budu měnit brzdy na své e36 323i a rád bych to zkusil sám a nedávat to do servisu... ale potřeboval bych nějaký návod našel sem akorát toto http://www.youtube.com/watch?v=MsBM_kEFE-A&feature=fvsr ale je to e46... bude v tom oproti e36 nějaký rozdíl? jo a eště nevím co dělá na tom videu 3:40... vypadá to jako by utahoval tu destičku ale o chvíli později tu destičku tam jen tak zaklapne... a svítí mi opotřebení destiček musím to čidlo koupit nové? a ještě může mě něco překvapit nebo na co si dávat pozor?
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
výměna brzd e36
nikde sem to tu nenašel tak kdyby to tu už bylo tak se omlouvám 
budu měnit brzdy na své e36 323i a rád bych to zkusil sám a nedávat to do servisu... ale potřeboval bych nějaký návod našel sem akorát toto http://www.youtube.com/watch?v=MsBM_kEFE-A&feature=fvsr ale je to e46... bude v tom oproti e36 nějaký rozdíl? jo a eště nevím co dělá na tom videu 3:40... vypadá to jako by utahoval tu destičku ale o chvíli později tu destičku tam jen tak zaklapne... a svítí mi opotřebení destiček musím to čidlo koupit nové? a ještě může mě něco překvapit nebo na co si dávat pozor?
-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
- Kontaktovat uživatele:
Ve 3:40 neutahuje destičku, ale zatlačuje pístek zpět do brzdiče. Nová deska je neopotřebená, má výrazně větší tloušťku než stará ojetá a třmen by nešel s novými deskami jednoduše vrátit zpátky.
Někdy jde zatlačit zpět lehce, po nějaké době a při netěsnosti prachovky zoxiduje vývrt ve třmenu nebo i pístek a pak je potřeba větší síly pro zatlačení pístku zpět. Dá se to dělat třeba i truhlářskou svěrkou
Někdy jde zatlačit zpět lehce, po nějaké době a při netěsnosti prachovky zoxiduje vývrt ve třmenu nebo i pístek a pak je potřeba větší síly pro zatlačení pístku zpět. Dá se to dělat třeba i truhlářskou svěrkou
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Pískovat netřeba, stejnou službu provede kyselina fosforečná, zředěná na 30% vodný roztok. Stačí pak brzdič ponořit, nechat reagovat, až přestane "bublat" tak vyjmout, NEOPLACHOVAT, jen osušit a lakovat. Na povrchu vznikne povlak fosforečnanu železnatého, jež působí jako antikorozní ochrana.
323ti stock condition
323ti stock condition
-
roman320
- Klubové ID: 2840
Dobra rada, kde se da ta kyselina sehnat?:) v budoucnu by se to mohlo hodit:)Francis píše:Pískovat netřeba, stejnou službu provede kyselina fosforečná, zředěná na 30% vodný roztok. Stačí pak brzdič ponořit, nechat reagovat, až přestane "bublat" tak vyjmout, NEOPLACHOVAT, jen osušit a lakovat. Na povrchu vznikne povlak fosforečnanu železnatého, jež působí jako antikorozní ochrana.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3260
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3260
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
V prodejně s chemikáliemi. Používá se na úpravu kyselosti vody ve vodárnách nebo pro zahradnické/pěstitelské účely.roman320 píše:Dobra rada, kde se da ta kyselina sehnat?:) v budoucnu by se to mohlo hodit:)
323ti stock condition
323ti stock condition
-
Totic
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Hmm dobrej třetí způsob. Já to teda dělal ještě ve vrtačce s kamenným brusným válečkem jsem to celý orajbloval tu litinu na cimprcampr..Francis píše:V prodejně s chemikáliemi. Používá se na úpravu kyselosti vody ve vodárnách nebo pro zahradnické/pěstitelské účely.roman320 píše:Dobra rada, kde se da ta kyselina sehnat?:) v budoucnu by se to mohlo hodit:)
Ale co tá kyselina udělá s gumkama a těsněním? Při pískování se to prej ani sundávat nemusí.
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Gumka je na jedno použití 
323ti stock condition
323ti stock condition
tak sem brzdy konečně vyměnil akorát se mi přední pravý kotouč nepodařil povolit ten malý šroubek na imbus je totálně zarezlý...povoloval sem to snad hodinu a nic uplně sem to utopil v odrezovači a ani se nehnul tak to dám do servisu i s tou brzdovkouat si s tím poradí ale chci se zeptat můžu tedkom aspon den nebo dva jezdit když je jedna ta brzda nevyměněná?