D_o_S píše:bmw335 píše:
Tak on je to Kelleners, ne Kellners a jaký předprodejce? Ptal jsem se, jak to funguje a vyčtou současný soft, který se posílá do Německa, tam se následně upraví podle najetých km a zašle zpět.
Kelleners je špička, stejně tak jako Hartge. A s tím předprodejem? To je asi jako kdybysis šel koupit rohlíky do krámu a ne přímo do pekárny.
Pro info zasílám nějaké to video od Kelleners...
Jo a abysme dávali za chip od tebe zmiňované firmy 250tis, to bysme museli být na hlavuDiesel technik má perfektní reference na fórech a dávat to do souvislosti s ABC tuning, nebo Xtunig je trochu přehnaný.
http://www.youtube.com/watch?v=q9L-s_gP3H4
Hele, ja jenom vim, ze o tom nic nevim, proto se do niceho takovyho se svym autem nepoustim (setrim na to Noelle, ktery navic naladi presne na hardware co tam mas na stolici, tedy downpipe, vyfuk, daj tam Mahle pisty a tak).
Postup, jak pises Ty, jsem uz nekolikrat slysel. Od jedny skupiny lidi jsem slysel, ze je to takhle v pohode, ze nepotrebujes brzdou stolici, abys to nastavil, ze vsechno vypoctes z grafu. Od druhy skupiny lidi jsem zas slysel, ze takhle z grafu je to naprd.
Kdyz si prectes AlpinaB3Lux recenzi, tak mel ten evotech a pak poslal ridici jednotku do GIAC. Tady je otazka, co se delo - jesli ji GIAC preprogramovali na PC, nebo jestli ji soupli do auta, nastavili na stolici a pak poslali zpet. Kazdopadne IIRC mu to u Evotechu programovali 2 hodky, auto bylo na stolici a testovali a testovali... pak se s tim byl projet, sedel vedle nej technik, meril teploty, predstih, knock, atd.
Jak jsem uz rekl, mne tohle "chipovani" stylem "Ctrl+C a Ctrl+V" prijde blby, protoze to neni primo na konkretni auto, ale je to jakysi univerzal. V nejakejch 99% to bude fajn.
Shrnul bych to asi takhle: kdyz za nekym prijdu, a reknu, ze chci nachipovat auto, tak predpokladam, ze se zepta "A co presne chcete nachipovat? Jakej chcete prubeh vykonu? Co spotreba a emise?" ale hlavne "Kolik mate najeto a jaky mate upravy?". A kdyz mi nekdo bude tvrdit, ze i kdyz tam mam sani, vyfuk, svody, mezichladic, atd., ze je to jedno, ze ta jejich mapa je univerzalni a ze se prizpusobi, tak bezim jinam.
Jo, a posledni vec (treba to bude nekoho zajimat), je pravda, ze chip je vyrobcem "nedetekovatelny" co se tyce dat v ridici jednotce, resp. pokud se to pred servisem prehraje zpatky. Pokud si vas na koberecek ale pozve BMW (resp. pokud se s nima budou resit napr. zaruka na turba, ktera se s nima vzdy resi, nemuze to udelat dealer hned), tak monitoruji par parametru, jako zrychleni, pretizeni, atd. a z toho je jasne, ze auto bylo nachipovano. Nevim o NIKOM, kdo by tohle byl schopen vymazat.
Jo, a jeste jedna vec, tak jsem mrkl na ten Kellers sport:
Nevypada to spatne ALE!!! neni to to, o cem Ty mluvis!!!
Kellners sport bude asi solidni upravce a je to v podstate to samy co Hartge, asi za podobny ceny. Hartge je fajn upravce, maj podporu od BMW (takovou tajnou).
To co pises Ty, tam ale nikde neni - ze by meli dve mapy, atd. To, co nabizeji oni, je krabicka, stejna, jako ma Hartge (kdo pro ne dela nevim). Maji tam JEDNU mapu, a to v tvym/nasem pripade na 367hp, 392 je na x40i, coz predpoklada jiny chlazeni, atd. A jo, pisou tam, ze Ti flashnou i ECU, pokud chces, ale u NICH!, teda ze jim ridici jednotku musis poslat.
Cena za Hartge upravu je cca 2200 Eur, a predpokladam, ze Kellners nebude moc odlisne, teda 50 000 Kc, ne nejakejch cca 20, kolik jsi psal. (V zadnem pripade toto neni namireno proti TOBE, ale proti kterekoliv osobe, ktera Ti tvrdi, ze Ti da kellners sport a ze tam jsou dve mapy a ze je to bomba atd.)
Tohle uz vzbuzuje ve me vazne pochybnosti o Diesel Techniku, ale budiz.
Ja koncim, cus.
To jsou samý dohady.....mně přijde Diesel Technik solidní.Hele, já nevím, jestli to bude od Kelleners, nebo ne, jde mi spíš o to, aby to bylo dobře udělaný, ne jako od těch sráčů autochip co sem jezdil 2 roky s 6hp navíc místo 54! Pokud si ty šetříš 10tis euro kvuli zvýšení na 400hp, je už tvoje věc....Podle mě tyhle úpravy jsou jenom taková jistota pro úpravce, že se fakt nic nemůže stát. Viz performance packet, kde za 20hp navíc chtěl kolem 30tis kč a navíc tam montujou nesmysly jako další olejový chladič a lepší chlazení....Motor N54 je tak poddimenzovaný, že v pohodě snese těch cca 80hp navíc bez žádných jiných úprav a to samý je na převodovku, spojku, kdy v pohodě poberou dalších 100Nm k dobru. Samozřejmě, že životnost už nebude taková, ale kdo chce na takovým autě najezdit 250tis? Já to nepoužívám jako každodenní prostředek, jezdím spíš na projížďky než abych to někde mořil v zácpách s poskakováním...A dát 250tis za úpravu motoru? Tak to si radši přidám dalších 200 a koupím si rovnou M3 ne? Díval jsem se na spoustu německých úpravců co jen flashujou ECU na podobné výkony za podobné peníze. Nevidím důvod proč dávat za mizerných 100hp 250tis......Vždyť cena motoru N54 a N55 je někde kolem 250tis.....Já jdu do Diesel Technik, JB4 nechci