takovej tichej kopanec někde mezi převodovkou. Mám to už od začátku co to bylo nový. V Inveltu mi měnili převodovku v záruce, ikdyž jí nic nebylo a dělalo to furt. Byl jsem s tim i v německu, kde řekli že tam nic není a že dali do převodovky speciální olej a už to nedělá:D dělá....Když sešlápnu spojku a udělám rychle těch 1500 ot tak to slyšet není. Nevím co to je no......Tak vidíte, když to nikdo nechcete zkusit, tak nevíte, jestli vám to taky nedělá....na netu to dělá spoustu lidem

automat mi zařadí 6ku při 70 a pokud přidám decentně plyn nechá jí tám ale pokud dám plnej automaticky podřadí, i když to mám na manual a řadím pádlama. Hold asi mě nechce nechat udělat co se mu nelíbí :D
IlikeU

#562 Příspěvek od IlikeU »

riki18 píše: Stretneme sa a skusime vsetci tvoje auto :)

groupen sex s 335i :lol:
bmw335

#563 Příspěvek od bmw335 »

IlikeU píše:
bmw335 píše:
riki18 píše:Mam rad svoje auto tak to nebudem robit :) globalne musis mat vibracie pri takych otackach na najvyssi stupen, vsak tam trpi spojka najviac. Ak by si mal zotrvak ko tak by si to mal pocut a citi aj na neutrali. Daj si to zkontrolovat v servise najskor, kto nepocul, nevidel nemoze ti poradit cez forum.

V servise mě pošlou do prdele, když jim řeknu, že tam mám nějakou přídavnou jednotku:D Budou mi cpát jejich performance za 30tis a eště mi řeknou, že jestli to nevyhodím tak se mi za 10km rozpadne auto:D
Je pravda, že když přidám nárazově na neutrál plyn cca 1500 ot tak při spadnutí ot. je slyšet takovej tichej kopanec někde mezi převodovkou. Mám to už od začátku co to bylo nový. V Inveltu mi měnili převodovku v záruce, ikdyž jí nic nebylo a dělalo to furt. Byl jsem s tim i v německu, kde řekli že tam nic není a že dali do převodovky speciální olej a už to nedělá:D dělá....Když sešlápnu spojku a udělám rychle těch 1500 ot tak to slyšet není. Nevím co to je no......Tak vidíte, když to nikdo nechcete zkusit, tak nevíte, jestli vám to taky nedělá....na netu to dělá spoustu lidem

automat mi zařadí 6ku při 70 a pokud přidám decentně plyn nechá jí tám ale pokud dám plnej automaticky podřadí, i když to mám na manual a řadím pádlama. Hold asi mě nechce nechat udělat co se mu nelíbí :D

No výhoda automatu:D Tak asi se tohle nelíbí ani manuálu:D Jak to, že ti jí řadí až při 70? Já když mám nastavený u manuálu to správný řazení tak ikdyž jedu 50 na 6tku tak je to dle ukazatele OK, jakmile to klesne pod pa ukáže mi at dám 5tku:) Jinak pro pobavení u GTR dává automat 6tku už při 38kmh :lol:
bmw335

#564 Příspěvek od bmw335 »

IlikeU píše:
riki18 píše: Stretneme sa a skusime vsetci tvoje auto :)

groupen sex s 335i :lol:

moje 335tka je ale lesba :lol:
riki18

#565 Příspěvek od riki18 »

bmw335 píše:
riki18 píše:Ked robim adaptaciu na 3jke od 1500 tak samozrejme ze mam vibracie ale nie take co by bolo rusive alebo nieco drnkotalo ako ked je rozbity zotrvacnik. Je to normalny prejav motora na nizke otacky. Jazdim stale dost agresivne ale nikdy som nemal pocit pazvuku a samozrejme nejazdim pod otacky. Ja zase nemam ziadny zotrvak :) Stretneme sa a skusime vsetci tvoje auto :)

Tohle jsou vibrace ale ze zadu od náhonu, ne od motoru

Když jedu na mapu 6 se sníženýma psi v těch otáčkách nizkých tak je to OK a nedělá to....

To sa ti moze zdat ze odzadu kedze to tahas cez kardan. Presun zvukov je svina :) mesiace som hladal pricinu pukania, vymenil som vsetko mozne a nakoniec to boli tlmice :) A taktiez som mal pocit ze to je vzadu :)
IlikeU

#566 Příspěvek od IlikeU »

to nemám vůbec nevadí že je lesba.

Jinak tu 6ku tam dává asi dřív, jen jsem chtěl říct že při plném plynu automaticky podřadí i když to mám na manuál.
riki18

#567 Příspěvek od riki18 »

IlikeU píše:
bmw335 píše:

Moj automat je pri D rezime hotovy ked chcem jazdit rychlo, sice podradi ale kym sa zakusne...preto DCT je dobra len v manualnom rezime na razantnu jazdu.
Poldav6

#568 Příspěvek od Poldav6 »

bmw335 píše:moje 335tka je ale lesba :lol:

Však ona ráda změní orientaci, až nás pozná... :-D

Hele to "drnčení" jako po bílé čáře tam možná v mírnější podobě mám taky, ale už to neřeš. Skončíš se stetoskopem a budeš poslouchat všechno co vrzne :) Prostě to auto je naboostovaný a takhle aspoň tiše protestuje, když mu nakládáš v nízkých otáčkách. Podřaď a jeď :)
riki18

#569 Příspěvek od riki18 »

IlikeU píše:to nemám vůbec nevadí že je lesba.

Jinak tu 6ku tam dává asi dřív, jen jsem chtěl říct že při plném plynu automaticky podřadí i když to mám na manuál.

Mne drzi :)
IlikeU

#570 Příspěvek od IlikeU »

to riki18:

a když se dostaneš k omezovači přeřadí ti na vyšší stupeň i když to máš na manuál?

Mě se díky tomu blbje driftuje páč dam za dva a sviňa mi pak přeřadí na 3 a úplně to rozhodí auto :(
IlikeU

#571 Příspěvek od IlikeU »

Technická otázka.

Řeším ten methanol a AFR kterí stím hodně souvisí.

pokud někdo neví AFR je poměr vzduchu a paliva. Co jsem tak všude šetl ideální je kolem 12-14:1.

Když člověk používá methanol, potřebuje udělat chudčí směs tedy pokud mám AFR 12:1 posunout ho na 11:1.

a teď to přijde:

V nastavení JB4 je možno toto AFR měnit ale jsou tam hodnoty 20 a výš. riki si tam nastavil dokonce 0 čemuž přestávám rozumět.

Ví někdo jak funuje nastavení AFR v JB4? pročetl jsem i plno věcí na N54tech a žádná odezva.
IlikeU

#572 Příspěvek od IlikeU »

jinak při vstřikování methanolu před turbo a před klapku. Se sníží teplota vzduchu, který se tak nerozpíná a turbo pak je schopno při stejnem namáhání vydat o 0,2Bar víc což je cca 3,5PSI
riki18

#573 Příspěvek od riki18 »

Daj si afr a to druhe na nulu. To mi potadil Terry :) videl si moj log kde afr sa ani nepohne :) rovna ciara.
Mapa 3 je na Metanol takze urcite je aj palivo prisposobene. Inak by si mal chudu zmes a mohlo by ti to sposobovat problemy.
riki18

#574 Příspěvek od riki18 »

IlikeU píše:to riki18:

a když se dostaneš k omezovači přeřadí ti na vyšší stupeň i když to máš na manuál?

Mě se díky tomu blbje driftuje páč dam za dva a sviňa mi pak přeřadí na 3 a úplně to rozhodí auto :(

Mne to nepreradi. Zase mam uplne iny automat ako mas ty. Je to skor robotizovana dvojspojkova prevodovka.
romano007

#575 Příspěvek od romano007 »

No to mě jedinný na tom normal automatu taky sere že se to přeřadí před omezovačem i když to mam na manuál.
IlikeU

#576 Příspěvek od IlikeU »

Tak čučte na drát jsem na hradecký dalnici u Mcdonalda. Dnes jsem sel testovat auto a vysledek porovnejte sami. Mapa 5 a bezvadnej boost a hezky klesa. :D
Přílohy
log dalnice.jpg
log dalnice.jpg (154.89 KiB) Zobrazeno 752 x
IlikeU

#577 Příspěvek od IlikeU »

Jinak mapa 3 je jen kdyz mas mas methanolovy set od JBM. Kdezto ja jsem si obednal od aem coz mi vyhovouje vic. Vstrikovani methanolu bude závisle na talku turba. Chci jezdit na Mapu 6 + methanol.

tudíš nemůžu mapu 3. Jinak je divný mít AFR 0 je to vesměs nesmysl, leda že by JB4 to neumela ovlivnit a je jedno co tam nastavis. Zkusim az od tud budu vyjizdet dat vsude 0 a uvidime udelam dalsi log.

Prikladam log 2. pokus. Stabilní boost od zacatku skoro az do 6000ot :D
Přílohy
daknice 2. pokus.jpg
daknice 2. pokus.jpg (52.65 KiB) Zobrazeno 748 x
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#578 Příspěvek od Marty_ »

Opravdu teda nejsem znalec:) spis dotaz - target v nizkych otackach nemel by rovnou vystrelit na nejakych tech 17psi a drzet se tam? Nez takhle skakat podezrele?:o) A boost koukam ze se ti taky "buduje" pomalu, stejne jako me..:( musis mit taky znatelny lag co?
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#579 Příspěvek od Marty_ »

Ten druhy log je k prdu, jsi na zacatku vymekl a ubral:D
IlikeU

#580 Příspěvek od IlikeU »

mam 15psi při 2000ot což si myslím že je super, žádnej lag. Target při 2000 je 14psi.

Btw dalsi technická otázka:

Dle mé samostudie je BMW 335i Biturbo. Bmw335 napsal twin turbo tak jsem zmaten.

Biturbo= dve turba kazde ovladane samostatne, stejne velke coz je 335i¨

Twin Turbo= male turbo a velke Turbo. malé riztáčí velké v nízkých otáčkách. Velké turbo fouká ve vysokých otáčkách. Např. : 335D 535D
Odpovědět