Martyn píše:Tak jsem po pul roce nahodil JB a vytahl mazla ze zimniho spanku:)
Konecne na treti pokus:) mi prislo spravne tunitko (G5 ISO), co rikate na prvni log? Auto jeste nebylo plne adaptovane a zacinam na samotnem naturalu.. Driv mi to tlacilo az k 18psi, ted jsem na 13-14ti:( uvidime co to provede s etanolem, kolik teda tam muzu bezpecne nakulit?:) jen G5, DP´s a DCI, nemam flash ani pumpu.. zkusim 30% a uvidime:)
Jinak pri prvnich testech zadne chyby ani kody.. Tuk tuk:)

Tak to gratuluju, k prvním letošním zážitkům.
Dokud jsem neměl ISO 17 tak mi to na e85 vůbec nechtělo ject.s iso 17 jsem dal i 50/50 a jelo to čistě nic neškubalo. Ten nárůst výkonu není až takový jak by člověk čekal. Resp. Pokud někdo má origo e85 jednotku a jezdí na čistej ethanol tak je projev mnohem znatelnější.
Problém je že etanol má nížší výhřevnost ve válci a klasická e85 jednotka prodlužuje čas vstřiku do válce. JB4 toto nedělá, pracuje jen s relativně větším octanovým číslem, které vznikne smícháním s E85 a benzínu.
Co jsem se dočetl diky poldovi kterými řekl tajné heslo methanol
Je to vlastně brácha ethanolu jen má opačné vlastnosti. Zvýšená výhřevnost. Proto je ideální kombinace E85 do nadrže a methanol přivstřikovat rovnou do saní s poměrem 1/1 s vodou.
Pokud někdo chce motoru ulehčit dá se použít kit pro vstřikování methanolu a stříkat pouze čistou destilku, která schladí směs, je to účinější než intercooler.
Při kombinaci E85 + methanol s JB4 která s methanolem počítá na mapě 3 je výsledek dokonalej.
Až dorazí kit na vstřikování methanolu. Půjdu na Brzdu a budu měřit tyto hodnoty.
Výkon mapa 2 čistý benzín bez methanolu.
Mapa 3 E85+methanol
Mapa 5 E85 40%
Mapa 7 závodní benzín 110octanu
Mapa 7 závodní benzín 110octanu + methanol
Samozrejmosti bude racelogic, kterej mám zamluvený a přidám i časy z výše uvedenými kombinacemi map a paliv.