Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Spojka M52
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
pokud máš seriovej výkon postačí serie, není důvod dávat silnější spojku
Popřípadě si lamelu můžeš nechat obložit organikou, která je odolnější... keramika bude zbytečná 

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
taky jsem měnil spojku na 323i a dával jsem větší 240mm (seriovou z 325i,328i apod) nejen kvůli instalaci samosvoru a lehce zvýšenému výkonu - navíc první 323i (r.v.95) ji měly taky větší. Rozdíl byl znatelný jen nedoporučuji sportovní obložení, protože není vhodná na městský provoz a taky je to zbytečné u "pouhých" 125kW.
Výměna je jednoduchá vše pasuje, jen musíš vzít kompletní sadu se setrvákem (setrvák jsem dával zánovní z 528i e39)
Výměna je jednoduchá vše pasuje, jen musíš vzít kompletní sadu se setrvákem (setrvák jsem dával zánovní z 528i e39)

po výměně spojky mám najednou hodně měkký pedál spojky i kvalty tam padají mnohem jednodušeji. Je to normální? pedál sem měl dřív tvrdý jak v závodáku, Servisák mi řekl že spojka byla prý ok, přítlačák ok, ložisko ok jen lamela byla trochu spálená. Že jsem měnil min. o 20tis km dřív než bylo potřeba.
Čím je ovlivněna tuhost spojky? teď si připadám že šlapu do žvejkačky jak v nějakém Renault.
Čím je ovlivněna tuhost spojky? teď si připadám že šlapu do žvejkačky jak v nějakém Renault.