Kdysi to tu někdo uváděl jako indicii…ale zkušenost stím nemám….Zkusím ti pomoct svýma zkušenostma a co sem kdy kde naměřil…. Vycházím, že máš rv 95 a tedy vstřikování Bosch DME M1.7….. jinak to píšu zbytečně..

)
Sežeň si z netu :
BENTLEYS BMW E36 WORKSHOP SERVICE MANUAL M3 318i 323i 325i 328i
Lambda: str 154 (kap. 130-8 )
-sundej šprcku z lambdy, připoj multák na šedý a černý kabel- hodnota musí LÍTAT mezi 0,2-0,8 V při volnoběhu…, měř na motoru s teplotou vody nad 40°C, (ručička teploměru nad modrým polem )
-když otočíš klíčkama, ale ještě nenastartuješ tak by ti voltmetr měl ukázat 0,42-0,43 V (je to tzv. defaultní hodnota)
-bíle jsou na vyhřívání lambdy a musíš tam naměřit to co na alternátoru…(můžeš taky zkontrolovat před zahřátím jestli výhřev funguje...)
Váha vzduchu : str 160 (kap.130-14)
-sundej tu šprcku, na pinu 1 a 2 musí být kontinuální změna bez výpadku na nulu..!! musíš odpojit váhu od vlnovce sacího traktu a od vzduch filtru, pak zahýbej klapkou ,pomož si šroubovákem, prsty sou krátký, ze strany filtru ( ale nepochroumej čidlo na měření teploty nasávaného vzduchu !! )
já naměřil 4,74 V (zavřená) až 0,17 V (při úplným otevření), klapka se musí pohybovat lehce a hned sama zavírat vratnou pružinou…
-a změř napájení váhy cca 5V mezi kastli a hnědo/červeným kabelem
Potenták na klapce: str: 162 (kap 130-16)
-pin 1 (spodní) a kastle: 5V –měř na odpojený svorkovnici nebo sundej zase tu ochranu…
-pin 1 a 2 je opět plynulá změna 1-4kOhm bez výpadku…(prstem otáčej klapkou na straně lanka plynu, nevyndávej potenták ze sání, jinak si přiděláš práci to pak skalibrovat..!! )
-pin 1 a 3 : stále 4kOhm
Tohle je pár základních měření, který ti můžou něco říct…. Jejich tam uvedeno více…
Ještě mě napadlo zkontrolovat tlak paliva a regulátor tlaku paliva na liště (ta malá membrána hned ze předu..), ale to musíš mít barometr, téčko atd…to kdyžtak jindy….
Co se týče diagnostiky tak já kulatou mám, ale sem z Ml. Boleslavi…v Praze to dělá hodně lidí… Výbornou zkušenost mám s Radkem, hledej tady uživatele: mentuli
Teď si běž hrát a pak dej vědět jak si dopad… ;o)
Zatím…