Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Při brzdění pedál kope..?!
Ahoj, měl bych dotaz, při brzdění mi občas pedál kopne. Není to takové kopání jako když jsou zvlněné kotouče, je to spíš jako by byla uvolněná deska, nebo bublinky v okruhu ?? Brzdy na autě nejsou dělané kotouče starší, desky taky, ale pořád v mezích. Zadní brzy bubnové. Není to ani častý jev jen někdy, po chvilce to přestane a delší dobu zase nic. Co s tím ?? odvzdušnit a zkontrolovat třmeny ?? Díky za rady.
tak si nech převážit kola, podívej se na brzdy...jestli ty to za jízdy nedělá, tak nejpravděpodobnější jsou kotouče...bublinky určitě né. Když uvaříš brzdovku, tak to na pedálu poznáš jako málo brzdící auto...třeba budeš mít pedál brzdy nadoraz, ale auto bude brzdit málo...spíš zpomalovat než brzdit
Hodně stará brzdovka se chová obdobně
Možná to bude málo dotažené kolo...ale to by jsi měl za jízdy poznat taky. takže začni převážením kol
Možná to bude málo dotažené kolo...ale to by jsi měl za jízdy poznat taky. takže začni převážením kol
Jamall píše:tak si nech převážit kola, podívej se na brzdy...jestli ty to za jízdy nedělá, tak nejpravděpodobnější jsou kotouče...bublinky určitě né. Když uvaříš brzdovku, tak to na pedálu poznáš jako málo brzdící auto...třeba budeš mít pedál brzdy nadoraz, ale auto bude brzdit málo...spíš zpomalovat než brzdit
Kola jsem nedávno přetahoval, vyvážit by chtěli to už plánuju delší dobu, ale nejpravděpodobnější mi přijde ta stará brzdovka..auto nemám zase tak dlouho a řekl bych že se neměnila pěkně dlouho, prohlédnu to a uvidím. Díky.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Čaues, mám taky takovej problém, nedávno (cca 3 - 4 měsíce) jsem měnil přední brzdy, protože mi kopal pedál a klepal se volant při brždění. Při sundavání starých jsem zjistil že kotouče jsou jak nové..(tloušťka uplně stejná jako u nových kotoučů) a destičky měly tak 85%. Nasadil jsem tedy nové, chvíli jezdil po rovince tam a zpátky a pomalinku přibržďoval abych je nějak zajel a vše v pohodě. Dnes jsem jel trochu svižněji z práce a při dobržďování před křižovatkou opět cítím vibrace v pedálu=/ Ložiska nehučej, nemají vůli. Jediný co vím, že kola jsou KO. Myslíte že mi ty brzdy můžou ničit kola? Při určitý rychlosti se mi klepe i volant, takže vím, že ty kola jsou v háji, ale nevěděl jsem, že to může zničit i brzdy=/
-
- Kontaktovat uživatele:
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
-
- Kontaktovat uživatele: