Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

istalace výhřevu do M3 skřesel

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Ori
Klubové ID: 1137

#1 Příspěvek od Ori »

myslíte že by to šlo? koupit výhřevový dečky a sedačky rozčalounit? jde o E36,pasovaly by i dečky jen ze sportsitze? díky za každou odpověď
Jamall
Klubové ID: 2933

#2 Příspěvek od Jamall »

určitě to jde. Musíš sundat čalounění a na tu pěnu co je pod čalouněním, nalepit tu dečku. Najít co nejvhodnější klidně i z jiného typu auta a bude to fungovat
Lucifer
Klubové ID: 3086

#3 Příspěvek od Lucifer »

Ale M3 židle mají ty prolisy na sedáku ve kterých to potom dost rádo praská.
Ori
Klubové ID: 1137

#4 Příspěvek od Ori »

Lucifer píše:Ale M3 židle mají ty prolisy na sedáku ve kterých to potom dost rádo praská.
tak sehnat dečky přímo z M3 sedaček.
Lucifer
Klubové ID: 3086

#5 Příspěvek od Lucifer »

Tak jedna sedačka vyjde zhruba na 3200 kč za dečku do opěradla tak i sedáku. + tlačítka a kabeláž
Jamall

#6 Příspěvek od Jamall »

v místě kde se sedačka/molitan propadá, nebo jsou švy, tak se musí ta dečka stáhnout k sobě, aby to vypadalo jako profil "Tčka". Když se sedačka zasedne, tak se ten materiál v tom místě může roztáhnnout
kovaljuk

#7 Příspěvek od kovaljuk »

Tak mam za sebou úspěšnou instalaci výhřevových deček do M3 sedaček.
Jelikož se mi nechtělo dát za origo dečky 6,5tis, tak jsem sháněl kde se dalo něco jiného. Nakonec jsem sehnal od jednoho zdejšího člena nové dečky z 6er(tuším F12 nebo 13) za patnáctset. Byl jsem nadšenej, že mam nový deky, který jsou i na boční vedení a nové koncepce za pěkný peníz. Bylo s tim ovšem tolik práce, že kdybych to měl dělat znova, tak bych si koupil asi origo co tam patří :? Nebo alespoň sehnat jakékoli staré sedačky z E36 s funkčním výhřevem....

NEGATIVA: Dečky byly hrozně velké(široké), tudíž bylo nezbytně nutné je ostříhat. Aby šli ostříhat, tak se z nich musí strhat vrstva molitanu(neskutečnej vopruz) aby bylo vidět kudy vede odporovej drát.

Jiné konektory.

Dečky mají mnohem menší odpor než origo v E36, tudíž se musí zapojit do serie a napojit je pouze do jednoho konektoru, co je pod sedačkou. Nebo je zapojit každou zvlášť, jak to má bejt a přidat ke každý nějakej odpor(to mi ale nepřijde jako nejlepší řešení, mít pak pod sedačkama odpory, který budou hřát jak prase).

POZITIVA: Výhřevy bočního vedení

Přidávám pár foto pro inspiraci:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
paca

#8 Příspěvek od paca »

taky jsem dělal něco podobného na sport sedačkách v e46tce, jen já si sehnal nalepovací dečky co dávají VW group :wink:
gofli

#9 Příspěvek od gofli »

paca píše:taky jsem dělal něco podobného na sport sedačkách v e46tce, jen já si sehnal nalepovací dečky co dávají VW group :wink:
taky jsem to dělal do e36 a víhoda VW group deček oproti origo bmw je mají odporové lanko oproti bmw které má drat takže několikanásobně vydrží déle než se překroutí.
Kani
Klubové ID: 3145

#10 Příspěvek od Kani »

gofli píše:
paca píše:taky jsem dělal něco podobného na sport sedačkách v e46tce, jen já si sehnal nalepovací dečky co dávají VW group :wink:
taky jsem to dělal do e36 a víhoda VW group deček oproti origo bmw je mají odporové lanko oproti bmw které má drat takže několikanásobně vydrží déle než se překroutí.
Kde ty decky shanite chlapi? :)
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#11 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

gofli píše:
Joo kde je sháníte?:D Kolik to stojí a jak je to náročný do E36 sportsitze dodělat, když tam výhřev vůbec nemám?
gofli

#12 Příspěvek od gofli »

firmu na vyrobu sedaček mám od nás 10km takže pár kamarádu tam dělá.
jinak se na aukru nebo bazoší objeví

já jsem je tam vyhrev neměl a je to rozebrat sedačky trochu upravit dečky a pak to jen nalepíš na molitam víhoda oproti origo bmw a pak poskládáš jinak oproti originál bmw to hřeje skorem ihned
paca

#13 Příspěvek od paca »

Mě je dal jeden kluk za protislužbu (jsem mu zapojoval mtf volant na e46), taky je měl přímo z výrobny, vypadalo to nějak takhle:
http://www.svspraha.cz/svspraha/eshop/4 ... koda-Fabia

zapojení je vpoho, stačí sehnat origo tlačítka, pak je to vpodstatě zapojení plus a mínus přes pojistkovnici a natáhnutí drátků, nejhorší je rozčalounit sedačky :wink:
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Na to jsem se chtěl zeptat, co si mám představit pod pojmem rozčalounit a začalounit? Potřebuju na to nějaký šicí um? Já jsem v tomhle uplně levej, nepřišiju si ani knoflík do košile:D

Jo a mám hledat ty dečky z nějakýho konkrétního modelu nebo jsou tam všude stejný nebo jak?
paca

#15 Příspěvek od paca »

já jsem kdysi uvažoval o tomhle s tím že bych si to napojil na origo tlačítka http://www.elcar.cz/vyhrivani-sedacek/1 ... eater.html

Šít opravdu nemusíš, ty potahy jsou zaháknuté takovýma kroužkama z drátů (stačí dvoje kombinačky a to očko roztáhnout), které jsou provlečeny v tyčkách v molitanu.
Obrázek

A při nandávání zpět jdou použít pro zjednodušení místo těch kroužků el. pásky, jak to udělal kovaljuk

Obrázek
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#16 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Ahááá... teďka budu měnit sedačky za sportsitze, tak si to vyzkouším na těch starých co z auta vyndám a budou na vyhození:D

Ještě, čím se opravuje ten poškozenej molitan?

A tamta univerzální dečka se mi nějak nelíbí=/ Jsou tam dva stupně hřátí, ale na origo tlačítkách je jen zapnuto a vypnuto ne? Dále mi přijdou na obrázku nějak úzký a nedaj se upravovat stříháním...=/
paca

#17 Příspěvek od paca »

Tlačítka si sežeň origo z e36tky (bude to i líp vypadat v autě), mají dva stupně výhřevu (větší/menší intenzita) a "mozek" je vlastně v tom tlačítku. Když dáš na větší intenzitu, tak po cca 5 minutách ti samo přepne na tu nižší :wink:
gofli

#18 Příspěvek od gofli »

a na niším stupni to zas dáva 12v pulzně a taky to po nějaké době samo vypne
Jamall

#19 Příspěvek od Jamall »

Dečky má odemně. Tohle byly moje osobní co jsem si syslil do svého auta. Prodal jsem mu je, protože jsem čekal, že mi od známého přijdou další, ale došli úplně jiné...takové té klasické, tenoučké, jako mají e36. Jinak teda jsou z F12. Jsou menší než co si nainstaloval Kovaljuk do sedaček, ale za to větší než té z těch odkazů co jste tu naházeli. Děčky mají odporové kabely a na dráty, takže jsou měkoučké. Jestli máte někdo zájem o sadu na dvě přední sedačky, stačí se ozvat

Do budoucna bych měl mít i vyhřívané dečky do sportů, tedy sedák upraven o oddělovací část, která vyjíždí pod nohama
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#20 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Asi to nebudeš mít i s tlačítkama viď?:D
Odpovědět