Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

318tds-zkušenosti

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
TourinFan

#21 Příspěvek od TourinFan »

jzxr píše:ano, musí to být delší rovinka:) už jsem volal do litomyšle takže auto brzo půjde na chip.
musím se přiznat že jsem se spotřebou romlsaný po předchozím autě-GIII TDi Variant (66kW-1220kg) kde jsem se snad přes 5.5/100 se stejným stylem jízdy nedostal...

Za kolik penez je ten chip ?
jzxr
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od jzxr »

chip je za 4, údajně by měl výkon 115k. po přečtení a zjišťování co obnáší evry mod (do včera jsem netušil že něco takovýho existuje, proto jsem počítal BRZY s chipem) jsem dospěl k tomu že bych to před chipem mohl alespoň zkusit. v případě že by to z nějakýho důvodu nešlo na tento motor-pak to jistí chip. ujíždí mě i felicia 1.9D:)
kizby

#23 Příspěvek od kizby »

Jo evry fungovat bude, chip je zbytečný
beny-maser

#24 Příspěvek od beny-maser »

funguje to perfektně za ty peníze je to moc muziky za málo peněz,do nouzáku to padne někde přes 1,3 bar seriově je to nastavené na 1bar.
čerpadla jsou stejná jak na 2,5 (konstrukčně) takže se můžeš řídit podle toho popisu. Počítej že ti odejde spojka, je to masakr.
plepic1

#25 Příspěvek od plepic1 »

Mám 318 tds compact, 99 rok, nalítáno podle tacho 235 tkm, ale kdo ví, kolik opravdu... Mám to chiplý už od předchozího majitele, takže žádnej klidnej dědula s tim asi nejezdil. Zkoušel jsem spotřebu na 10 km cestu, projížděl jsem dvě vesnice a dost jsem to šetřil, jenom jsem se dotýkal plynu, skoro pořád na pětku (50 - 80 km/h) ukázalo mi to spotřebu 4,4 l. Pak jsem jel zpátky tak max na půl plynu, ale nešetřil jsem to zas tolik. Celou dobu 80 - 100 a spotřeba 5,4. Nejvíc mi to jede podle tacho 200. Jinak když s tim člověk lítá mezi vesnicema brzda plyn do 150, tak je spotřeba kolem 8 - 10 litrů. Nevim jak to jezdí bez chipu, ale s nim to lítá parádně, hrabe na suchým asfaltě, na trojku v zatáčce tomu dupnu a utrhne se to, na morkým asfaltu paráda, pořád bokem :D Ten zátah na dvojku od 2 tis otáček ... :twisted: Neni to závoďák, ale zas tak zle, jak tady každej píše, to nejezdí. Vedle do vesnice to mám 800 metrů s mírnejma zatáčkama a dám tam 160 :D Tohle auto bych si s klidem koupil znova, protože dost koukám na spotřebu :)
shade741

#26 Příspěvek od shade741 »

:roll: asi z toho auta máš opravdu radost, ale to rvaní na trojku na suchym asfaltu a ježdění driftem bych stímhle motorem fakt chtěl vidět :lol: , jako nezlob se na mě ale připomíná mi to vyprávění franty z hospody jak mu okta 1.9 táhne vodspoda až do plnejch otáček a lítá 250 na kozí stezce mezi prčicema a jezdí za tři litre :)
plepic1

#27 Příspěvek od plepic1 »

"hrabe na suchým asfaltě, na trojku v zatáčce tomu dupnu a utrhne se to" To hrabání na suchým asfaltě - na jedničku :D Ale nedelám to, páč to nechci zničit, jenom jsem to zkoušel. A to s tou trojkou, to když jedu na 2000 ot. a v zatáčce tomu naložim a trochu škubnu volantem tak se to fakt utrhne:) Nemám potřebu si tady vymejšlet, ani s tou spotřebou. Taky jsem chtěl 325 tds, ale vysokou spotřebu si jako "študý chudent" nemůžu dovolit :D Předtim jsem měl mazdu 1.4 a kadetta 1.4, za 4 a za 5 tisíc :D Nejely, žraly a s BMW jsem zatim fakt spokojenej. Ale kdyby to jelo trochu víc, taky bych se nezlobil :) EGR mám už zaslepenej, vyházel jsem z toho dost věcí, přemejšlim i o klimě, páč jsem jí nikdy předtim neměl a ani ji nepoužívám, otevřu okýnko a je to :D Pak přemejšlim, jestli vyndat katalyzátor... Mám, nebo ne? Co spotřeba? :)
Odpovědět