Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Střešní okno e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dabler
Klubové ID: 2725

#1 Příspěvek od Dabler »

Mám občasný problém. stává se ,že střešní okno u mého kupé, čas od času stávkuje a nefunguje.někdy stačí jen vytáhnout klíč ze zapalování znova nastartovat a funguje, jindy třeba už ani po opětovném nastratování nejede ale kupodivu po 2hodinovém stání opět jede. servomotorek je troufám si říct vpořádku, kontakty jsem vizuelně prolezl a vše vypadá neporušeně, dočetl jsme se o nějakém mikrospínači v motorku, neřešil někdo obdobný problém?
případně by se mi hodilo schéme s barvamy drátů abych to mohl proměřit. dík za rady
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#2 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Čaues, měl jsem ten samí problém co máš ty. Chvíli šlo chvíli nešlo.. blbé bylo když jsem ho měl otevřené, zaparkuju a chci jít domu a ono nešlo zavřít:D No a po čase se to zhoršovalo až spíš nešlo a ělo jen vyjímečně náhodou. Tak jsem vzal kus kabelu a přivedl mu + přímo do spínače a hle.. okýnko fungovalo. Tak jsem si vzal multimetr a změřil ten konektor co do něj vede proud.. když odklopíš tu krytku se spínačem okna, tak tam do toho toho spínače povede červeno modrej a hnědej drát, tak jsem odpojil spínač a změřil jestli do něj jde proud a nešel. Šel jsem tedy po kabelech, vede to od spínače do pravého sloupku a za kastlík spolujezdce, a koukal jsem, jestli nemám někde přetrženej drát a nikde nic. V pojistkovce žádná prasklá pojistka, ale proud do toho nešel. Tak jsem se naštval, vyvedl jsem si + od zapalovače, zadem přes kastlík a za kastlíkem jsem si ten + napojil na kabel co vede do šíbru. Je to sice prasárna, ale jinak jsem už nevěděl. Snad ti to nějak pomůže.
shade741

#3 Příspěvek od shade741 »

nevím jak teda je vedenej šíbr, ale spousta těhle kabelů je zavedená do spojovačů kabelů pod kobercem, dostane se tam vlhkost a je vymalováno viz foto http://shade741.rajce.idnes.cz/koroze#1 ... 5176_n.jpg

ty černé cosi, to tam zkoroduje a třeba z toho vypadne, mě pak takhle náladově fungoval centrál kvůli tomuhle, ten stav toho auta neřešte byla to e36 316 za cenu novejch kol co na ní byly :-)
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#4 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Doprcic, ja zapomnel na tu spojovacku za kastlikem, cely jsem to mel sundany, ale tam jsem sr nepodival, tak to budu muset zkontrolovat znova:-/
Lucifer
Klubové ID: 3086

#5 Příspěvek od Lucifer »

shade: řekni mi jak si vyndal celej koberec ? Řezal ? Nebo jednom kuse si ho vytáhli ze spodu klimaboxu ?
Totic Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3742

#6 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Hehe bojíš se, že tam máš něco podobnýho? :lol:
shade741

#7 Příspěvek od shade741 »

Ty bláho to dybych věděl, po tý době to už nevím, to auto už je dávno pryč a jak sem říkal nebylo třeba se ktomu chovat moc hezky takže předpokládám že sem to tam nějak buď vytáhl nebo obřízl, byl to sociál a úplná holota, ale mělo to aspon otáčkoměr a mlhovky :lol:

ale co si pamatuju dobře našel sem asi cca kilo v drobnejch a pár marek nebo čeho :D
Odpovědět