Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
M52B25 výměna rozvodového řetězu
no pravě že jezdím různě nejezdím drifty nebo okruh ale občas se svezu né že né , na dalnici jej nekdy i tech 200 zkusím ale ne pořád ale tech 150 tam mam docela často a jinak jezdím město hlavně Prahu a znate to kolony a horko v lete dost nepřidá a v zimně zase nekdy jezdím kousky tak zase obraceny , jinak jezdím tak průměr proto řeším ten olej ,,,,ten bixxol nevypada zle ale dodneska jsem o nem nikdy neslysel
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Nemá smysl ti něco vysvětlovat, stejně si stále vedeš svou a chceš schválit použití 5W-xx oleje a nechceš použít praxí vyzkoušený 10W-xx.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Ten 10W60 je ale dobrej tip, mě v létě po jízdě po dálnici hydra cvakaji celkem dost jak mám olej starší cca víc jak 5tis km. Bydlím kousek od dálnice a vždycky jak přijedu domu a vylezu z auta otevřít vrata a auto stojí na volnoběh tak to šije jak šicí stroj. Určitě to zkusim, myslel jsem že takovej olej stojí daleko víc...
takovýho jsem nic nepsal jen jsem napsal že jsem o tom Bixxolu nikdy neslyšel nic vic ani slovo , pouze chci ted ten nej olej co važne maže a neni to sracka z globusu nebo tesca ,,,, když ho neznám tak se ptám , co je na tom špatnýho ,,,,, jen proč jsem tak obezřetný už jsem si tady naběhl s kolama ktery neměli byt nakopaný a naprosto rovný a jel jsem kvuli tomu 150 km tam a pak zpět a na nic tak se mi nediv ,,,,,,,,,,staré pořekadlo duvěřuj ale prověřuj
Tak pánové já už dnes nevím a připadám si jak debil , dnes jsem byl v bmw servisu nejmenovanem tady u nas v Praze a když jsem jim řekl co potřebuji tak mi bylo řečeno že 10w40 pokud naleju do motoru a auto jezdilo na 5w30 že sice hydroštelum udělam dobře ale můžu skurvit šály na klice a jiné věci v motoru , ukazal mi mazací plan castrol kde skutečně je jen 5w30 ll01 bmw a castrol edge 5w30 tfs , potom jsem viděl mazací plan od mobilu a opět 5w30 mobil 3000, a když jsem se ptal jaky olej po 200 tis. km bylo mi řečeno toto ,,,,cituju : pokud chceš oddělat zbytek motoru nalej tam klidně 10w40 ,,,,,ale patři tam 5w30 ,,,, a že namam byt líný a ty hydra udělat a mam klid ,,,,pan má v kanceláři hromadu věnců ze závodní ery a dokonce staví motory pro lidi co jezdí kopce a barumku ,,takže asi o motorech něco ví ,,,,tím nechci nikoho ani slůvkem podráždit ale už nevím co vlastně ma byt za olej v mí vrtuli

To ne zajímavý že v mazacím plánu třeba shellu je 10w40 jako standart a 5w40 jako Premium. Kazdopadne Xw 30 mě přijde prosté málo obzvlášť v létě. Do kazdyho motoru sem vždycky lil 10w 40 a nikdy sem neměl zadnej problém, naopak kolikrát se motoru ztišili (vymezeni vůli). Dělej jak myslíš, at tam nalejes cokoliv (vyjma 0wX, a 15wX)tak ten motor stejně pojede. A má před sebou klidně dalších 100tis životnosti. Co se Tyče motoru na závodění, tam to bude Mit samozřejmě mnohém větší vliv a motor co má Špatný Olej nedojede ani sezonu. Motory co Maji turba sou zase víc náchylnější na olej atd atd.
Jako jen tak pro zajimavost sem se mrkl do mazaciho planu valvoline a pro stejný motor m52, v 323i e 36 je tam vpohodě psanej 10w 40 ale u e 39 tam není
a je to to samý. Nicméně vždy jsem lil a auta co znám také dostávají kvalitní 10 w 40 ať tam předtím bylo co bylo, vycházím z praktických zkušeností, auta neumřely motory běží stejně dobře m50 i m52. Dle toho pána kterého jsi se ptal už mi asi motor běhá v pístovém nebi stejně jako mým kamarádům a mnoha lidem tady z klubu takže už je natobě jak si vybereš
Hlavně do staršího motoru jako jsou tyhle nemá cenu dávat nic supr extra drahýho, dnešní oleje jsou zas o dost jinde, věnce na zdi nemám ale vesele leju 10w 40 a budu dál, vic ti k tomu už nebudu povídat 

-
Tak pánové já už dnes nevím a připadám si jak debil , dnes jsem byl v bmw servisu nejmenovanem tady u nas v Praze a když jsem jim řekl co potřebuji tak mi bylo řečeno že 10w40 pokud naleju do motoru a auto jezdilo na 5w30 že sice hydroštelum udělam dobře ale můžu skurvit šály na klice a jiné věci v motoru , ukazal mi mazací plan castrol kde skutečně je jen 5w30 ll01 bmw a castrol edge 5w30 tfs , potom jsem viděl mazací plan od mobilu a opět 5w30 mobil 3000, a když jsem se ptal jaky olej po 200 tis. km bylo mi řečeno toto ,,,,cituju : pokud chceš oddělat zbytek motoru nalej tam klidně 10w40 ,,,,,ale patři tam 5w30 ,,,, a že namam byt líný a ty hydra udělat a mam klid ,,,,pan má v kanceláři hromadu věnců ze závodní ery a dokonce staví motory pro lidi co jezdí kopce a barumku ,,takže asi o motorech něco ví ,,,,tím nechci nikoho ani slůvkem podráždit ale už nevím co vlastně ma byt za olej v mí vrtuli
Na tohle se neda vubec nic rict, snad jen ze dementi jsou vsude a casto v presile.. V dobe vzniku techto motoru se jeste tyto lehkobezne oleje typu 5w-30 vubec nepouzivaly, na ty se preslo pozdeji zasluhou prisnejsich norem - ekoterorismus. Navic u takto konstrukcne "stareho" motoru s velkym odpadnim teplem jsou na hranici pouzitelnosti.
Btw. bmw pro tento motor doporucuje oleje 5w-30, 5w-40, 5w-50, 10w-40, 10w-50, 15w-40 atd atd. To znamena priblizne vsechny tridy oleju, co na svete jsou

Lidi by si uz konecne mohli uvedomit, ze olej je zalezitost konkretnich potreb a pouzivani motoru a podnebi. Takze pokud budu jezdit v teplotach stale pod nulou, dam 5w-30, u nas (protoze mame i leto) 5w-40/10w-40, na floride budu lit klidne 20w-50.
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Francis píše:Žádáš o radu nebo o potvrzení tvého názoru? ...
Francis píše:Nemá smysl ti něco vysvětlovat, stejně si stále vedeš svou a chceš schválit použití 5W-xx oleje a nechceš použít praxí vyzkoušený 10W-xx.
Je to marný, je to marný, je to marný.
Rady523i nechce radu, chce od někoho potvrdit jeho názor.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
-
Muzete mi rict, k cemu vam je ta tabulka? Jako ze kdyz bude venku 30° a ja pojedu v 540i s olejem 5w-30 tak je to stejne v poradku, jako s 320d se stejnym olejem? Ta tabulka neni ani orientacni..
Nechapu co se tady porad resi a uz vubec nechapu ze nekdo uvazuje o provozovani tohoto motoru na 5W-30.
Ten dotaz si myslim byl jasne zodpovezen prvnim doporucenim ..W-40.
Nechapu co se tady porad resi a uz vubec nechapu ze nekdo uvazuje o provozovani tohoto motoru na 5W-30.
Ten dotaz si myslim byl jasne zodpovezen prvnim doporucenim ..W-40.